Amit a horogmérlegekről érdemes tudni

2022 / 08 / 30 / Fizetett Hirdetés
#pr
Amit a horogmérlegekről érdemes tudni
Míg a háztartásban egy személymérleg és egy konyhai mérleg bőven elegendőnek bizonyul, addig az iparban másfajta mérlegekre is szükség van. Az egyik ezek közül a horogmérleg, erről lesz szó a következőkben!

Mi az a horogmérleg?

 

Amikor olyan tárgyaknak szeretnénk megmérni a súlyát, amelyek meglehetősen nagyok, vagy a formájuk szabálytalan, akkor egy hagyományos mérleggel nem feltétlenül járnánk sikerrel. Az ILMARKET.HU kínálatában kapható horogmérleg azonban tökéletes erre a feladatra.

A horogmérleget szokás még darumérlegként is emlegetni, a kettő jelentése egy és ugyanaz. Kis helyet foglalnak el, és több ezer kilogrammos súly megmérésére is alkalmasak. A megmérni kívánt súlyt egy kampóra kell akasztani, így akár amorf alakú tárgyakat is könnyűszerrel megmérhetünk egy ilyen szerkezet használatával. A húsiparban előszeretettel használják a horogmérlegeket.

Így lehet kiválasztani az optimális horogmérleget

Ma már rendkívül korszerű horogmérlegek vannak a piacon. Rengeteg olyan plusz funkcióval vannak felvértezve, amik segítségével gyorsabbá válhat a termelés. Egy jó horogmérleg megkönnyíti a dolgozók életét. Éppen ezért fontos, hogy a lehető legideálisabb mérleg álljon a munkások rendelkezésére.

Az egyik legfontosabb szempont az, hogy mekkora az adott darumérleg kapacitása, és nekünk milyen kapacitású mérlegre van szükségünk. A legújabb horogmérlegek könnyedén képesek kezelni több ezer kilogrammos súlyokat. Egyes modellek akár 15 ezer kilogrammos tárgyak súlyának lemérésére is alkalmasak.

Fontos kérdés, hogy hitelesítve van-e az adott horogmérleg. Ha pusztán irányszámokat szeretnénk tudni, akkor szinte mindegy, hogy milyen mérleget vásárolunk, ám bizonyos esetekben csak CE-M hitelesítésű eszközök jöhetnek szóba.

Ugyancsak kardinális kérdés, hogy mennyire pontos az adott mérleg. A legjobb eszközök mindösszesen 0,03%-os hibaértékkel dolgoznak még maximális terhelés esetén is. Akár a gyártási folyamatokról, akár értékesítésről vagy logisztikáról van szó, a pontosság jellemzően mindig fontos aspektus.

Érdemes megnézni a kiszemelt mérleg adatait

Egy horogmérleg beszerzése nem olcsó mulatság. Nem arról van szó, hogy ne érné meg az árát, de ha már ilyen sok pénzt költ az ember egy eszközre, helyesen teszi, ha alaposan utánanéz annak, hogy mit vásárol meg.

Online vásárlás esetén kizárólag olyan horogmérleget szabad megvenni, aminek precízen kitöltötték az adatlapját és meg lehet ismerni a főbb tulajdonságait. A paraméterek között megtekinthető a fent felsoroltakon felül, hogy például vízálló-e a billentyűzet, milyen üzemidőre képes az akkumulátor, vagy milyen hőmérsékleti tartományban képes üzemelni a mérleg. Előrelátó döntés mindezek kapcsán alaposan tájékozódni még a megrendelés leadását megelőzően.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

Hogyan segíthet egy marketing ügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketing ügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.