A foltos hajhullás gyermekkorban is kezelhető

2023 / 03 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
A foltos hajhullás gyermekkorban is kezelhető
A részleges kopaszodás a hiedelmekkel ellentétben nem kizárólag a felnőtteket érinti, hanem gyermekek is küzdenek a hajhullás ezen formájával. A gyerkőcök számára igen nagy lelki megterhelést jelenthet a foltos hajhullás, aminek hatására csak egy-egy kisebb területen hullanak ki a hajszálak.

A foltos hajhullás okai lehetnek genetikai eredetűek, vagy autoimmun megbetegedés is állhat a háttérben. A modern technológia szerencsére erre a problémára is megoldást nyújt a lézeres hajstimulációs kezeléssel.

A foltos hajhullás kezelésének megkezdése előtt mindenképpen szükséges a teljes kivizsgálás. A nem genetikai típusú probléma esetén a kiváltó ok felderítése és megszüntetése létfontosságú.

Az Aesthetica Orvosi Központ lézeres hajstimulációs kezelése egyébként teljesen biztonságos, így a gyermekeken végzett beavatkozásnak sem lesz káros következménye. A fájdalom- és kockázatmentes eljárás azonban sokat javíthat a hajhulláson, és ezzel együtt a gyermek lelki állapotán is.

A foltos hajhullás okairól

A foltos hajhullás, azaz az alopecia areata miatt kopasz foltok jelennek meg a fejbőrön. Általában fiatal felnőtt vagy gyermekkorban jellemző a betegség kialakulása. A statisztikai adatok alátámasztják, hogy elsősorban 21 éves kor alatti pácienseknél figyelhető meg a betegség, mely gyakoribb a férfiak körében. A betegség sajnos látványos, amely azzal jár, hogy a gyermekek és fiatal felnőttek önbizalma sérül.

Az első tünetek megjelenésekor érdemes teljes kivizsgálást végezni a betegen, és a lehető leghamarabb el kell kezdeni a kezelést. A betegség ugyanis gyógyítható, így a foltos hajhullás is megszüntethető.

A foltos hajhullás alatt a hajszálak anagén, azaz növekedési szakasza rövidül le, ami miatt a hajszálak elvékonyodnak. Ezáltal nem képesek a termelődő faggyút felvenni, ami végül a hajhagymák kivezetőjáratait eltömíti, és lezárja az utat az új hajszálak elől. Erre nyújt megoldást a lézeres kezelés.

Lézeres hajstimuláció

A lézerrel végzett kezeléssorozat során a fejbőr megtisztítása az elsődleges. A felgyülemlett faggyú eltávolításával lehetőség nyílik az új hajszálak felszínre törésére. A kibújt hajszálakat a lézerrel tovább stimulálják, erősítik. A lézeres eljárás kiegészülhet egyéb kezelésekkel, melyek tovább növelik a hatékonyságot.

Az újonnan kinőtt hajszálak nagy része nem tartalmaz pigmentet, így azok gyakran fehér vagy világos színűek. Ennek oka általában az autoimmun megbetegedés, amely során az immunrendszer erőteljes válasza miatt a saját pigmentképződésért felelős fehérjéket is megtámadja a szervezet.

14 és 18 év közötti páciensek esetében a lézeres kezeléssorozat előtt próbakezelést végeznek, így a szervezet válaszreakciója után kezdődhet csak szülői beleegyezéssel a teljes kúra. Pár hónap alatt újra visszatérhet a hajnövekedés a normál kerékvágásba, de nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy a kiváltó ok kezelése elengedhetetlen!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hogyan csinálj vásárlót a látogatókból?
Hogyan csinálj vásárlót a látogatókból?
Nem várhatod el a látogatóktól, akik még nem ismerik se a termékeidet, se a vállalkozásodat, hogy igent mondjanak rá, ezért első körben ne eladni akarj nekik, csak valamilyen elköteleződést ajánlj.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.