A kávézás kezdetei, térhódítása és napjaink öröme

2022 / 02 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
A kávézás kezdetei, térhódítása és napjaink öröme
A mértékletes kávéfogyasztás jótékony, serkentő hatással van az emberi szervezetre, így nem is csoda, hogy a világ minden táján népszerű; van, ahol fogyasztási és van, ahol luxuscikk. Az azonban bizonyos, hogy a kávézásnak hagyománya van, és egy jó fekete ital nélkül sokak napja dőlne romba.

A kávé helye a mai világban 

 

A kávé gyakorlatilag két fajtából tevődik össze, ez a Coffea Arabica és a Coffea Robusta. Az általunk fogyasztott kávé minőségéről három elem gondoskodik, ami pedig az alapanyag minősége, a pörkölés és az elkészítés módja. A kávétermés - csakúgy, mint a borok esetében a szőlő - évente változó minőségű és mennyiségű, így a pörkölt kávé megfelelő színvonalát keveréssel érik el évről évre.

 

A két fajtát tekintve az arabica a kényesebb, a robusta a zamatosabb. Manapság a világ kávé nagyhatalmai közé tartozó területek a világelső Brazília mellett Vietnám, Kolumbia és Indonézia, ha a robustát vesszük, akkor kiváló minőséget biztosít India is. A világ legdrágább és legkeresettebb kávéját érdekes módon Etiópiának köszönhetjük.

 

A kávézás kezdetei 

 

A kávétermesztés először Etiópiában, a 15. században kezdődött, ahol a világon az első csésze kávét is főzték. A fekete ital rövid időn belül elterjedt az egész arab világban, majd a törökök a hódításaik révén vitték tovább nyugat felé, így nekik köszönhetően jutott el hazánkba is.

 

Az első kávéházak Isztambulban, majd Velencében nyíltak meg. Míg az isztambuli 1550-es nyitást követően rohamléptekben szaporodtak a kávéházak, addig Európában közel egy évszázaddal később kezdte meg bekebelezni a kávézás rajongóit a kávéházak sajátos varázsa.

 

Olaszországnak nemcsak az első európai kávéházért lehetünk hálásak, hanem az igazi kávéért, ami ma egyrészt minden kávérecept alapja, másrészt a legelterjedtebb kávé; ez az espresso. Ennél a fajtánál a gyors kifőzéssel biztosított, hogy a kávéital aromája dúsabb és krémesebb, mint a hagyományos kávéfőzésnél. A tökéletes espresso elkészítése kifejezetten egy barista szakértelmét igényli.

A Kávégép Bolt például segít a kávégép vásárlásban, sőt mit több, a szervizelésben is, ha egy jó minőségű kávét szeretne készíteni akár otthon, akár az irodában, hiszen a Saeco kávégép, a Royal kávégép és kávéautomaták kínálatukban kiemelt helyet kapnak. Ha fontos a valódi kávézás élménye, akkor ne adja alább, minden egy jó kávégépnél kezdődik!

Az amerikaiak és a kávézás 

 

Ha Amerikát és a kávézási szokásokat vesszük górcső alá, akkor a ma már világmárka Starbucks neve és az általuk képviselt minőség becsapós lehet. Az amerikaiak kávéja ugyanis nem éppen a legzamatosabb és inkább hírhedt, mint híres manapság.

 

Az amerikaiakhoz történelmük okán sokkal közelebb állt a tea és a teázás egészen 1767-ig. Ekkor azonban a törvényeik következtében beindult a csempészet, amely később lázadásba torkollt, a Kelet Indiai Társaság csődjéhez vezetett és gyakorlatilag a század végére váltotta fel a kávézás a teázást.

 

Válasszon tehát a webáruház minőségi gépei közül, és élvezze minden nap a minőségi feketét!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.