Ápolási matrac a felfekvés megelőzéséért

2022 / 01 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ápolási matrac a felfekvés megelőzéséért
Az ágyhoz kötött betegek számára nagy kockázatot jelent, ha felfekvés alakul ki a testükön. A felfekvést inkább igyekezzünk megelőzni, mert gyógyítani nem könnyű! A megfelelő ágy és matrac segítségével elkerülhetjük a felfekvéseket!

A fekvő betegek gondozásáról

A felfekvés egy nehezen gyógyuló seb, éppen ezért érdemes mindent megtenni a kialakulása ellen. A hetekig, hónapig fekvő betegeket rendszeresen ajánlott forgatni, így elkerülhető a folyamatosan azonos pozícióban való fekvés. A jobbra és balra forgatást két óránként ismételjük, ezzel a bőrre gyakorolt nyomás idejét csökkenthetjük. A kockázatnak kitett bőrfelületet hidratáló krémmel ajánlott ápolni.

Rendkívül hatékony segítség a betegápolásban, ha rendelkezésünkre áll egy elektromos ápolási ágy, valamint az ágyhoz jól illeszkedő ápolási matrac. Az elektromos ápolási ágyak magassága, háttámlája, térdhajlata távirányítással állítható, ezért komoly terhet vesz le a beteget ápoló családtag válláról, ha gombnyomásra olyan magasra állíthatja az ágyat, amely pozícióban a legkényelmesebb a pelenkacsere vagy a beteg forgatása. A beteg pedig megőrizhet valamit önállóságából azzal, hogy maga tudja szabályozni a háttámlát, ha felülne vagy lefeküdne.

Az ápolási matrac beszerzése 

A GyógyászatiShop.hu ápolási matracai kiváló minőségben rendelhetők. A gyógyászati segédeszközök és otthonápolási eszközök webáruházában olyan válogatott termékek várnak, amelyekben biztosan nem fogsz csalódni!

Az ápolási matracok jellemzői

A fej és lábrésznél mozgatható elektromos ágyakhoz léteznek textilborítású matracok, de rendelhető hozzájuk vízálló matracvédő huzat is. Az ápolási matracok legtöbbje vízhatlan huzattal rendelkezik, és gyakran mindkét oldalukon használhatók. Ez a széklet- és vizelettartási problémánál, a pelenkacserénél fontos higiéniai szempont. Egyes matracok légáteresztő képességüknek köszönhetően csökkentik az izzadságot és a nyomáspontokat.

Vannak olyan speciális ápolási szivacs matracok is, amelyek felülete kockás vágással készül, ennek köszönhetően kiválóan szellőznek, továbbá antibakteriális és légáteresztő tulajonsággal is rendelkeznek. Ezenkívül ezek a matracok fertőtlenítőszerekkel is tisztíthatók és 95 fokon is moshatók, ráadásul olyan anyagból készülnek, amely megakadályozza a gombák, atkák szaporodását.

Kifejezetten a felfekvések elleni harc specialistái azok a matracok, amelyek nyomáselnyelő réteggel rendelkeznek a sarok, a keresztcsont és a felsőtest területén is, és jellemzően lángálló anyagból készülnek. A szivacsmatracok egy másik fajtája a belsejében szivacskockákat rejt, melyek a komfortérzetnek megfelelő helyre helyezhetők. A maximális kényelmet biztosító matracok tehermentesítik a nyomáspontokat azért, hogy megakadályozzák a felfekvés kialakulását. Ha már kialakult sebet kell tehermentesíteni, akkor a szivacskockák az adott helyről eltávolíthatók, így csökkentve a területre gyakorolt nyomást.

Mérlegeld a fekvőbeteg ápolásának megoldási lehetőségeit, tekintsd át a GyógyászatiShop.hu termékpalettáját, és rendeld meg az igényeiteknek legjobban illeszkedő ápolási matracot!

(Szponzorált tartalom)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.