A zeneipar belép a metaverzumba

2022 / 04 / 11 / Fizetett Hirdetés
#pr
A zeneipar belép a metaverzumba
A zeneipar szereplői sem akarnak kimaradni a korunk legnagyobb fejlesztését jelentő metaverzum világából. Ma már a legismertebb zenészek közül is egyre többen lépnek be ebbe a dinamikusan fejlődő univerzumba.

Miként változott meg a zeneipar a közelmúltban?

Az így vagy úgy mindenkit érintő világjárvány alapjaiban változtatta meg a szociális hálózatunkat, szokásainkat. Villámgyorsan terjedtek el a virtuális kapcsolattartást segítő eszközök és fejlesztések, ma már másként fogyasztjuk a tartalmakat, és másként viszonyulunk egyes iparágakhoz, beleértve természetesen a zeneipart is.

A munkánk során elfogadottá vált a digitalizáció, és bizony, ahogy ezt megszoktuk, életünk más területein, így a zenefogyasztás során is felmerült bennünk az igény az előremutató találmányok, valamint a virtuális valóság használata iránt.

A lezárások során hozzászokhattunk ahhoz, hogy ha részt szeretnénk venni egy koncerten vagy meg szeretnénk tekinteni egy színházi előadást, esetleg egy hangversenyt, nem kell feltétlenül elhagynunk a lakóhelyünket. A különböző szolgáltatók lehetővé tették számunkra azt, hogy akár a kanapén ülve is élőben követhessük ezeket a rendezvényeket. Sok eseményért ráadásul az aktuális kriptovaluta árfolyam szerint fizethettünk a digitális fizetőeszközeinkkel. A metaverzum még képes rátenni egy lapáttal erre az élményre is azzal, hogy rendkívül valósághűen adja át nekünk az audiovizuális élményeket.

Milyen koncertekre látogathatunk el a metaverzumon belül?

A legnagyobb márkák már nagyon korán felismerték az ebben a virtuális világban rejlő üzleti lehetőségeket. A legkülönfélébb divatmárkák és elektronikai cikkeket előállító vállalatok tették elérhetővé termékeiket a metaverzum keretein belül.

A zeneipari cégek is rendkívül nagy elánnal vetették bele magukat ebbe az új világba, a Sony kiadója például rengeteg pénzt fektetett be különféle NFT platformokba. A blokklánc-technológiát használó új zenei platformok pedig rendkívüli módon kezdték vonzani a neves előadókat. A CoinCash weboldalán az NFT témaköre iránt érdeklődők további információkat is gyűjthetnek.

A sok rajongóval rendelkező, Grammy-díjjal is jutalmazott Justin Bieber a virtuális világban szervezett és lebonyolított koncertturnéval örvendeztette meg rajongóit, de akadt olyan rapper is, aki a Fortnite játékban tartott koncerteket. Itt tízmillió főt is meghaladó látogató táncolhatott a zenéjére.

Milyen előnyökkel jár egy ilyen koncert?

Segítségével megszűnnek a térbeli határok, a világ bármely pontjáról részt vehetünk ezeken a koncerteken. Ráadásul, ha a szervezők kihasználják a technika által nyújtott lehetőségeket, eddig soha nem látott látványvilágban lehet részünk. A jövő egészen biztosan új lehetőségeket is rejt magában, napjainkban még csupán a virtuális zenefogyasztás hajnalán vagyunk.

(Szponzorált tartalom)


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Mit jelent az IC++ kifejezésben a második plusz?
Mit jelent az IC++ kifejezésben a második plusz?
Az utóbbi években a bankkártyás fizetések elkezdték háttérbe szorítani a készpénzes fizetéseket, hiszen sok előnnyel járnak a vásárlók számára. Ebből kifolyólag a vállalkozásoknak is érdeke a minél hatékonyabb bankkártya-elfogadást biztosítani az ügyfeleik számára.
Milyen adatokat lehet elérni az egyéni vállalkozásokról?
Milyen adatokat lehet elérni az egyéni vállalkozásokról?
A cégek gyakran dolgoznak együtt egyéni vállalkozókkal, azonban kevesen tudják, hogy milyen adatok érhetőek el róluk.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.