A legjobb irodai szék kiválasztásának 5 kulcseleme

2021 / 08 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
A legjobb irodai szék kiválasztásának 5 kulcseleme
Az ülőmunka mai világunk talán legelterjedtebb munkavégzési formája. Annak, aki napjai nagy részét egy székben ülve tölti elengedhetetlen a megfelelő irodai szék. A nem helyes testtartásnak, az rossz helyzetben való hosszantartó ülésnek visszafordíthatatlan hatásai vannak a testre nézve. Ennek elkerüléséhez az alábbi 5 pont alapján megtalálhatod a megfelelő széket egészséged megőrzése érdekében.

Karosszék vagy forgószék legyen?

A választáshoz először határozd meg, hogy hány órát ülsz székedben egy nap. Tartsd szem előtt, hogy minél többet ülsz, annál minőségibb székre van szükséged. Ezen ne spórolj, különben könnyedén szembesülhetsz krónikus fej- és hátfájással vagy a csigolyaközi porckorongok károsodásával.

A karosszék, tárgyalószék nehéz, funkciója sokkal inkább mutatós tárgy, mintsem munkaeszköz. Felülete gyakran kárpitozott, nem jól szellőző, ami nyáron nagy kényelmetlenséget okozhat. Kialakítása ergonómiailag sem a legmegfelelőbb, naponta maximum 2 órás ülésre alkalmas. A forgószék könnyebb, rugalmasabb, mobilabb. A kiegészítők segítségével szinte teljesen személyre szabható, így hosszantartó ülésre is alkalmas.

Teherbírás

Vásárlás során vedd figyelembe saját testsúlyodat is. Az átlagos székek teherbírása maximum 120 kg, de megtalálhatók az akár 150 kg-s terhet is elbíró darabok is. A nagy teherbírásra tervezett székek több, különböző plusz alkatrésszel is el vannak látva. Ezek segítségével az átlagnál magasabb emberek kényelmére is szabható.

Mechanika

A szinkron mechanika esetében az ülő- és hátlap egymáshoz van rögzítve. Döntés esetén így az egész szék dől, másolva a test helyzetét. Drágább daraboknál döntéshez beállítható az ellensúly is. Ez a mechanika bár ergonomikus, de nem testreszabható. Az aszinkron mechanika az ülő- és hátrész, illetve a szék magassága is külön-külön szabályozható, azaz egymással nem szinkronban külön állítható. Ezzel a lehetőséggel a szék teljesen személyre szabható.

A személyre szabhatóság nem csak a székek esetében lényeges. Fontos, hogy irodai eszközeidben is mindig megtaláld, amire szükséged van. A TonerPartners.hu kínálatában biztosan megtalálod a megfelelő kellékeket nyomtatódhoz.

A különböző részek állíthatósága

Az ülőlap esetében fontos, hogy szélessége megfelelő legyen. Az aszinkron székek esetében ez a rész akár előre-hátra is mozgatható. A háttámla másolja le a hát vonalát, hogy biztosan kényelmes ülést biztosítson. Jó, ha a háttámla magassága állítható. A deréktámasz csökkenti a csípőre nehezedő nyomást. A fejtámla magassága legtöbbször állítható.

Segít megelőzni a nyaki gerinc túlzott terhelését. A karfákat úgy állítsd be, hogy csuklód ne támaszd rájuk. Léteznek 3D karfák, amik három irányba állíthatók, de elérhető már a 4D változat is, ami dönthető is.

A szék anyaga

Fontos, hogy a szék milyen borítást kap, hiszen az év minden szakában azzal érintkezik bőrünk. A székek lehetnek bőr/műbőr, textil anyagúak és memóriahabosak. A bőr jól néz ki, könnyen tisztítható, de nem lélegzik. A textil jó légáteresztő, de télen összegyűjti a hőt és nehezebb tisztítani. A memóriahab a legjobb az ergonomikus üléshez, de tisztítása nehéz és nem jól lélegzik.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hogyan csinálj vásárlót a látogatókból?
Hogyan csinálj vásárlót a látogatókból?
Nem várhatod el a látogatóktól, akik még nem ismerik se a termékeidet, se a vállalkozásodat, hogy igent mondjanak rá, ezért első körben ne eladni akarj nekik, csak valamilyen elköteleződést ajánlj.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.