A napelemek energiahatékonysága még tovább növelhető

2023 / 03 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
A napelemek energiahatékonysága még tovább növelhető

A napelemek legfőbb előnye, hogy szinte a végtelenségig kiaknázható, megújuló energiaforrást jelentenek. Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy a napelem rendszerek az energiahatékonyság mellett működésükben is számos előnnyel bírnak. A fosszilis energia előállításához viszonyítva jelentősen kevesebb víz szükséges a napelem rendszerek működéséhez, valamint az előállítás közben káros anyagok sem keletkeznek. Hatékonyságuk ráadásul még tovább növelhető olyan innovatív megoldások által, mint az okos inverterek.

Az energiahatékonyság csak még fontosabb lett a válságban

A hazánkban is egyre inkább megjelenő szélsőséges időjárási tényezők már eddig is komoly összegekkel növelhették a havi költségeket, most azonban az elszálló energiaárak mellett a költséghatékony napelemes megoldások egészen új színben tűnnek fel.

Népszerűségének oka nem is kérdés: miután Magyarországon az évi napsütéses órák száma átlagosan 1900-2200 között mozog, napelemek segítségével lényegében az év 8 hónapjában szinte teljes mértékben kiváltható egy háztartás számára a szükséges energiamennyiség.

Garantáltan megtérülő befektetés

A napelemek beépítését befektetésként is fel lehet fogni. Elsőre ugyanis valóban nagyobb összeget igényel a kiépítése, ám a napelemrendszer méretétől függően ez a befektetés átlagosan 10 éven belül megtérül. Miután pedig a napelemek 25-30 éves időtartammal működnek, idővel még jelentős hasznot is hozhatnak a háztartás számára. A napelemek működése és költségei nem függnek ráadásul sem külső tényezőktől, sem világgazdasági szempontoktól.

Másrészről fontos szempont, hogy a napelemek az ingatlanpiacon is nagy értéket képviselnek, meglétük ezért lényegesen növelheti az ingatlan értékét. Egy későbbi esetleges ingatlaneladás során tehát jelentős előnyhöz juthatunk általa a piacon.

A napelemek működése tovább optimalizálható inverterek segítségével

A napelemek iránti folyamatosan növekvő érdeklődés természetesen újabb és újabb innovatív megoldásokat is magával hozott. Intelligens inverterek segítségével mostanra a napenergia felhasználása is optimalizálható, így még inkább növelhető az energiahatékonyság foka.

Miután a napelemeket sorba, úgynevezett sztringbe kötik, működésük egymásra is hatással van. Az inverterek azonban adatokat gyűjtenek működés közben, így kiküszöbölhető az esetleges árnyékolásból, eltérő teljesítményből vagy különféle tájolásból eredő teljesítményromlás.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Bizonyos esetekben egy sima beltéri falfestékkel nem tudjuk elérni azt az eredményt, amit a helyzet megkövetelne. Makacs szennyeződések esetén a falon, dohányfüsttől vagy a kandalló füstjétől elszíneződött festék fedéséhez a folttakaró festékek nyújtanak tökéletes megoldást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.