A kültéri krétafestékről bővebben

2024 / 03 / 26 / Fizetett Hirdetés
#pr
A kültéri krétafestékről bővebben
A krétafesték gazdag színeket és selymes matt befejezést kínál, ezért rendkívül népszerűvé vált a vintage és shabby-chic átalakításoknál.

Továbbá elérhető már kültérre szánt változata is,így a segítségével a végeredmény időtálló lesz. Olyannyira, hogy miután megszáradt, egyáltalán nem szükséges lakkozni vagy waxolni.

 

Hogyan használd a krétafestéket?

 

Az első és legfontosabb lépés, hogy a festendő felület zsírtalan, portalan és teljesen tiszta legyen! Ha nem egy makacs, ragaszkodó felületről van szó, akkor elengedő némi alkoholos ablaktisztítóval alaposan letakarítani. A fa esetében viszont már más a helyzet: mielőtt lefestenéd, lehetséges, hogy le kell csiszolni a felületet. Ez különösen abban az esetben bír nagy jelentőséggel, ha előtte különböző olajokkal volt lekezelve.

 

Most, hogy az előkészületek megvoltak, ideje alaposan felkeverni a Birdo Shop kültéri festékét, és elkezdeni festeni. Hogy ezt ecsettel, hengerrel vagy festékszóróval teszed meg, az csakis attól függ, hogy milyen hatású felületet szeretnél elérni, illetve, hogy mi van otthon.

Mindezeket követően hagyd a bútort megszáradni! A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon hamar, 45-60 perc után már érintésre száraz lesz a felület, de azért mi azt javasoljuk, hogy egy éjszakát legalább várj a teljes használatbavétel előtt.

 

Extrém esetek

 

Ha sötétből szeretnél világosat varázsolni, akkor előfordulhat, hogy a felvitt krétafesték rétegen átlátszik a régi festés. Ilyenkor azonban nem kell megijedni. Várd meg, amíg a festék teljesen meg nem szárad, és fess fel még egy réteget! Ettől már garantáltan szép lesz majd a felület.

 

De nagy általánosságban elmondható, hogy ez az esetek nagyon kis százalékában fordul elő. És mivel egy rétegben is tökéletesen fed, így gyorsan fogsz végezni a munkával.

 

Nem kell attól tartanod, hogy zománcfestékszerűen, fényes lesz a felület

 

Mivel a kültéri krétafesték lezárót is tartalmaz, a legtöbbekben felmerül a kétely, hogy mivan, ha zománcfestékszerűen fog majd mutatni a felület. De erről szó sincs, ugyanúgy könnyed, mégis rusztikus lesz tapintásra és kinézetre, mint a beltéri krétafesték esetében.

 

Abban az esetben, ha esetleg tovább öregítenéd, akkor azt némi antikolóval és waxszal megteheted. A koptatást inkább hagyd meg a gyakorlottabb bútorfelújítóknak!

 

Mekkora felület lefestésére elég egy ilyen doboz festék?

 

A fentebb említett Birdo Shopnál 750 ml-es kiszerelésben kaphatók a krétafestékek, amelyeknek a gyártó szerinti fedőképessége egy rétegben 15 négyzetméter. Bár azt hozzá kell tenni, hogy ez nagyban függ magától a felülettől is.

 

Egy extra tipp a cikk végére

 

Bár a kifogyott festékesdoboz kimosott állapotban a szelektív kukákba is nyugodtan bedobható, de némi festék segítségével akár egy igazán szép kaspó is készíthető belőle. És miért ne használnád ki ezt az extra lehetőséget a kreativitásod kiélésére?

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.