A legmenőbb applikációk a konyhába

2021 / 03 / 10 / Fizetett Hirdetés
#pr
A legmenőbb applikációk a konyhába
Modern világban élünk, így nem csoda, hogy a konyhában is modern háziasszonyok készítik a család számára az ízletes fogásokat, a hozzátartozók legnagyobb örömére. A sztárséfek azonban nem véletlenül költöztek be otthonainkba. A fenséges ételeket a laptopoknak, táblagépeknek és okostelefonoknak köszönhetjük. Illetve a rajtuk futó konyhai applikációknak.  

Még korábban sokkal nehezebb volt egy menüt megtervezni, ma már elég bepötyögni az otthon található hozzávalókat és már is kész menütervvel szolgál az okos eszközünk. De az ízletes főfogásokat nézegetve akár mi magunk is válogathatunk a finomabbnál finomabb ételek között és a hozzávalókat, elkészítési időt és a nehézségi fokozatot figyelembe véve akár az egész heti bevásárláshoz összeírhatjuk a listánkat. Egyes mobil alkalmazások pedig még a bevásárló lista írásában és a bevásárlásban is a háziasszonyok segítségére sietnek. Hát kell ennél több?

Mi legyen az ebéd?

Az első és legfontosabb lépés a fejedelmi étkek felé természetesen a megtervezés. Tudnunk kell, hogy mit kíván leginkább a családunk vagy mivel szeretnénk meglepni a vendégeinket. Ehhez meg kell találnunk a legjobb főfogást. Erre kiválóan alkalmasak a magyar receptes oldalak, de valljuk be, hogy ha digitális receptekre van szükség, akkor már biztosan telepítettünk valamilyen receptes alkalmazást a Google Play áruházból. Noha sok gasztronómiai alkalmazás létezik magyar nyelven is, érdemes a Flipboard magazin digitális hasábjaira is szemet vetünk. Bár az applikáció és a weboldal is angol, az ínycsiklandó képek miatt megéri egy próbát tenni vele.

Az iPad felhasználók is számos alkalmazást telepíthetnek táblagépükre, hiszen a Gourmet és a bon Appetit kizárólag számukra elérhető, akárcsak a Good Food és a Saveur, melyek szintén idegen nyelvű alkalmazások sajnos. Ha maradunk az angol nyelvterületen, akkor érdemes kipróbálnunk a Chef Steps nevű appot és Jamie Oliver programját a YOU with Jamie-t. Akiknek nem okoz gondot az idegen nyelv, azok bátran telepíthetik a Modernist Cuisine at Home-ot, a Kitchen stories-t vagy a Big Oven-t is.

Ha már tudjuk mit szeretnénk enni

Miután inspirálódtunk valamelyik magyar vagy angol applikációkból, nincs is más dolgunk, mint megvenni a hozzávalókat. Ebben a segítségünkre lehet a Listonic nevű alkalmazás, amellyel könnyen átlátható bevásárló listát készíthetünk. De alternatív megoldásként letölthetjük a Smartlyst, a Shopping List vagy bármelyik másik „Bevásárlólista” néven megtalálható Android vagy IOS appot is.

Érdekesség, hogy vannak már olyan applikációk is amelyek az ételek előkészítését és tárolását hivatottak elősegíteni. Ilyen a FoodKeeper alkalmazás is, de okos hűtőnk saját applikációja is segíthet ezen a téren. Az ételek kalória tartalmát olyan kalóriakalkulátorokkal számolhatjuk ki mint a Yazio vagy a KalóriaBázis appok.

Természetesen a Youtube alkalmazás letöltésével, pár perc alatt találunk videókat is egy-egy fogás elkészítéséhez és végső esetben, ha főzési videók helyett, elkalandoznánk a „Mi van a táskámban” és a „Mit kaptam karácsonyra” videók között, még mindig ott vannak a Netpincér, a Wolt és a Falatozz ételrendelő applikációi, amikkel percek alatt lerendezhetjük az aznapi ebédet vagy vacsorát.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.