Amit a horogmérlegekről érdemes tudni

2022 / 08 / 30 / Fizetett Hirdetés
#pr
Amit a horogmérlegekről érdemes tudni
Míg a háztartásban egy személymérleg és egy konyhai mérleg bőven elegendőnek bizonyul, addig az iparban másfajta mérlegekre is szükség van. Az egyik ezek közül a horogmérleg, erről lesz szó a következőkben!

Mi az a horogmérleg?

 

Amikor olyan tárgyaknak szeretnénk megmérni a súlyát, amelyek meglehetősen nagyok, vagy a formájuk szabálytalan, akkor egy hagyományos mérleggel nem feltétlenül járnánk sikerrel. Az ILMARKET.HU kínálatában kapható horogmérleg azonban tökéletes erre a feladatra.

A horogmérleget szokás még darumérlegként is emlegetni, a kettő jelentése egy és ugyanaz. Kis helyet foglalnak el, és több ezer kilogrammos súly megmérésére is alkalmasak. A megmérni kívánt súlyt egy kampóra kell akasztani, így akár amorf alakú tárgyakat is könnyűszerrel megmérhetünk egy ilyen szerkezet használatával. A húsiparban előszeretettel használják a horogmérlegeket.

Így lehet kiválasztani az optimális horogmérleget

Ma már rendkívül korszerű horogmérlegek vannak a piacon. Rengeteg olyan plusz funkcióval vannak felvértezve, amik segítségével gyorsabbá válhat a termelés. Egy jó horogmérleg megkönnyíti a dolgozók életét. Éppen ezért fontos, hogy a lehető legideálisabb mérleg álljon a munkások rendelkezésére.

Az egyik legfontosabb szempont az, hogy mekkora az adott darumérleg kapacitása, és nekünk milyen kapacitású mérlegre van szükségünk. A legújabb horogmérlegek könnyedén képesek kezelni több ezer kilogrammos súlyokat. Egyes modellek akár 15 ezer kilogrammos tárgyak súlyának lemérésére is alkalmasak.

Fontos kérdés, hogy hitelesítve van-e az adott horogmérleg. Ha pusztán irányszámokat szeretnénk tudni, akkor szinte mindegy, hogy milyen mérleget vásárolunk, ám bizonyos esetekben csak CE-M hitelesítésű eszközök jöhetnek szóba.

Ugyancsak kardinális kérdés, hogy mennyire pontos az adott mérleg. A legjobb eszközök mindösszesen 0,03%-os hibaértékkel dolgoznak még maximális terhelés esetén is. Akár a gyártási folyamatokról, akár értékesítésről vagy logisztikáról van szó, a pontosság jellemzően mindig fontos aspektus.

Érdemes megnézni a kiszemelt mérleg adatait

Egy horogmérleg beszerzése nem olcsó mulatság. Nem arról van szó, hogy ne érné meg az árát, de ha már ilyen sok pénzt költ az ember egy eszközre, helyesen teszi, ha alaposan utánanéz annak, hogy mit vásárol meg.

Online vásárlás esetén kizárólag olyan horogmérleget szabad megvenni, aminek precízen kitöltötték az adatlapját és meg lehet ismerni a főbb tulajdonságait. A paraméterek között megtekinthető a fent felsoroltakon felül, hogy például vízálló-e a billentyűzet, milyen üzemidőre képes az akkumulátor, vagy milyen hőmérsékleti tartományban képes üzemelni a mérleg. Előrelátó döntés mindezek kapcsán alaposan tájékozódni még a megrendelés leadását megelőzően.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Segítség az arctisztító kiválasztásához
Segítség az arctisztító kiválasztásához
Beszerezted magadnak a legdrágább kozmetikai termékeket, de a vonalak és az apró ráncocskák egyszerűen nem akarnak eltűnni az arcodról? Nos, ennek egy banálisan egyszerű oka lehet: nem fordítasz kellő figyelmet az alapos arctisztításra.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.