4 trükk, amivel egyszerűen eltüntethető a szem alatti puffadás

2022 / 10 / 18 / Fizetett Hirdetés
#pr
4 trükk, amivel egyszerűen eltüntethető a szem alatti puffadás
A szem környékén megfigyelhető sötét karikák és duzzanatok megjelenése gyakori jelenség, amit a kialvatlanságtól kezdve a sok stresszen át a túl kevés folyadékfogyasztás egyaránt okozhat. Bár a jelenlétük zavaró, de szerencsére nem is olyan nehéz megszabadulni tőlük, ha ismerjük és alkalmazzuk az alábbi jól bevált trükköket.

Szemkörnyék booster használata

A bőrápolási rutinban egyébként is célszerű külön figyelmet szentelni a szemkörnyék érzékeny bőrének, de ha rendszeresen visszatérő probléma a puffadás, akkor jól jön egy kis célzott segítség.

A Helia-D Cell Concept aktív szérumok között található szemkörnyék booster kifejezetten erre a “szépséghibára” kínál korszerű és egyszerű megoldást. A készítmény három aktív hatóanyagot tartalmaz: koffeint, argán őssejt és zöld tea kivonatot.

Ezek antioxindáns tulajdonságaiknak köszönhetően semlegesítik a káros szabad gyököket, enyhítik a puffadást, nyugtatják a bőrt, serkentik a kollagén- és elasztintermelést, és simább, egységesebb bőrképet eredményeznek.

Ha minden este és/vagy reggel használjuk a szérumot, azzal eltüntethetjük a sötét karikákat és a duzzanatot, és megelőzhetjük az újbóli kialakulásukat.

A puffadt terület hűtése

Régi, ám annál hatásosabb házi praktika, ami ráadásul igazán egyszerű is: csak tegyünk két kiskanalat a hűtőbe minimum fél órára, majd a hűvös fémet gyengéden nyomjuk a duzzanatra, és hagyjuk ott pár percig! A hideg összehúzza az ereket és nyugtatja a bőrt, így a puffadás csökken.

Ha szeretnénk, akár állandó jelleggel is tarthatunk két kiskanalat a hűtőben, melyeket szükség esetén rögvest bevethetünk. Arra viszont ügyeljünk, hogy a higiénia végett az élelmiszerektől elkülönítve, egy zárt dobozban vagy zacskóban tároljuk őket.

Zöld teával az enyhülésért

A zöld tea az egyik legegészségesebb ital, a tealevelekben pedig rengeteg olyan értékes hatóanyag van, melyeket a kozmetikai ipar is előszeretettel alkalmaz (emiatt került bele például az imént említett szérumba is).

Így talán nem is meglepő, hogy ezen a téren is hasznát vehetjük. Áztassunk be két zöld teás filtert forró vízbe, majd ha kihűlt, akkor tegyük őket a csukott szemeinkre, és relaxáljunk egy kicsit! A filterből kioldódó folyadék ezalatt beszívódik a bőrbe, és csökkenti a duzzanatot. Az italt se hagyjuk kárba veszni, ízesítsük tetszés szerint, és kortyolgassuk el!

Ha nincs más megoldás: fedjük el sminkkel

Amennyiben nagyon gyorsan kell kezdenünk valamit a karikákkal vagy a duzzanattal, takarjuk el némi sminkkel! Az alapozó, a megfelelő árnyalatú korrektor, illetve a púder hármasa akár egész napra elfedi a bőrhibát, de ne feledjük: ez csak tüneti kezelés, a puffadás attól még ugyanúgy ott lesz!

Amint este lemostuk a sminkünket, érdemes komolyabban is foglalkozni vele a fentebb említett módszerek valamelyikével, hogy másnap már smink nélkül is ápolt szemkörnyékkel, friss és üde megjelenéssel indítsuk a napot.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.