Adapterkisokos az utazást kedvelőknek

2021 / 10 / 13 / Fizetett Hirdetés
#pr
Adapterkisokos az utazást kedvelőknek
A várva várt utazás előtti tervezgetés, pakolás, készülődés időszakánál nincs is izgalmasabb. A fejvesztett rohanás során azonban gyakran megfeledkezünk egy fontos tényezőről: különböző országokban változó aljzatokkal találkozhatunk.

Az alábbi cikkben ezekről a sarkalatos eszközökről lesz szó, amiket jobb, ha nem felejtünk ki utazótáskáinkból.

Veszélyforrások

Egy utazás során bármikor történhetnek váratlan, akár kellemetlen események is, ezért maximális felkészültség mellett is érdemes mindig résen lenni.

Mivel a vakáció során jellemzően nem ismerünk senkit a célországból, segítséget kérni is sokkal körülményesebb és nehezebb. Míg itthon bármikor átmehetünk a szomszédunkhoz, ha elhagytuk a telefontöltőnket, ez külföldön nem ilyen egyszerű.

Ha városnézésre indulsz, mindig feltöltött telefonnal vágj neki! Igyekezz úgy fotózni és videózni, hogy ha baj történik, akkor is tudj segítséget hívni az eszközöddel. Törekedj arra, hogy ne merítsd le teljesen, vagy legyen nálad hordozható külső akkumulátor, no és természetesen telefontöltő a megfelelő adapterrel.

Inkább ülj be egy kávéra vagy egy múzeumba és kérdezd meg az ott dolgozókat, hogy használhatod-e a konnektort, minthogy azon aggódj, hogyan találsz haza a szállásodra lemerült telefonnal.

Mi a megoldás?

Ha nagy, tengerentúli utazásra indulsz, előfordulhat, hogy kellemetlen meglepetés ér a hotelszobádban. Lemerült a telefonod, szólnál az otthoniaknak, hogy épségben megérkeztél, azonban a töltőd nem kompatibilis az aljzattal.

Ezt a kényelmetlen szituációt megelőzheted, ha alaposan utánajársz, hogy a célországban milyen típusú aljzattal kell számolnod. Bár a hotel recepcióján bizonyosan kölcsön tudnak adni neked egyet, ha már hajszárítót, laptopot vagy egyéb kütyüket is használnál, nem árt, ha több is van nálad.

Ahelyett, hogy egész úton a technikai eszközök mellett várakoznál, hogy végre feltöltődjenek, vagy egyéb kellékekre lenne szükséged a nagy utazáshoz, nézz körül a Holidayshop.hu webáruház elektronikai eszközei között!

Különböző típusú adapterek

Minden utazás előtt alaposan tájékozódj ne csak a híres látványosságokról vagy az időjárásról, hanem az adott országban használatos adapterek típusáról is.

Általában kétfélével találkozhatsz, a három villás (G típusú) és a két villás változattal. Ahogy a nevük is árulkodik, ezek kettő, illetve három, villa alakú bemenettel rendelkeznek, amelyek a fali konnektorba illeszkednek.

Előbbit többek között például az Egyesült Királyságban, Cipruson, Hong Kongban, Skóciában és Szingapúrban alkalmazzák. A két villás adapterrel pedig az Amerikai Egyesült Államokban, a Bahamákon, Costa Ricán, Kubában, Japánban és Mexikóban találkozhatsz.

Az adaptereket jellemzően a reptereken is megvásárolhatod, azonban óva intünk attól, hogy jóval magasabb áron, gyakran hiányos reptéri készletre hagyatkozz.

Szerezd be a legszükségesebb utazáshoz szükséges kellékeket a Holidayshop.hu webáruház széles kínálatából! Érkezz felkészülten és vágj bele a nyaralásba maximális biztonságban és kényelemben!

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.