A panellakások ablakait le kell cserélni!

2023 / 10 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
A panellakások ablakait le kell cserélni!
Közeleg a tél és ezzel a fűtésszámla is. A rezsiköltségek a havi kiadások igen nagy hányadát teszik ki, ezért nem mindegy, hogy mekkora számla érkezik hónapról hónapra. Jó hír azonban, hogy a fűtési költség könnyen csökkenthető megfelelő hőszigeteléssel. A meleg körülbelül 30%-a a rossz, elvetemedett, szigeteletlen ablakokon áramlik ki, ezért ennek cseréjével máris spórolhatunk, és az ablakcsere költsége hamar megtérülhet.  

A régi panelablakok mára már elavultak!

 

Nem csupán az a különbség, hogy ma már mások a szabványok, de az elmúlt 40-50 évben el is használódtak az eredeti ablakok, ezért a Zsola Ablak Kft. szerint az ablakcsere Budapest panellakásaiban nem várhat tovább! A régi ablak ugyanis számtalan probléma forrása, ami megkeseríti a mindennapi életet, valamint a lakóknak mélyebben a zsebükbe kell nyúlni, ha a fűtésről van szó.

 

Milyen problémák jelentkeznek egy rossz ablak esetében?

 

Ha az ablak elvetemedett, nem zár megfelelően, akkor a levegő szabadon áramolhat a tok és a szárny között. Ez többféle gondot is jelent. Egyrészt télen kiengedi a fűtés hőjét, nyáron pedig beengedi a kinti forróságot. Nyáron szenvedünk a melegtől, hiába húzzuk be a sötétítőt, télen pedig alacsonyabb hőmérsékletre sikerül felfűteni a levegőt, holott a fűtőtest forró.

 

Ha klímaberendezéssel rendelkezünk, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy a berendezés folyamatosan működik, így az energiafelhasználás jóval magasabb lesz. Télen egyfolytában érezhetjük a lakásban a hideg levegő áramlását, a “cúgot”, így akármennyire is felöltözünk, mégis kellemetlen hideget tapasztalunk.

 

Komoly gondok is jelentkezhetnek!

 

A hőszigetelés nélküli ablaküvegen a hidegben hőhíd keletkezik, ezáltal pedig páralecsapódás jelentkezik. A lakásban lévő pára, ami a kilégzésből, teregetésből, főzésből származik, lecsapódik a hideg ablakra, ezért azon csorog a víz, a nedvesség hatására pedig rövidesen megjelenik a penész! A penészgombák légzőszervi megbetegedést, allergiát okozhatnak, ezek gyógyítása nehéz, ebben a környezetben pedig egyenesen lehetetlen.

Az ablakcsere megoldja ezeket a problémákat!

 

A fenti gondok tehát nem csupán komfortérzetünkre vannak hatással, hanem a lakásban élők egészségét is veszélyeztetik. Ezért, ha eddig még nem került sor az ablakcserére, akkor azt minél hamarabb érdemes elvégeztetni. Egy új, modern, hőszigetelt ablak ugyanis azonnal rengeteg előnyhöz juttatja a lakókat. Jó hír, hogy ez a művelet bármikor elvégezhető, tévhit, hogy csak jó időben lehet megcsinálni!

 

Az ablakcsere előnyei

 

  • Jobb komfortérzet
  • Alacsonyabb fűtési és klimatizálási költségek
  • Egészségesebb lakókörnyezet
  • Szebb megjelenés
  • A lakás értékének növekedése

 

Nem szabad tehát tovább várni, húzni az időt, mivel ez egy olyan beruházás, ami mindenképpen megtérül akár a saját családunkról van szó, akár pedig értékesítésre szánjuk az ingatlant. A vevők szemében ugyanis pozitív szempont, ha a lakás új nyílászárókkal rendelkezik, ez ugyanis garantálja számukra azt, hogy alacsonyabb rezsiköltségekkel kell számolniuk.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Az eszközök kalibrálása az egyik legfontosabb lépés a pontos mérések biztosítása érdekében. Ezért is fontos a megfelelő szakember felkutatása hozzá, hiszen a kalibrálás egyben a hatékony munkavégzés záloga is. Óriási könnyebbség, ha egy gyártó rögtön kalibrált eszközöket kínál, de akár külön kalibrációs szolgáltatást is vállal az eszközök mellé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.