Amikor a CRM szoftver a számlázást is segít megoldani

2021 / 10 / 13 / Fizetett Hirdetés
#pr
Amikor a CRM szoftver a számlázást is segít megoldani
Gondoltuk volna, hogy egy fejlett CRM szoftver a számlázás területén is hatékony segítséget jelenthet? Pedig ez a valóság! A cikkben részletesen is meg fogjuk mutatni azt, hogy CRM szoftverrel miként javítható a számlázással és kintlévőségkezeléssel kapcsolatos teendők eredményessége.

A számlázás ismétlődő és sokszor időrabló feladataiban rejlő lehetőségek

Sok cégnél tipikus jelenség, hogy ugyanannak a vevőnek, ugyanazokkal a tételekkel és végösszeggel megy ki a számla havi rendszerességgel. Néhány megrendelőnél ez még nem feltétlenül nagy probléma.

Más a helyzet viszont akkor, ha a vevői állomány eléri a százas nagyságrendet. Ilyenkor az ismétlődő számlák manuális kiállítása, illetve kiküldése elképesztően sok energiát, időt és erőforrást köt le.

Ezért éri meg sokkal inkább megjelölni ezeket ismétlődő számlaként, hogy aztán a fejlett automatizmus küldje ki őket helyettünk. Egy fejlett CRM szoftver segítségével mindez abszolút lehetséges.

Így optimalizálhatók a számlákkal kapcsolatban felmerülő adhoc feladatok és teendők

Nem ritka természetesen annak az a jelenség sem, hogy egy-egy számlával kapcsolatban extra feladat, teendő merül fel. Tipikus példa erre, amikor egy munkatársnak vagy az ügyfélnek merül fel bármilyen kérése egy számlával kapcsolatban.

Nyilván nem elhanyagolható az, hogyha ezek a kérések, illetve a velük kapcsolatos teendők és feladatok nem keverednek el szanaszét akár az email fiókokban, akár különféle cetliken. Egy modern CRM szoftver már könnyedén lehetővé teszi azt, hogy a számlákkal kapcsolatos feladatkezelés ebből a szempontból is a kellő hatékonysággal tudjon működni.

Fejlett CRM szoftverrel nemcsak a számlázás, hanem a kintlévőségkezelés is javítható

Nyilván nem elképzelhetetlen forgatókönyv vállalati környezetben az sem, hogy egy-egy számla befizetése nem történik meg időben. Vagyis emlékeztetni kell a megrendelőt a dologra. Ha mindezt hatékonyan szeretnénk megvalósítani, egy korszerű CRM szoftver ebben is segíthet.

Méghozzá olyan formában, hogy az egyes számlákhoz automata e-mailes vagy sms-ben küldött fizetési emlékeztetők állíthatók be. Tehát a rendszer anélkül oldja meg helyettünk a kintlévőségkezelés feladatait, hogy nekünk foglalkozni kellene ezekkel a dolgokkal.

Magyarul a CRM szoftver emberi beavatkozás nélkül kezeli a számlafizetési problémák meglehetősen komoly hányadát. Ha pedig nem szívesen bíznánk mindezt az automata rendszerre, akkor az automatikus teendőket vagy e-maileket a releváns munkatársaknak is be tudjuk állítani.

A lényeg, hogy a CRM szoftver hatékony segítséget jelentsen egyrészt a számlázás, másrészt a kintlévőségkezelés magas szintű kivitelezésében. Legyen szó akár automatizált, akár a munkatársak részére delegált feladatokról.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.