5 ok, amiért a weboldaladnak szüksége van AMP-re

2024 / 01 / 06 / Fizetett Hirdetés
#pr
5 ok, amiért a weboldaladnak szüksége van AMP-re

Egy mobilon megnyitott weboldal lassú betöltése sok elveszített lehetőséget jelent: a statisztikák szerint az emberek 62%-a nem tér vissza egy ilyen oldalra, ha problémái adódnak a betöltés gyorsaságával. Egyszerűen mondva, ha egy oldal túl sokáig tölt be telefonon, az emberek gyorsan tovább lépnek. Azok, akik szeretnék minimalizálni az oldaluk elhagyását - azaz a visszafordulási arányt - folyamatosan fejlesztik és optimalizálják weboldalaikat. Az ilyen lépéseket pedig növelik az esélyt a sikeres online jelenlét és ügyfélszerzés terén.

Mi az AMP?

Az Accelerated Mobile Pages (AMP) egy olyan technológia, amit a Google fejlesztett ki azzal a céllal, hogy gyorsítsa fel a weboldalak betöltési idejét, és biztosítsa a mobiloldalak optimális sebességét. Az AMP egy nyílt forráskódú platform, ami azt jelenti, hogy mindenki számára elérhető és módosítható. A fejlesztést az a szándék vezérelte, hogy olyan weboldalak jöjjenek létre, amelyek egységesek, gyorsak és kreatívak, és képesek a hatékony működésre különböző eszközökön és elosztott platformokon is.

5 ok, amiért érdemes AMP-t használnod a weboldaladon

Az alábbiakban felsorolunk 5 okot, amiért érdemes az AMP-ket bevezetni a weboldaladon 2024-ben:

1. Gyorsabb betöltési idő az AMP segítségével

Ez volt a fő cél az AMP fejlesztésének ötlete mögött. Az AMP segít a weboldalak gyors betöltésében, és lehetővé tegye a tartalomtöltés nehézségeivel küzdő webhelyek egyidejű megjelenítését. Kifejezetten hasznos a mobil felhasználók számára, mivel javítja az online élményt és biztosítja a leggyorsabb böngészési sebességet.

2. Alacsonyabb visszafordulási arány

A visszafordulási arány azt mutatja meg, hány látogató keresi fel a webhely céloldalát, majd hagyja el azt anélkül, hogy további böngészést végezne. Sok weboldal lassú betöltéssel küzd mobil eszközökön, aminek eredményeként az embereket arra kényszeríti, hogy hagyják el az oldalt, és ne térjenek vissza. Az AMP segít csökkenteni ezt a visszafordulási arányt, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal elérjék a mobiloldalt, ezzel javítva az online élményt és csökkentve az elhagyásokat.

3. Nagyobb teljesítmény

Az AMP nemcsak gyorsabb újratöltési időt és jól teljesítő webhelyeket biztosít, hanem rugalmasabbá is teszi a webhelyet. A fejlesztés során az volt a cél, hogy a mobil felhasználóknak ne kelljen várniuk a weboldal újratöltésére, mivel azonnali eredményekre vágynak.

4. Az AMP segít a SEO rangsorolásban

A Google keresőmotorjában való rangsorolásnál a teljesítmény és a letöltési sebesség kulcsfontosságú tényezők és az AMP kulcsfontosságú szerepet játszik a hasonló webhelyek közötti rangsorolásban. Amennyiben két webhely azonos alapokon nyugszik, a Google előnyben részesíti az AMP-t, mivel tudja, hogy az gyorsabban töltődik be. Az AMP nemcsak a visszafordulási arányt csökkenti és gyorsabb betöltést biztosít, de ezáltal növeli a webhely esélyeit a Google rangsorolásában is.

5. Az AMP-vel növelhetjük a webhely bevételét

Az AMP támogatja a hirdetéseket a bevételszerzés céljából. A bevétel jellemzően a webhelyeken megjelenő hirdetésektől származik, így, ha a a mobil webhely gyorsabb, lehetővé teszi több hirdetés engedélyezését a webhelyen. Ezért az AMP használata növeli webhelyének hatékonyságát, és végső soron segít több bevételt generálni.

Következtetés: miért is kell nekem az AMP?

Az AMP valójában egy együttműködés eredményeként jött létre, amiben részt vettek weboldal tulajdonosok, cégek, technológiai vállalatok, neves fejlesztők. Ez egy jelentős áttörést hozott az informatikai szektorban; a statisztikák szerint azóta több mint 1,5 milliárd AMP-oldalt hoztak létre, és még sok további oldal van fejlesztés alatt. Az AMP indulása óta közel 25 millió webhely már közzétett majdnem 4 milliárd AMP-oldalt, ami azt bizonyítja, hogy rendkívül jól dokumentált, könnyen telepíthető és egyszerűen érthető az AMP.

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Ki ne szeretné a csinos blúzokat, pláne mivel kiváló hétköznapi viseletek, ugyanakkor a jeles alkalmakkor is remek választások, ha az elegáns megjelenés a célunk. De vajon tudjuk-e, hogy milyen anyagokat érdemes beszerezni, ha magunk szeretnénk stílusos blúzokat készíteni?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.