A jóságos, imádnivaló óriás a berni pásztorkutya

2022 / 09 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
A jóságos, imádnivaló óriás a berni pásztorkutya
A berni pásztor kiváló munkakutya, régen a szarvasmarhák őrzésére és terelésére foglalkoztatták, napjainkban viszont már remek családi kedvenccé vált. Nagyon erős testfelépítésű, ugyanakkor barátságos, jóindulatú, ezért tökéletes pajtás gyerekek mellé is.

Hűséges, ragaszkodó társ a mindennapokban 

A Grandopet.hu berni pásztor fajtaleírása segít eldönteni, hogy neked való-e ez a jóságos, lojális kutyafajta. Ismerd meg a jellemét és külső vonásait!

Ez a kutyafajta a családok kedvence, ez leginkább természetének köszönhető, hiszen egy jóságos, ragaszkodó kutyus, aki remekül érzi magát gyerekekkel és más állatokkal is. Imádja a kicsikkel való közös játékot, még a problémás, harsány kisgyerekekkel sem agresszív. Rendkívül magas az ingerküszöbe, nagyon higgadtan reagál a különféle ingerekre. Még az idegenekkel is barátkozó, emiatt sajnos őrző kutyaként kevésbé állja meg a helyét. Nem csatangol el, nem indul vadászatra, tulajdonképpen bárhová magunkkal vihetjük.

Egész életében hűséges és lojális, emellett magas intelligencia is jellemzi. Könnyen tanítható, ám az értelmetlen utasításokat nem szívesen hajtja végre. Következetes, szeretetteljes nevelés mellett tökéletes családtag lehet, aki többféle feladat elvégzésében is segítséget jelenthet. Például munka- és terápiás kutyaként is kiváló. Kiképezhető mentési feladatokra és nyomkeresésre egyaránt. Erős testfelépítése alkalmassá teszi teherhúzó és kocsihúzó sportokra is.

A berni pásztor külső ismérvei

Ez a tekintélyes megjelenésű, óriási kutya rendkívül erős. Súlya körülbelül 35-50 kg, marmagassága 58-68 cm, ugyanakkor ettől jóval nagyobbak is előfordulnak. Trikolor bundája révén azonnal felismerhető, melyben a fekete a domináns szín. Fülei háromszög alakúak, kissé lekerekítettek, szeme mandula alakú és sötétbarna.

Hosszú, sima bundáját hetente 2-3-szor érdemes átkefélni. Rendszeres gondozást igényel, vedlés időszakában ezt még gyakrabban célszerű elvégezni, így elkerülhető a gubancolódás is.

Gondot kell fordítani a fülek, szemek egészségére és a karmok karbantartására is. Hajlamos a hízásra, ezért különösen fontos a megfelelő mennyiségű mozgás és az ideális táplálás.

A berni pásztorkutya megbízható, ragaszkodó társ, bárki számára ideális kedvenc, aki nagyon hamar családtaggá válik.

Kinek javasolt a berni pásztor?

Tekintve, hogy egy nagyon jó természetű, higgadt, barátságos kutyus, tulajdonképpen bármely család számára tökéletes választás. A mozgásigényére azonban figyelni kell, emiatt azoknak a kertes házban élőknek megfelelő, ahol van lehetőség a bőséges testmozgásra.

Ajánlott kisgyerekek mellé, illetve olyan gazdiknak is, akik már rendelkeznek más házi kedvencekkel is. Egy szelíd, kedves kutyafajta, aki igényli a szeretetet és törődést, cserébe rendkívül toleráns és nyugodt.

A berni pásztor tökéletes mindazoknak, akik egy életen át ragaszkodó, lojális társat szeretnének maguk mellé.

(Szponzorált tartalom)


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.