3 terület, ahol már most vezető szerepet tölt be a mesterséges intelligencia

2021 / 10 / 22 / Fizetett Hirdetés
#pr
3 terület, ahol már most vezető szerepet tölt be a mesterséges intelligencia
Az AI, azaz a mesterséges intelligencia kifejezéshez sokan még mindig misztikus, jövőbeli sci-fi elemeket társítanak gondolatban. Ennek ellenére akár észrevesszük, akár nem, életünk részévé vált: felgyorsítja a folyamatokat, kényelmesebbé teszi a mindennapokat. A következő példák szemléletesen alátámasztják, hogy a mesterséges intelligenciához hasonló fejlett technológiákat használni kell, nem pedig félni tőlük: íme néhány terület (a teljesség igénye nélkül), ahol már biztosan találkozhatunk vele!

1: Vállalatirányítási (ERP) rendszerek

Sok módja van annak, hogy egy vállalkozás működése szintet lépjen - és ezek között bizony ott szerepel a mesterséges intelligencia bevezetése is. Ez azonban messze nem annyira elérhetetlen vagy futurisztikus, mint elsőre gondolnánk! A ma elérhető legkorszerűbb ERP rendszerek nem mást, mint AI elemeket használnak a gördülékenyebb használat érdekében, a mesterséges intelligencia által vezérelt termékmenedzsmenttől a pontosabb vállalati előrejelzéseken át a folyamatok automatizálásáig. Mindez az ügyfélkezelést, az adatfeldolgozást is lényegesen gördülékenyebbé teszi. Az Acterra szakértői azt tapasztalják, hogy ügyfeleik a hatékonyság egyértelmű növekedéséről számolnak be AI-támogatott ERP rendszerek bevezetése után.

2: Szórakozás

Hogy lehet, hogy Netflixen és YouTube-on valahogy mindig olyan tartalmakat dob fel az ajánló, ami pont érdekel is? A válasz egyszerű: mesterséges intelligencia, amely pillanatok leforgása alatt rengeteg adatot elemez, hogy a lehető legpontosabb ajánlást biztosítsa. Az AI-nak köszönhetően akár a videókat, akár a zenéket (pl. Spotify), akár a közösségi média tartalmait választjuk szabadidőnk eltöltéséhez, sokkal kevesebb időnket viszi el az újdonságok felkutatása. Ennek különösen szemléletes példája a TikTok: ha a generációs előítéleteken bölcsen átlépve teszünk bele egy próbát, hamar rácsodálkozhatunk, milyen könnyen kerülünk be egy szórakoztató, saját érdeklődési körünkre szabott tartalombuborékba - és ehhez semmi mást nem kell tennünk, mint felfelé pöccinteni.

3: Tájékozódás, navigáció

Az autós tájékozódás összehasonlíthatatlanul kényelmesebb, mint a mai navigációs alkalmazások megjelenése előtt volt. Az olyan appok, mint például a népszerű Waze nemcsak hatékonyan segítik a tájékozódást, hanem valós időben képesek elemezni a forgalom aktuális helyzetét, és felhívják a figyelmet az olyan váratlan körülményekre, mint az előttünk lévő baleset, félreállt autó, útfelújítás vagy torlódás. Segítségükkel minden helyzetben megtalálhatjuk azt az útvonalat, ami gyorsabb, rövidebb vagy épp biztonságosabb, mint amit egy egyszerű térkép mutat.

(Szponzorált tartalom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.