Ápolási matrac a felfekvés megelőzéséért

2022 / 01 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ápolási matrac a felfekvés megelőzéséért
Az ágyhoz kötött betegek számára nagy kockázatot jelent, ha felfekvés alakul ki a testükön. A felfekvést inkább igyekezzünk megelőzni, mert gyógyítani nem könnyű! A megfelelő ágy és matrac segítségével elkerülhetjük a felfekvéseket!

A fekvő betegek gondozásáról

A felfekvés egy nehezen gyógyuló seb, éppen ezért érdemes mindent megtenni a kialakulása ellen. A hetekig, hónapig fekvő betegeket rendszeresen ajánlott forgatni, így elkerülhető a folyamatosan azonos pozícióban való fekvés. A jobbra és balra forgatást két óránként ismételjük, ezzel a bőrre gyakorolt nyomás idejét csökkenthetjük. A kockázatnak kitett bőrfelületet hidratáló krémmel ajánlott ápolni.

Rendkívül hatékony segítség a betegápolásban, ha rendelkezésünkre áll egy elektromos ápolási ágy, valamint az ágyhoz jól illeszkedő ápolási matrac. Az elektromos ápolási ágyak magassága, háttámlája, térdhajlata távirányítással állítható, ezért komoly terhet vesz le a beteget ápoló családtag válláról, ha gombnyomásra olyan magasra állíthatja az ágyat, amely pozícióban a legkényelmesebb a pelenkacsere vagy a beteg forgatása. A beteg pedig megőrizhet valamit önállóságából azzal, hogy maga tudja szabályozni a háttámlát, ha felülne vagy lefeküdne.

Az ápolási matrac beszerzése 

A GyógyászatiShop.hu ápolási matracai kiváló minőségben rendelhetők. A gyógyászati segédeszközök és otthonápolási eszközök webáruházában olyan válogatott termékek várnak, amelyekben biztosan nem fogsz csalódni!

Az ápolási matracok jellemzői

A fej és lábrésznél mozgatható elektromos ágyakhoz léteznek textilborítású matracok, de rendelhető hozzájuk vízálló matracvédő huzat is. Az ápolási matracok legtöbbje vízhatlan huzattal rendelkezik, és gyakran mindkét oldalukon használhatók. Ez a széklet- és vizelettartási problémánál, a pelenkacserénél fontos higiéniai szempont. Egyes matracok légáteresztő képességüknek köszönhetően csökkentik az izzadságot és a nyomáspontokat.

Vannak olyan speciális ápolási szivacs matracok is, amelyek felülete kockás vágással készül, ennek köszönhetően kiválóan szellőznek, továbbá antibakteriális és légáteresztő tulajonsággal is rendelkeznek. Ezenkívül ezek a matracok fertőtlenítőszerekkel is tisztíthatók és 95 fokon is moshatók, ráadásul olyan anyagból készülnek, amely megakadályozza a gombák, atkák szaporodását.

Kifejezetten a felfekvések elleni harc specialistái azok a matracok, amelyek nyomáselnyelő réteggel rendelkeznek a sarok, a keresztcsont és a felsőtest területén is, és jellemzően lángálló anyagból készülnek. A szivacsmatracok egy másik fajtája a belsejében szivacskockákat rejt, melyek a komfortérzetnek megfelelő helyre helyezhetők. A maximális kényelmet biztosító matracok tehermentesítik a nyomáspontokat azért, hogy megakadályozzák a felfekvés kialakulását. Ha már kialakult sebet kell tehermentesíteni, akkor a szivacskockák az adott helyről eltávolíthatók, így csökkentve a területre gyakorolt nyomást.

Mérlegeld a fekvőbeteg ápolásának megoldási lehetőségeit, tekintsd át a GyógyászatiShop.hu termékpalettáját, és rendeld meg az igényeiteknek legjobban illeszkedő ápolási matracot!

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.