Adhatunk sajtot hörcsögünknek?

2022 / 10 / 18 / Fizetett Hirdetés
#pr
Adhatunk sajtot hörcsögünknek?
A legtöbbünkben már megfogalmazódott a kérdés, hogy vajon a kis hörcsögünk ehet-e sajtot? A sajt a mesék világában is igen népszerű eledelnek számít a rágcsálók körében. De vajon mi a valóság? Az alábbiakban arról írunk, hogy ehetnek-e sajtot ezek a kedves kis bundás lények.

Mivel etessük hörcsögünket? 

A sajt fehérjében gazdag, emellett vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz. A hörcsögök igénylik az állati eredetű fehérjéket is, tehát a sajt számukra ideális nassolnivaló. A vadon élő hörcsögök magvakat, rovarokat keresnek fehérjeigényük fedezésére, nincsen bennük természetes vágy a sajtfogyasztásra.

A legfontosabb, hogy kedvencünk kiváló minőségű tápot kapjon napi szinten, melyet a HöriShop.hu törpehörcsögtáp választékából is beszerezhetünk. Itt kifejezetten hörcsögök számára kifejlesztett eledelekből válogathatunk. Ezek a tápok tartalmaznak minden létfontosságú komponenst, melyek elengedhetetlenek a kis hörcsögöknek.

Visszatérve a sajtra, kis mennyiséget adhatunk kedvencünknek. A sajtok zsírosak, emiatt különösen fontos, hogy apró mennyiséget fogyasszon csupán az állat. A mértékletességre figyelve nagyobb eséllyel elkerülhetők a gyomorproblémák. Kiegészítő nasiként viszont tökéletes a sajt. Egy kisebb adaggal könnyen felmérhetjük, hogy ízlik-e a hörinknek, szívesen fogyasztja vagy sem.

Milyen sajtból mekkora mennyiség ideális? 

Érdemes minél alacsonyabb zsírtartalmú sajtot választani, hiszen egy magas kalóriatartalmú élelem nem a legoptimálisabb egy piciny höri számára. Jó választás lehet például valamilyen lágy sajt, mint a mozzarella vagy a ricotta.

A nagyon magas só- és zsírtartalmú sajtokat célszerű kerülni! Ilyen tipikusan a cheddar, és a parmezán. Nekünk nagyon finom, a höriknek viszont nem megfelelő a magasabb telített zsírsavtartalom miatt. A sajtok nagy mennyiségben történő fogyasztása a hörcsögöknél kiszáradást, székrekedést is kiválthat. Maradjunk tehát a lágy sajtoknál pici mennyiségekként mint nassolnivaló!

A kéksajt szigorúan tilos egy hörcsögnek, mivel mérgező számára!

A hörik étrendjében körülbelül 16%-nyi fehérje válik szükségessé. Gondoljunk csak bele, hogy a sajt nagyszerű kalciumforrás is! A prémium hörcsögtápokat is érdemes kiegészíteni egy kis plusz fehérjeforrással, például lisztkukaccal, sajttal vagy egy ropogós tücsökkel.

Minden hörcsög ehet sajtot? 

A szíriai hörcsögöktől kezdve az összes hörcsögfaj fogyaszthat sajtot, viszont a törpehörcsögöknél nagyobb az esély a cukorbetegség kialakulására, náluk érdemesebb korlátozni a sajtmennyiséget!

Bőven elegendő, ha hetente néhány kis szelet alacsony zsírtartalmú változatból fogyaszt nasiként. Figyeljünk oda arra, hogy egy adagnyi sajt ne legyen nagyobb méretű egy szem mazsolánál.

A hörcsögök sajtfogyasztásánál célszerű a mértékletességre törekedni, és csupán kiegészítésként adagolni nekik. Az egészségük érdekében kizárólag az alacsonyabb zsírtartalmú sajtokból adjunk kóstolót!

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Mit jelent az IC++ kifejezésben a második plusz?
Mit jelent az IC++ kifejezésben a második plusz?
Az utóbbi években a bankkártyás fizetések elkezdték háttérbe szorítani a készpénzes fizetéseket, hiszen sok előnnyel járnak a vásárlók számára. Ebből kifolyólag a vállalkozásoknak is érdeke a minél hatékonyabb bankkártya-elfogadást biztosítani az ügyfeleik számára.
Milyen adatokat lehet elérni az egyéni vállalkozásokról?
Milyen adatokat lehet elérni az egyéni vállalkozásokról?
A cégek gyakran dolgoznak együtt egyéni vállalkozókkal, azonban kevesen tudják, hogy milyen adatok érhetőek el róluk.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.