Az energiatakarékos mosás titkai

2021 / 12 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Az energiatakarékos mosás titkai
Amikor a klímaválság egyre fokozódik a bolygónkon, fontos, hogy mi is kivegyük a részünket a környezetvédelemből. Nem kell nagy dolgokra gondolnunk, épp elég, ha tudatosan használjuk az otthoni elektronikai cikkeinket.

A mosógépünk az egyik leggyakrabban használt háztartási készülékünk. Nap mint nap szükségünk van tiszta ruhára, így ez nem is csoda. Azonban nagyon sokat tehetünk a gazdaságos használat érdekében, ha megfogadunk néhány egyszerű tanácsot.

Válogassuk szét a mosnivaló ruhákat

Amikor összegyűlik a mosnivaló, első lépésként tanácsos szétválogatni a ruháinkat a többi textilneműtől. Nem elsősorban szín szerinti szelektálásról van szó. Ha azt akarjuk, hogy valóban hatékony legyen a mosás, különítsük el a lakástextiljeinket.

Ugyanis ha együtt mossuk a minden nap használt ruhákat az ágyneműinkkel vagy a törölközőinkkel, az a tisztítás rovására mehet. Előfordulhat, hogy nem jönnek ki tökéletesen a foltok a nagyobb kiterjedésű anyagok miatt. Ekkor pedig újra kell mosnunk, ami nem éppen gazdaságos megoldás.

Nagyobb mosógép - kevesebb mosás

Azt gondolhatnánk, hogy a nagyobb méretű és teljesítményű elektronikai cikkek használata talán nem célszerű. A mosógépek esetében azonban kifejezetten praktikus, ha nagyobb a készülék dobja.

Ekkor ugyanis több ruhanemű tisztítására alkalmas egy időben a mosógép. Vagyis egy programnyi tiszta vízzel és elektromos árammal akár másfélszer nagyobb adagot moshatunk. Ne feledjük ugyanis, hogy a mosógép, csakúgy, mint a mosogatógép, ivóvizet használ fel, takarékoskodjunk hát vele. Ezzel ugyanis nem csak a Föld erőforrásait kíméljük, hanem a mosógép élettartamát is meghosszabbítjuk.

Használjuk az ECO-programot

Akkor lesz a leggazdaságosabb a mosásunk, ha ECO-programot használunk közben. Az onlineMárkaboltok mosógépeiben megtalálható a környezetkímélő funkció. Ekkor a mosógép az energia és a víz töredékét használja a normál programhoz képest.

Ha nagyobb űrtartalmú a mosógépünk és az ECO-programot alkalmazzuk, akkor sokat tettünk a környezetünkért. Igaz ugyan, hogy a környezetkímélő programok mosási ideje jóval tovább tart. Azonban a villány- és vízszámlánkon is hamar meg fog látszani, hogy így mosunk. Sőt, ha még elkötelezettebbek vagyunk a természet mellett, akkor öko mosószereket is használhatunk.

Ha nem szennyezett a ruha, ne mossuk ki

Van még egy fontos lépés, amelyre jó, ha a gyerekeket is megtanítjuk. Ők ugyanis hajlamosak a tiszta ruhát is bedobni a szennyesbe, mivel ez könnyebb, mint összehajtogatni őket. Emiatt olyan darabok is bekerülnek a mosógépbe, amelyek nem koszosak.

Ez azért nem jó, mert a valóban szennyes textilek miatt még egyszer el kell indítani a mosógépet. Igyekezzünk azokat a ruhákat, amelyek nem pecsétesek, nem kellemetlen illatúak, még egyszer viselni. Így kevesebbet jár majd a mosógépünk, ami energiatakarékossági szempontból nagyon jó. Emellett ugyancsak kíméli a gépet is.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
A cégérték meghatározása kulcsfontosságú lépés minden vállalkozás életében, hiszen ennek alapján formálódnak a stratégiák, befektetések és pénzügyi döntések. Az érték meghatározása komplex folyamat, amely számos területet érint. Ebben a cikkben részletezzük, milyen esetekben válhat szükségessé a cég értékének meghatározása, milyen veszélyekkel járhat a helytelenül meghatározott cégérték, és hogyan lehet ezeket elkerülni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.