A zeneipar belép a metaverzumba

2022 / 04 / 11 / Fizetett Hirdetés
#pr
A zeneipar belép a metaverzumba
A zeneipar szereplői sem akarnak kimaradni a korunk legnagyobb fejlesztését jelentő metaverzum világából. Ma már a legismertebb zenészek közül is egyre többen lépnek be ebbe a dinamikusan fejlődő univerzumba.

Miként változott meg a zeneipar a közelmúltban?

Az így vagy úgy mindenkit érintő világjárvány alapjaiban változtatta meg a szociális hálózatunkat, szokásainkat. Villámgyorsan terjedtek el a virtuális kapcsolattartást segítő eszközök és fejlesztések, ma már másként fogyasztjuk a tartalmakat, és másként viszonyulunk egyes iparágakhoz, beleértve természetesen a zeneipart is.

A munkánk során elfogadottá vált a digitalizáció, és bizony, ahogy ezt megszoktuk, életünk más területein, így a zenefogyasztás során is felmerült bennünk az igény az előremutató találmányok, valamint a virtuális valóság használata iránt.

A lezárások során hozzászokhattunk ahhoz, hogy ha részt szeretnénk venni egy koncerten vagy meg szeretnénk tekinteni egy színházi előadást, esetleg egy hangversenyt, nem kell feltétlenül elhagynunk a lakóhelyünket. A különböző szolgáltatók lehetővé tették számunkra azt, hogy akár a kanapén ülve is élőben követhessük ezeket a rendezvényeket. Sok eseményért ráadásul az aktuális kriptovaluta árfolyam szerint fizethettünk a digitális fizetőeszközeinkkel. A metaverzum még képes rátenni egy lapáttal erre az élményre is azzal, hogy rendkívül valósághűen adja át nekünk az audiovizuális élményeket.

Milyen koncertekre látogathatunk el a metaverzumon belül?

A legnagyobb márkák már nagyon korán felismerték az ebben a virtuális világban rejlő üzleti lehetőségeket. A legkülönfélébb divatmárkák és elektronikai cikkeket előállító vállalatok tették elérhetővé termékeiket a metaverzum keretein belül.

A zeneipari cégek is rendkívül nagy elánnal vetették bele magukat ebbe az új világba, a Sony kiadója például rengeteg pénzt fektetett be különféle NFT platformokba. A blokklánc-technológiát használó új zenei platformok pedig rendkívüli módon kezdték vonzani a neves előadókat. A CoinCash weboldalán az NFT témaköre iránt érdeklődők további információkat is gyűjthetnek.

A sok rajongóval rendelkező, Grammy-díjjal is jutalmazott Justin Bieber a virtuális világban szervezett és lebonyolított koncertturnéval örvendeztette meg rajongóit, de akadt olyan rapper is, aki a Fortnite játékban tartott koncerteket. Itt tízmillió főt is meghaladó látogató táncolhatott a zenéjére.

Milyen előnyökkel jár egy ilyen koncert?

Segítségével megszűnnek a térbeli határok, a világ bármely pontjáról részt vehetünk ezeken a koncerteken. Ráadásul, ha a szervezők kihasználják a technika által nyújtott lehetőségeket, eddig soha nem látott látványvilágban lehet részünk. A jövő egészen biztosan új lehetőségeket is rejt magában, napjainkban még csupán a virtuális zenefogyasztás hajnalán vagyunk.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Hogyan élhet végre újra szemüveg nélkül?
Hogyan élhet végre újra szemüveg nélkül?
Külön iparág gondoskodik róla, hogy divatos szemüveget viselhessenek azok az emberek, akiknek az éleslátásuk nem megfelelő. Azonban a szemüvegek viselése nem éppen olyan komfortos, mint amilyen sikkes.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.