A szinte láthatatlan, ám mégis biztos szakma

2022 / 10 / 18 / Fizetett Hirdetés
#pr
A szinte láthatatlan, ám mégis biztos szakma
Ha dolgoztál már olyan szervezetben, ahol kifejezetten fontos volt a munkavédelem, akkor minden bizonnyal estél már át munkavédelmi vagy tűzvédelmi előadáson. Talán sokszor ezek a nagyon hasznos előadások megszakították a napi ügymenetet, és lehet, hogy nem is volt túl nagy türelmed meghallgatni a tudnivalókat, azért tudd, hogy ez egy roppant keresett szakma, és minden előadó rengeteg megbízással rendelkezik. De mit is csinálnak pontosan? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Érdekel az építőipar és a gépészet?

Ha a fenti kérdésre igennel felelsz, akkor az Alfakapos.hu építőipari és gépészeti tanfolyamait ajánljuk figyelmedbe.

A munkavédelmi előadó és a tűzvédelmi előadó is alapvetően olyan szakma, ami nem helyhez kötött, és igen ritkán kötik le magukat egyetlen céghez, hiszen elég specifikus tudással rendelkeznek, amelyeket leginkább az adott cég munkavédelmi és a tűzvédelmi rendszerének kialakítása, valamint annak betartatása és ellenőrzése során tud kamatoztatni.

Mivel azonban rengeteg szakmában alakítanak ki munkaterületeket, valamint még az irodai környezetben is számos előírásnak meg kell felelni, ezért egy jó munkát végző munkavédelmi vagy tűzvédelmi előadó garantáltan soha nem marad munka nélkül. Ha érdekel a lehetőség, akkor olvass tovább, hogy megtudd, mi ezeknek a szakembereknek a feladata.

Akiken a biztonság múlik…

Kevésbé sztárolt szakma, de legyünk őszinték, ha a munkavédelmi és a tűzvédelmi előadók nem végeznék el a feladataikat, sokkal több munkahelyi baleset történne, amit ugyebár mind a munkáltatók, mind pedig a munkavállalók szeretnének elkerülni.

Ha ilyen hétköznapi hősnek készülsz, akkor az Alfakapos.hu képzésén a következőket fogod elsajátítani:

  • Megismered a hatályos jogszabályokat, valamint tudni fogod, hol keresd, és hogyan értelmezd az esetleges változásokat.
  • Megtanulod, hogyan kell kiválasztani a megfelelő védelmi ruházatot az adott munkaterületre vonatkozóan.
  •  Megtudod, hogyan és miként kell karbantartani a védelmi eszközöket.
  • El fogod tudni vállalni az ellenőrzését annak, hogy a különböző munkaterületek munkavédelmi és tűzvédelmi szabályait mennyire tartják be.
  • Tudni fogod, hogyan kell megfelelő munkakörnyezetet kialakítani az egészségvédelmi előírások betartásával, valamint a megfelelő higiéniai szempontokat figyelembe véve.
  • Megtanulsz tűzvédelmi előadásokat tartani, tűzvédelmi gyakorlatokat szervezni, lebonyolítani és értékelni.
  • Elsajátítod, hogyan kell felkészíteni egy szervezetet egy tűzesetre, a bejelentésre és természetesen a mentésre is.
  • Megismerkedsz a részletes tűzvédelmi dokumentáció elkészítési módjával.

Ugye nem is hangzik olyan unalmasnak?

Állandó változás az élet

Főleg akkor, ha ezeket a szakmákat választod, hiszen megannyi ügyféllel lesz dolgod, számtalan munkaterületet, munkakörnyezetet fogsz látni, vizsgálni, ellenőrizni, így ha a változatosságot és a biztonságot is szereted, akkor ne maradj le a beiratkozásról!

(Szponzorált tartalom)


Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Mitől lesz a nappali igazán hangulatos?
Mitől lesz a nappali igazán hangulatos?
A lakberendezés egyre népszerűbb dekorációs kelléke a vászonposzter, ami egy művészi reprodukció. A nyomtatása azonban nem papír alapú hordozófelületet igényel, hanem művészi festővásznat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.