A fogászat mely területein alkalmazható hatékonyan a lézeres kezelés?

2023 / 12 / 22 / Fizetett Hirdetés
#pr
A fogászat mely területein alkalmazható hatékonyan a lézeres kezelés?
Amikor lézeres kezelésről beszélünk, elsőként a fogínysorvadás terápiája, illetve a gyökérkezelés ugrik be. Természetesen jelentős a lézer szerepe a sikeres fogmentésben, ugyanis a kutatások is igazolják, hogy számos kedvező hatást közvetít: például gyulladáscsökkentő és sejtregeneratív.

Félelem a fogak elvesztésétől

 

Amennyiben Ön is ettől tart, ajánljuk figyelmébe a Budapest Dental XIII. kerületi fogászatot, ahol lézeres kezelések segítségével hatékonyan mérsékelhető a gyulladás, stabilizálhatók a mozgatható fogak, ezáltal nagy eséllyel elkerülhető az elvesztésük.

 

Sajnos máig nem kap elég figyelmet ez a terület, pedig sokkal költségesebb a fogpótlás. Miért ne tennénk meg mindent a fogak megmentéséért, ha az esélyek kedvezőek? A kincseink megóvására, minél tovább történő megtartására kellene fókuszálni, nem pedig az elvesztésüket siettetni.

 

Nézzük meg, hogy mely területeken a legfontosabb a lézeres terápia: a fogínysorvadás kezelésében, a mozgó, elvándorló fogak esetében, csontregenerációban, gyulladáscsökkentésben, mikroszkópos gyökérkezelésnél, lézeres fertőtlenítés során. Ne hagyjuk ki a sorból a góckezelést sem!

 

Az eljárás legfőbb előnye a fotobiomoduláció, mely során a fertőzött szövetek elpárologtathatók, és a regeneráció segíthető. A legerősebb érv mellette tehát a fertőtlenítő, illetve a regeneratív hatás.

 

Milyen esetekben ajánlott a lézeres terápia?

 

Kezdjük a sort a gyökérkezeléssel, melynek sikere döntően a fertőző kórokozók hatékony eliminálásán múlik. Természetesen nem önmagában hatékony, csupán a kezelési protokoll részeként, hiszen épp úgy hozzájárul a sikerhez a gyökércsatorna-rendszer precíz feltárása, valamint az optimális fertőtlenítő-öblítő protokollok egyaránt. A gyökércsatorna lézeres fertőtlenítése a befejező lépése az egész folyamatnak.

A fogászati gócok kapcsán érdemes tisztában lennünk vele, hogy a probléma fakadhat súlyos fogágygyulladásból, fertőzött foggyökérből is. A lézeres terápiával mindkét esetben jó eredmények érhetők el, azonban utóbbiak sikeresebben kezelhetők.

 

A fogínysorvadás orvoslásában is jelentős a lézer szerepe, azonban mindenképpen megelőzi a lézeres eljárást a fogkő-eltávolítás és a gyökérsimítás. Az előnyei kihasználhatók továbbá a mozgó fogak esetében, illetve a csontregeneráció segítésekor.

 

A megmentés kerüljön a fókuszba!

 

A lézeres kezelés kedvező hatásait számos kutatás taglalja, mindenképpen érdemes kihasználni a regeneratív, gyulladáscsökkentő befolyását, pláne ha legnagyobb értékeinkről, a fogainkról van szó!

 

Ne feledjük, hogy a pénztárcabarát megoldások olykor hosszabb távon költségesebbek is lehetnek, így van ez a fogászattal is, spórolás helyett helyezzük a hangsúlyt a megelőzésre és megtartásra!

(Szponzorált tartalom)


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Bizonyos esetekben egy sima beltéri falfestékkel nem tudjuk elérni azt az eredményt, amit a helyzet megkövetelne. Makacs szennyeződések esetén a falon, dohányfüsttől vagy a kandalló füstjétől elszíneződött festék fedéséhez a folttakaró festékek nyújtanak tökéletes megoldást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.