A bor tárolása

2024 / 05 / 29 / Fizetett Hirdetés
#pr
A bor tárolása
Aki szereti a bort, pontosan tudja, hogy nem mindegy, milyen körülmények között tároljuk. Azt járjuk most körül, hogy melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják a bor minőségét, és milyen szempontok alapján válasszunk borhűtőt, ha ideális feltételeket akarunk teremteni.

Alapvető tudnivalók

 

A bor fogyasztásának rejtelmeibe való betekintéskor láthatjuk, hogy nem mindegy, hogyan tároljuk a bort, ha teljes valójában akarjuk élvezni. Ha szeretnénk egy borválogatást összeállítani, akkor a Borsuttogó kínálatában érdemes szétnézni, ha pedig a beszerzett palackokban lévő isteni italokat az eredeti minőségükben szeretnénk megőrizni, forduljunk a technológiához, és válasszunk egy színvonalas borhűtőt hozzá!

 

A fény például egy olyan befolyásoló környezeti tényező, amelynek hatására megváltozhat az ital minősége. Ezért fontos, hogy mindig a lehető legsötétebb helyre tegyük őket. A páratartalomnak is egészen magasnak kell lennie, ha optimális feltételeket akarunk az italunk számára, ugyanis a 70-80%-os páratartalom alatt a borosüvegek parafadugója zsugorodhat, ami később a minőség csökkenésével járhat.

 

A helyiség megfelelő szellőzése, a jó légáramlás elejét veszi a penészképződéssel járó folyamatoknak. Ha vibrálással, rázkódással járó erős hanghatásnak van kitéve, a bor érése nem az ideális módon fog zajlani, így az ilyesmit is jobb kerülni tároláskor.

 

Csavaros kupak és tárolás

 

Napjainkban a parafadugóval ellátott palackok mellett megjelentek a csavaros kupakok is. Ha tároláskor a helyiségben erős, jellegzetes szag uralkodik, az a későbbiekben elveheti az ital ízét. Viszont ez csak parafadugó esetén igaz, a csavaros kupak megvédi a szaghatástól a palack tartalmát.

 

Parafadugó használata esetén fekvő helyzetben kell tárolni az üvegeket, mert így biztosítjuk, hogy a dugó folyamatosan érintkezik a borral, és nem fog zsugorodni az idő múlásával. Értelemszerűen csavaros kupak esetén ennek nincs jelentősége.

A hőmérséklet

 

A tárolási szempontok közül mégis talán a hőmérséklet a legfontosabb. A bort legoptimálisabban 8-14 Celsius fok között tárolhatjuk, így lesz az érési folyamat a lehető leglassabb. Ezenkívül a borokat célszerű mindig az ideális fogyasztási hőmérsékleten tárolni. Ehhez nyújt nagy segítséget egy borhűtő.

 

A borhűtő kiválasztása

 

Az a legjobb, ha a borhűtőnket 12 Celsius fokra temperáljuk, így elengedhetetlen feltétel a választás során a pontos hőmérséklet-mérés lehetősége. Ugyanígy arra is képesnek kell lennie, hogy ezt a hőmérsékletet állandó szinten tartsa a páratartalom különösebb változása nélkül.

 

Jó, ha a borhűtő szekrénykerete és polcai elnyelik a rezgéseket, valamint szűrővel rendelkezik a megfelelő szagtalan környezet kialakítása és fenntartása érdekében. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a küllemről sem. Alapvető igény, hogy borhűtőnk illeszkedjen otthonunkhoz, így megjelenésében is esztétikusnak kell lennie.

 

Sok elvárásnak kell megfelelnie egy jó borhűtőnek, azonban ma már könnyedén találunk olyat, amely minden kritériumnak eleget tesz, így válogatott italainkat biztonságosan és szakszerűen tudjuk tárolni.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Bizonyos esetekben egy sima beltéri falfestékkel nem tudjuk elérni azt az eredményt, amit a helyzet megkövetelne. Makacs szennyeződések esetén a falon, dohányfüsttől vagy a kandalló füstjétől elszíneződött festék fedéséhez a folttakaró festékek nyújtanak tökéletes megoldást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.