A foltos hajhullás gyermekkorban is kezelhető

2023 / 03 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
A foltos hajhullás gyermekkorban is kezelhető
A részleges kopaszodás a hiedelmekkel ellentétben nem kizárólag a felnőtteket érinti, hanem gyermekek is küzdenek a hajhullás ezen formájával. A gyerkőcök számára igen nagy lelki megterhelést jelenthet a foltos hajhullás, aminek hatására csak egy-egy kisebb területen hullanak ki a hajszálak.

A foltos hajhullás okai lehetnek genetikai eredetűek, vagy autoimmun megbetegedés is állhat a háttérben. A modern technológia szerencsére erre a problémára is megoldást nyújt a lézeres hajstimulációs kezeléssel.

A foltos hajhullás kezelésének megkezdése előtt mindenképpen szükséges a teljes kivizsgálás. A nem genetikai típusú probléma esetén a kiváltó ok felderítése és megszüntetése létfontosságú.

Az Aesthetica Orvosi Központ lézeres hajstimulációs kezelése egyébként teljesen biztonságos, így a gyermekeken végzett beavatkozásnak sem lesz káros következménye. A fájdalom- és kockázatmentes eljárás azonban sokat javíthat a hajhulláson, és ezzel együtt a gyermek lelki állapotán is.

A foltos hajhullás okairól

A foltos hajhullás, azaz az alopecia areata miatt kopasz foltok jelennek meg a fejbőrön. Általában fiatal felnőtt vagy gyermekkorban jellemző a betegség kialakulása. A statisztikai adatok alátámasztják, hogy elsősorban 21 éves kor alatti pácienseknél figyelhető meg a betegség, mely gyakoribb a férfiak körében. A betegség sajnos látványos, amely azzal jár, hogy a gyermekek és fiatal felnőttek önbizalma sérül.

Az első tünetek megjelenésekor érdemes teljes kivizsgálást végezni a betegen, és a lehető leghamarabb el kell kezdeni a kezelést. A betegség ugyanis gyógyítható, így a foltos hajhullás is megszüntethető.

A foltos hajhullás alatt a hajszálak anagén, azaz növekedési szakasza rövidül le, ami miatt a hajszálak elvékonyodnak. Ezáltal nem képesek a termelődő faggyút felvenni, ami végül a hajhagymák kivezetőjáratait eltömíti, és lezárja az utat az új hajszálak elől. Erre nyújt megoldást a lézeres kezelés.

Lézeres hajstimuláció

A lézerrel végzett kezeléssorozat során a fejbőr megtisztítása az elsődleges. A felgyülemlett faggyú eltávolításával lehetőség nyílik az új hajszálak felszínre törésére. A kibújt hajszálakat a lézerrel tovább stimulálják, erősítik. A lézeres eljárás kiegészülhet egyéb kezelésekkel, melyek tovább növelik a hatékonyságot.

Az újonnan kinőtt hajszálak nagy része nem tartalmaz pigmentet, így azok gyakran fehér vagy világos színűek. Ennek oka általában az autoimmun megbetegedés, amely során az immunrendszer erőteljes válasza miatt a saját pigmentképződésért felelős fehérjéket is megtámadja a szervezet.

14 és 18 év közötti páciensek esetében a lézeres kezeléssorozat előtt próbakezelést végeznek, így a szervezet válaszreakciója után kezdődhet csak szülői beleegyezéssel a teljes kúra. Pár hónap alatt újra visszatérhet a hajnövekedés a normál kerékvágásba, de nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy a kiváltó ok kezelése elengedhetetlen!

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.