A napelemes rendszer szinte korlátlan lehetőségei

2022 / 04 / 11 / Fizetett Hirdetés
#pr
A napelemes rendszer szinte korlátlan lehetőségei
Az elmúlt években észrevehető változás van a tekintetben, ahogy az emberek a napelemes rendszerekre gondolnak. Ma már a közgondolkodás eljutott odáig, hogy valamiféle elvont, jövőbeli technikai szülemény helyett, a mindennapi megoldásként is használható, korszerű energiaforrás megvalósulásaként jelenjen meg benne.

Ez az örvendetes gondolkodásmódbeli változás ma már tisztán látható, azonban vannak még olyan sztereotípiák, amelyek makacsul tartják magukat sokak tudatában. Érdemes tehát tisztába tenni néhány kérdéskört ezzel a környezetbarát és jövőbemutató technológiával kapcsolatban.

Fényenergiából elektromos energia

A legfontosabb annak a leszögezése, hogy a napelemes rendszerek a napból érkező fény energiájából mindannyiunk számára könnyen hasznosítható elektromos energiát állítanak elő. Amikor ennek a felismerése megtörténik, akkor már könnyű belátni, hogy micsoda felhasználási potenciál rejtőzik e rendszerek mögött, hiszen több mint száz éve az egész emberi civilizáció egyik alappillére az elektromos áram.

Felsorolni is nehéz lenne, mennyi háztartási vagy éppen háztartáson kívüli eszközünk használja az elektromosságot, és megvan a lehetősége annak, hogy ezek mind-mind együtt tudjanak működni a napelemekkel. A Solarzone kollektoros rendszerei is úgy vannak kialakítva, hogy tökéletesen ki tudják szolgálni az elektromos fogyasztókat, és mindig az elérhető legkedvezőbb feltételekkel legyen a háztartások áramellátása megoldva.

Érv és ellenérv

Gyakran felmerülő érv a kollektoros kialakításokkal szemben, hogy csak akkor termelnek elektromos áramot, amikor megfelelőek a fényviszonyok. Ez igaz is, azonban érdemes hozzátenni, hogy jellemzően mi, emberek is akkor vagyunk leginkább aktívak, leginkább akkor használunk elektromos fogyasztókat, amikor süt a nap, amikor világos van és éljük mindennapi életünket.

Vagyis a bioritmusunk és a napelemes áramtermelés elég jó közelítéssel fedi egymást. Ez mindenképpen jó hír, hiszen éppen akkor kapjuk a környezetbarát energiát, amikor szükségünk van rá, nem pedig például akkor, amikor éppen alszunk.

A megfelelően kiépített napelemes rendszer természetesen együtt tud működni a vezetékes villamos hálózattal is, és ma már megvannak azok az okoseszközök, amelyek segítségével kitűnően vezérelhető a két áramforrás a mindig optimális állapot elérése érdekében.

Személyautó töltése, mint új elem

A napkollektoros rendszer azonban olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek a hagyományos villamosáram-ellátás esetében nem mondhatók el, és ez nemcsak a környezettudatosság vagy maximális gazdaságosság, hanem például a járművünk mozgásához szükséges energiaellátás biztosítása.

Amennyiben ilyen elektromos autóval járunk és kiépítésre kerül az otthoni töltés lehetősége, akkor az a lakhatás után egy másik jelentős fogyasztásunk, így a közlekedési költségeink is nagyságrendekkel csökkenthetők a napenergia segítségével.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.