Amit a gázriasztó fegyverekről tudni kell

2024 / 06 / 21 / Fizetett Hirdetés
#pr
Amit a gázriasztó fegyverekről tudni kell
Magyarországon a legnépszerűbb önvédelmi fegyverek közé a gázriasztó fegyverek, ismertebb nevükön gázpisztolyok tartoznak. Ezekben gázpatron vagy riasztópatron található. Ahogy a nevük is jelzi, Irritáló hatásuk és erős hangjuk miatt riasztóan hatnak a támadóra. Adott esetben pedig akár ártalmatlanítani is lehet egy ilyen eszközzel egy rossz szándékú személyt.  

Milyen gázriasztó fegyvereket lehet venni Magyarországon?

 

Itthon elsősorban 9 milliméteres kaliberrel rendelkező változatokat lehet beszerezni. A Combat Zone gázriasztó fegyverei szekrénytáras vagy forgótáras kialakításúak. A szekrénytárasak jellemzően komolyabb tárkapacitással bírnak, míg a forgótárasak többnyire öt- illetve hatlövetűek.

Önvédelmi célra elsősorban a revolverek, azaz a forgótáras pisztolyok alkalmasak. A szekrénytáras pisztolyokról ugyanis tudni kell, hogy hüvelykivetéskor hajlamosak az elakadásra. Az pedig komoly problémát jelent, ha akkor akadnak el, amikor a legnagyobb szükség lenne arra, hogy működjenek.

 

Milyen öntöltő gázpisztolyt érdemes venni?

 

Nem lehet meghatározni egyetlen olyan gázpisztolytípust, ami mindenki számára a legmegfelelőbb választás. Az egyes emberek igényei ugyanis jelentős mértékben eltérnek egymástól. A hölgyeknek érdemes egy kisebb méretű fegyvert beszerezni, olyat, ami könnyebben használható, és emellett rendkívül kis helyen is elfér.

 

Tény, hogy mindenkinek más az elképzelése arról, hogy milyen gázpisztolyt szeretne magánál tartani utcai rejtve viselés céljából. Éppen ezért célszerű felkeresni akár személyesen valamelyik Combat Zone üzletet, vagy kikérni a cég ügyfélszolgálatának tanácsát a megfelelő eszköz kiválasztásához. A fizikai üzletekben arra is lehetőség nyílik, hogy közelebbről szemügyre vegyék a vásárlók, vagy akár meg is foghassák a gázriasztó fegyvereket.

 

Mi a helyzet a full acél gázpisztolyokkal?

 

A full acél gázpisztolyokról tudni kell, hogy ezek kivétel nélkül éles fegyverből lettek átalakítva. Ezzel szemben a valódi gázpisztolyok fémöntvényekből, ötvözetekből készülnek. Ezeket spiáter anyagoknak hívjuk. Itt kizárólag az ütőszeg, a kakas-betét, valamint a kiemelkedő fontossággal bíró tűzfal van acélból.

 

A riasztópatronok működtetéséhez bőven elégségesnek bizonyulnak a felsorolt anyagok, lévén, hogy éles lőszert nem lehet ezekkel a fegyverekkel használni. A Combat Zone mind a webáruházában, mind a fizikai üzleteiben eltérő típusú fegyverek replikáit kínálja megvásárlásra. Ezek a fegyverek bár megjelenésükben hasonlítanak az éles fegyverekhez, működésük és kialakításuk azonban eltérő lehet azoktól. Önvédelemre természetesen kiválóan alkalmasak és egy szorult helyzetben jó szolgálatot tudnak tenni.

 

Bízunk benne, hogy a fenti rövid ismertető segít kiválasztani a célnak megfelelő önvédelmi eszközt. Ha mégsem, akkor érdemes tanácsot kérni szakértőktől, mielőtt esetlegesen egy rossz döntés születne.

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.