A bőr megfelelő védelme inkontinencia esetén

2023 / 12 / 21 / Fizetett Hirdetés
#pr
A bőr megfelelő védelme inkontinencia esetén
Az inkontinenciával küzdő emberek bőre kiemelt figyelmet érdemel. Mivel az ilyen emberek bőrfelülete visszatérő módon érintkezik izzadsággal, vizelettel, esetleg széklettel, rövid időn belül bőrelváltozások alakulhatnak ki. Ezeket komolyan kell venni, mert nagyban befolyásolhatják a beteg életminőségét.

Ezek a veszélyek leselkednek az inkontinens betegek bőrére

 

A bőr egészségének megőrzésében hangsúlyos, hogy az inkontinencia miatt használt betétek és felnőtt pelenkák, alátétek mennyire képesek megbízható védelmet nyújtani. Az Értéksziget áruválasztékában a legjobb minőségű termékek közül válogathatunk: rendelés esetén diszkrét, gyors és figyelmes kiszolgálásban lesz részünk.

Azért is érdemes beszerezni a jó minőségű pelenkákat, mert a bőr tartós érintkezése a különböző testnedvekkel többféle kockázattal is jár a bőr egészségére nézve.

 

  • A nedvesség hatására a bőr megduzzad, a szerkezete meglazul.
  • Csökken a bőr savassága, ami miatt védtelenebb lesz a mikroorganizmusokkal szemben.
  • A vizeletben lévő baktériumok felborítják a bőr pH-értékét, ezzel tönkremegy annak savas védőköpenye.
  • A székletben lévő emésztőenzimek pedig közvetlenül támadják a bőr felületét.
  • Szintén gyengül a bőr védelmi funkciója, ha tisztálkodáshoz túlzottan lúgos szappant használunk.

 

A tisztálkodás főbb szabályai

 

A megfelelő tisztálkodás kiemelten fontos, de figyelembe kell venni néhány körülményt is inkontinencia esetén.

 

Léyeges, hogy a bőrre tapadó agresszív és intenzív szagú testváladékok gondosan el legyenek távolítva, azonban a gyakori mosdatás a savas védőköpenyt tartósan tönkreteszi. Emiatt kerüljük a túlzottan lúgos kémhatású szappanok és tusfürdők használatát.

 

Szintén kerüljük a bőrfelület túlzott dörzsölését a fürdés során, mivel ez felszíni sérüléseket okozhat, az amúgy is érzékeny bőrfelületen. Helyette inkább törülközővel lágyan itassuk fel a nedvességet.

 

Az inkontinenciával összefüggésbe hozható bőrelváltozások leggyakrabban gáttájékon alakulnak ki, ezért annak hatékony lemosóval történő tisztítása nélkülözhetetlen. Az inkontinens betegek számára kifejlesztett lemosószerek olyan összetevőket tartalmaznak (pl. Aloe Vera), amelyek amellett, hogy eltávolítják a vizelet- és székletmaradványokat, kíméletesen bánnak a bőrrel.

 

Ezeket a területeket soha ne forró vízzel, hanem inkább 24-25 Celsius-fokos langyos vízzel mossuk le. Ha a bőr már károsodott, akkor használjunk fertőtlenítő tisztálkodószereket, speciális sebtapaszokat és kötéseket, valamint gombaellenes hatóanyagú krémeket.

 

A szárítás is fontos

 

Lényeges, hogy tisztálkodás után a bőrt szárazon tartsuk, mert a nedves bőr megduzzadhat és lehűlhet, begyulladhat.

 

A hajszárítóval történő szárítást azonban kerüljünk, mert túlságosan kiszárítja a bőrt. A legjobb megelőzési mód az inkontinencia által előidézett bőrkárosodás ellen a bőr szárazon tartása. Emellett pedig biztosítsunk megfelelő védelmet a bőrnek bőrápoló szerek használatával.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Hogyan élhet végre újra szemüveg nélkül?
Hogyan élhet végre újra szemüveg nélkül?
Külön iparág gondoskodik róla, hogy divatos szemüveget viselhessenek azok az emberek, akiknek az éleslátásuk nem megfelelő. Azonban a szemüvegek viselése nem éppen olyan komfortos, mint amilyen sikkes.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.