Az energiatakarékos mosás titkai

2021 / 12 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Az energiatakarékos mosás titkai
Amikor a klímaválság egyre fokozódik a bolygónkon, fontos, hogy mi is kivegyük a részünket a környezetvédelemből. Nem kell nagy dolgokra gondolnunk, épp elég, ha tudatosan használjuk az otthoni elektronikai cikkeinket.

A mosógépünk az egyik leggyakrabban használt háztartási készülékünk. Nap mint nap szükségünk van tiszta ruhára, így ez nem is csoda. Azonban nagyon sokat tehetünk a gazdaságos használat érdekében, ha megfogadunk néhány egyszerű tanácsot.

Válogassuk szét a mosnivaló ruhákat

Amikor összegyűlik a mosnivaló, első lépésként tanácsos szétválogatni a ruháinkat a többi textilneműtől. Nem elsősorban szín szerinti szelektálásról van szó. Ha azt akarjuk, hogy valóban hatékony legyen a mosás, különítsük el a lakástextiljeinket.

Ugyanis ha együtt mossuk a minden nap használt ruhákat az ágyneműinkkel vagy a törölközőinkkel, az a tisztítás rovására mehet. Előfordulhat, hogy nem jönnek ki tökéletesen a foltok a nagyobb kiterjedésű anyagok miatt. Ekkor pedig újra kell mosnunk, ami nem éppen gazdaságos megoldás.

Nagyobb mosógép - kevesebb mosás

Azt gondolhatnánk, hogy a nagyobb méretű és teljesítményű elektronikai cikkek használata talán nem célszerű. A mosógépek esetében azonban kifejezetten praktikus, ha nagyobb a készülék dobja.

Ekkor ugyanis több ruhanemű tisztítására alkalmas egy időben a mosógép. Vagyis egy programnyi tiszta vízzel és elektromos árammal akár másfélszer nagyobb adagot moshatunk. Ne feledjük ugyanis, hogy a mosógép, csakúgy, mint a mosogatógép, ivóvizet használ fel, takarékoskodjunk hát vele. Ezzel ugyanis nem csak a Föld erőforrásait kíméljük, hanem a mosógép élettartamát is meghosszabbítjuk.

Használjuk az ECO-programot

Akkor lesz a leggazdaságosabb a mosásunk, ha ECO-programot használunk közben. Az onlineMárkaboltok mosógépeiben megtalálható a környezetkímélő funkció. Ekkor a mosógép az energia és a víz töredékét használja a normál programhoz képest.

Ha nagyobb űrtartalmú a mosógépünk és az ECO-programot alkalmazzuk, akkor sokat tettünk a környezetünkért. Igaz ugyan, hogy a környezetkímélő programok mosási ideje jóval tovább tart. Azonban a villány- és vízszámlánkon is hamar meg fog látszani, hogy így mosunk. Sőt, ha még elkötelezettebbek vagyunk a természet mellett, akkor öko mosószereket is használhatunk.

Ha nem szennyezett a ruha, ne mossuk ki

Van még egy fontos lépés, amelyre jó, ha a gyerekeket is megtanítjuk. Ők ugyanis hajlamosak a tiszta ruhát is bedobni a szennyesbe, mivel ez könnyebb, mint összehajtogatni őket. Emiatt olyan darabok is bekerülnek a mosógépbe, amelyek nem koszosak.

Ez azért nem jó, mert a valóban szennyes textilek miatt még egyszer el kell indítani a mosógépet. Igyekezzünk azokat a ruhákat, amelyek nem pecsétesek, nem kellemetlen illatúak, még egyszer viselni. Így kevesebbet jár majd a mosógépünk, ami energiatakarékossági szempontból nagyon jó. Emellett ugyancsak kíméli a gépet is.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
RFID vs. vonalkód – melyik a praktikusabb választás az árukészlet azonosítására?
RFID vs. vonalkód – melyik a praktikusabb választás az árukészlet azonosítására?

Az árukészlet-kezelés optimalizálása kritikus fontosságú minden vállalat számára, legyen az kisvállalkozás vagy multinacionális cég. A termékek azonosítása és nyomon követése elengedhetetlen ahhoz, hogy biztosítsuk a hatékony és gyors üzemelést. A dinamikusan változó környezetben azonban gyakran felmerül a kérdés: melyik az ideális módszer az áruk azonosítására? Maradjunk a hagyományos vonalkódoknál, esetleg próbáljunk ki valami egyéb megoldást?

Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében
Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében
Egy fűtésvezérlő rendszer hatékonysága abban rejlik, hogy nagy kontrollt lehet vele elérni. Ebben a cikkünkben összehasonlítjuk a hagyományos termosztáttal, és megnézzük, mivel kell számolnunk egy ilyen fűtéskorszerűsítés kapcsán.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.