Amit a légtisztítóról tudnod kell, hogy a megfelelőt válaszd

2021 / 12 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Amit a légtisztítóról tudnod kell, hogy a megfelelőt válaszd
Légtisztító vásárlása előtt állsz? Néhány dolgot érdemes tudod és alaposan tájékozódni ma a hazai piacon elérhető légtisztítókról. A választás a tiéd, de nem egyszerű a jelenleg kapható modellek közül.

Tudnod kell, ha légtisztító vásárlán töröd a fejed

Bár egyre több otthonban megtalálható manapság a légtisztító hazánkban is, az EU-szabályozás ezen okoskészülékekre vonatkozóan még igen hiányosnak mondható, ellentétben az USA-val vagy Kínával.

Amikor egy légtisztító vásárlása mellett döntünk, nehéz a jelenleg a piacon fellelhető modellek közötti választás, nem állnak ugyanis rendelkezésre egységesített adatok, hogy ezeket összehasonlítva könnyebben felmérjük a kínálatot és döntést hozzunk.

Még az ismertebb, jól csengő márkanevek gyártói között sincs meg egy egységes mutatószám, ráadásul nincsenek EU-s laborokban sem bevizsgálva ezek a légtisztítók. A döntés így nem egyszerű és korántsem lehet tudatos.

Mi a különbség az egyes légtisztítók között?

A légtisztító vásárlása előtt mégis érdemes gondosan tájékozódni és megvizsgálni a kínálatot. Erősen javasolt ugyanis olyan készülék mellett dönteni, amely HEPA-filterrel és aktívszenes szűrővel egyaránt rendelkezik.

A Xiaomishop.hu-nál kapható légtisztítók mindegyike ellátott az említett HEPA-filterrel és aktívszenes szűrővel, és ezek a modellek legalább a kínai légtisztítási előírásoknak, szabályozásnak biztosan megfelelnek.

A HEPA-szűrő szabványosított minőségű, a kritikus tartományban megtisztítja a levegőt a portól, baktériumoktól, penésztől. Mivel ez a filter részecskéket távolít el, ezért remek megoldás mellette az aktívszenes szűrő, amely a levegőben keringő gőzöket, gázokat köti meg, mint amilyen a cigarettafüst vagy a ragasztóból, festékekből párolgó anyag.

A Xiaomi légtisztítók között a legnagyobb különbséget a hangerő és a tisztított levegő mennyisége jelenti, ennek alapján a drágább készülékek csendesebbek, nagyobb mennyiségű levegő tisztítására alkalmasak és több kényelmi funkció érhető el ezeknél.

Milyen hatással lehet a légtisztító az életminőségedre?

Amennyiben allergiás vagy, és főleg a tavaszi pollenszezon keseríti meg a mindennapjaidat, akkor nem lehet kérdés, hogy a légtisztító számodra mindenképpen javasolt okoseszköz, hogy megkönnyítse ezt az időszakot.

Szintén érdemes elgondolkodni egy légtisztító vásárlásán, ha az otthonunk levegője rendszeresen magas szállópor-koncentrátummal bír, hiszen éppen ennek megtisztításában hatékony eszköz.

Léteznek az úgynevezett ionizáló technikával ellátott légtisztítók, amelyek elektromos töltést adnak a szálló pornak, emiatt az leülepszik, azonban ezzel a módszerrel nem csökken és nem tűnik el a por mennyisége.

Nem fog sajnos segítséget jelenteni a légtisztító, amennyiben a portörölgetést szeretnénk vele megúszni, ezt a gondot nem szünteti meg, marad a házimunka ezen része.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.