A tengerimalac etetése

2022 / 08 / 22 / Fizetett Hirdetés
#pr
A tengerimalac etetése
Napjainkban egyre többen tartanak tengerimalacot, főleg olyan családok, ahol kisgyerek van. Talán a természethez szeretnének közelebb kerülni, vagy csak egyszerűen tetszenek nekik ezek az apró állatok, hiszen tényleg nagyon aranyosak.  

Alapvetően a tengerimalac nagyon alkalmazkodó, túl nagy igénye nincs, a tartása sem túl költséges. Ha betartod az etetésével és gondozásával kapcsolatos szabályokat, kedves és szeretnivaló társad lesz ez a kis állat.

Mivel etesd a tengerimalacot?

A tengerimalac tisztán növényevő, csak növényi eredetű tápokat és kiegészítőket fogyaszt. Ha felkeresed a Tengerimalac Webshop oldalt, minden kérdésedre választ kaphatsz a tengerimalactápokról.

A száraz tápok között szerepel többek között a Little One tengerimalactáp termékcsalád, aminek összetétele mindenben megfelel a malacka igényeinek. Fontos, hogy az eledel rostdús legyen, hiszen ez biztosítja az aktív bélmozgást. Legyen benne elegendő zöldség, ásványi anyag, vitamin! Ezek a tengerimalactápok speciális technológiával készülnek, így az összetevőkben jelenlévő hasznos anyagok a kész tápban is megmaradnak.

Ezek a tápok tartalmaznak omega-3 és omega-6 zsírsavakat, ezek egészségessé teszik a malac bőrét, és szép fényessé a szőrét. Lényeges összetevője a tápoknak a B-vitaminokban gazdag élesztőkivonat, amely erősíti az immunrendszert. A megfelelő nyers zöldségekkel, gyümölcsökkel kiegészítve minden tápanyagot biztosítani tudunk kedvencünknek.

Fontos szempontok a tápválasztáshoz

A tengerimalac igényli a változatos étrendet, így nagy mennyiségben adjunk neki friss szénát, ez teszi ki a napi adagjának 85-90%-át, ezt korlátlanul fogyaszthatja, hiszen ha szénát rágcsálhat, akkor egészségesek és rövidek maradnak a fogai.

A száraz tápokból naponta egy evőkanálnyival kínáljuk meg, friss zöldséget egy teás csészényit adjunk, főleg olyan zöldséget vagy gyümölcsöt, amiben sok a C-vitamin, és amiről tudod, hogy kis kedvenced szereti.

Ha új tápot kínálsz a tengerimalacnak, azt óvatosan és fokozatosan vezesd be, és figyeld meg, milyen hatással van az emésztésére!

Mindig legyen az önitatójában tiszta ivóvíz, amiből tetszés szerint fogyaszthat!

A tengerimalac tartásának egyéb feltételei 

A tengerimalac társas lény, egyedül magányos és hajlamos a szomorkodásra, ezért érdemes kettőt együtt tartani: célszerű két lány- vagy két fiúmalacot egymás mellé tenni.

Mozgásához viszonylag nagyméretű ketrecet érdemes választani, amiben megfelelő és érdekes tárgyakat kell elhelyezni. Szükség van még etetőtálakra, önitatóra, a bujkálás hoz, alváshoz kis házra, fogkoptatóra és játékokra.

A tengerimalac tartása könnyen megtanulható, és ha betartod ezt a pár alapszabályt, nagyon sok örömöt ad.

Ha meglátogatod a Tengerimalac Webshopot, mindent megtalálsz a lehető legnagyobb választékban, ami hozzásegít ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, boldog tengerimalacod legyen. A jól tartott tengerimalac kedves, bohókás természetével, játékosságával képes felvidítani az egész családot.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Mi az az upsell, és miért fontos ez a webáruházaknak?
Mi az az upsell, és miért fontos ez a webáruházaknak?
Bármelyik webáruház-tulajdonost is kérdezünk meg azzal kapcsolatban, mi a célja, biztosan azt fogja mondani, hogy a bevétel növelése. Ezt elérni azonban nem mindig olyan egyszerű, mint gondolnánk. Jól felépített marketingstratégia, vásárlásösztönző módszerek és persze minőségi áru is kell mindehhez.
Górcső alatt a különböző mérnöki szakmák
Górcső alatt a különböző mérnöki szakmák
Ha alaposabban megnézzük az utóbbi évek statisztikáit, akkor láthatóvá válik számunkra, hogy a mérnök szakma azon területek közé tartozik, ahol már évek óta rendkívül nagy a munkaerőhiány.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.