A biztonságos otthon 5 alapeleme

2021 / 04 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
A biztonságos otthon 5 alapeleme
Egy (lakó)ingatlanra számos veszély leselkedik: megrongálhatja egy hevesebb vihar, előfordulhat csőtörés, tűzeset… az elemi csapások mellett azonban a betörések okozta károkat sem szabad lebecsülni. Ráadásul ez egy olyan veszélyfaktor, amit a többinél hatásosabban ki lehet iktatni, ha megtesszük a megfelelő óvintézkedéseket.

De miképp is fest egy biztonságos otthon? Tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket, és ha bármelyikre “nem” a válaszunk, akkor ideje további lépéseket tenni a betörők távoltartása érdekében.

Rendelkezünk stabil és védelmet adó kerítéssel?

Ha családi házról van szó, akkor egy betörőnek az első akadályt általában a kerítés jelenti, hiszen először ezen kell átjutnia ahhoz, hogy megközelíthesse a házat. Egy alacsony vagy egy instabil építmény azonban közel sem jelent nagy problémát.

Ellenben egy masszív, magas kerítés már bírhat annyi visszatartó erővel, hogy egy kevésbé határozott betörőt elriasszon. Pláne, ha a szerkezete miatt nehéz megmászni, esetleg egy vadul ugató, harapós kutya is őrzi a portát. Persze azért ügyeljünk arra, hogy a kapukat sose felejtsük el bezárni, a kulcsot pedig ne hagyjuk a közelben.

Van megfelelő kültéri világításunk?

Egyes betörők az éj leple alatt szeretnek “dolgozni”, hiszen ilyenkor jóval nehezebb kiszúrni a ténykedésüket. Kivéve, ha a kert és a ház kellően ki van világítva, és egy sasszemű szomszéd könnyen észreveheti, hogy egy gyanús alak besurran az otthonunkba. Szereljünk fel mozgásérzékelős fényforrásokat, melyek jól megvilágítják az udvart és az épületet, különös tekintettel a bejárat környékére.

A bejárati ajtónk betörésbiztos?

A legtöbb illetéktelen behatoló az ajtónál fog először próbálkozni, így a bejárat betörési szempontból kiemelt kockázatúnak számít. Ezért a hagyományos fa vagy műanyag nyílászárót ajánlott lecserélni egy valódi biztonságot nyújtó bejárati ajtóra, például a kültérre való Nívó Extrára.

Egy ilyen ajtó ellenáll a rongálási kísérleteknek, nem lehet sem felfeszíteni, sem berúgni, hiszen belül tömör acéllemez található benne. Amennyiben ügyelünk arra, hogy mindig kulcsra zárjuk, a betörőnek esélye sem lesz könnyedén átjutni rajta.

Az ablakaink is biztonságosak?

Ha a hívatlan látogató nem jár sikerrel az ajtónál, akkor alighanem az ablakoknál is próbálkozni fog. Ezért az üveget érdemes betörésvédő fóliával ellátni, illetve felszereltethetünk másodzárakat is. Ha pedig a maximális védelemre törekszünk, akkor szóba jöhet a klasszikus, bár nem túl esztétikus biztonsági rács is.

Az egyéb ajtókról sem feledkeztünk meg?

Gondolunk itt például a teraszajtóra vagy az alagsor, esetleg a kazánház kültérre nyíló bejáratára, vagyis minden olyan nyílászáróra, ahonnan még be lehet jutni a házba. De ugyanígy a garázs vagy a melléképület ajtaját is érdemes betörésvédelemmel ellátni, hiszen itt is lehetnek olyan értékesebb tárgyak, amelyeknek a hiánya igencsak fájó lenne.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.