Az otthon egy ötlettel kezdődik. Hogyan tervezzünk meg egy belső teret?

2021 / 11 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
Az otthon egy ötlettel kezdődik. Hogyan tervezzünk meg egy belső teret?
Az otthonteremtés hosszú folyamat. A kezdeti ötleten kívül több órányi tervezést, termékválasztást és inspirációkeresést igényel. De hogyan könnyíthetjük meg a munkát, ha már van egy első tervünk, és azt szeretnénk jobban vizualizálni a térben? És honnan lehet tudni, hogy mi illik, és mi nem illik össze? Van néhány egyszerű tippünk, amelyekkel igazán otthonossá teheted a házadat vagy a lakásodat.

Először is, tisztázd az otthonod stílusát

Bár első pillantásra talán nem úgy tűnik, már a kezdetektől fogva egységes stílusban kell összehangolni a bútordarabokat. A modern skandináv dizájnt kedveled, vagy inkább a minimalista belső terek rajongója vagy? Bármi is legyen a preferenciád, a hasonló stílusú kiegészítők és bútorok megtalálása egyszerűbbé válik, ha tudni fogod, mit is keresel.

Az új Biano Studio funkcióval a legapróbb részletekig megtervezheted a belső teret. A Biano Studio segítségével 2D-s kollázsok használatával létrehozhatod álmaid enteriőrjét, hogy jobban el tudd képzelni az otthonod.

Hogyan kombináljuk a színeket a belső térben?

Óvatosan a színekkel. Merész színeket mindig ott válassz, ahol könnyen cserélhető, például a textíliáknál vagy a kiegészítőknél. A falak, szőnyegek és tapéták viszont a stabilabb felületek közé tartoznak, ezeknél nem éri meg kísérletezni. A belső tér nagy részének semlegesnek és könnyen kombinálható árnyalatúnak kell lennie.

A fotó forrása: Biano.hu

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a túlzott színegységesség a helyes. Néha szükség van arra, hogy a belső teret egy kicsit "megtörjük", és kifejezőbb kiegészítőkkel vagy egy-egy jellegzetes bútordarabbal élénkítsük. Az ideális egyensúlyt 3 szín jelenti a belső térben.

A fotó forrása: Biano.hu

Kerüld a felesleges porfogókat

Bár egy bútorboltban tett látogatás kísértésbe ejthet, a kiegészítők és dekorációk beszerzése során óvatosan kell eljárni. Legyen világos, hogy mit keresel és mire van szükséged. És ne engedj az akciós kiegészítők csábításának, amelyek végül csak egy újabb porfogóvá válnak a polcokon.

Jó, ha előre megtervezzük az egyes kiegészítők elrendezését. Így tudni fogod, hogy mit keresel, és mire kell költened. Ha nem engedheted meg magadnak, hogy mindent egyszerre vegyél meg, az sem baj. Az egyes darabokat fokozatosan is beszerezheted. De mindig ragaszkodj az eredeti tervhez, és soha ne vásárolj olcsó helyettesítő termékeket csak azért, hogy legyen mivel kitölteni a helyet, mert ez a minőség és a design rovására menne.

A fotó forrása: Biano.hu

Mi segít az ideális belső tér kialakításában?

  • A túl sok holmi zsúfolt teret eredményezhet, ezért jól gondold meg, mire is van szükséged
  • A funkcionalitás legyen az első helyen - a bútorokat úgy helyezd el, hogy hozzáférhetőek legyenek, ne zavarjanak senkit vagy semmit, és ne korlátozzák a fűtőtesthez, ablakhoz vagy ajtóhoz való hozzáférést
  • Nincs szükség arra, hogy a kábelek mindenhol láthatóak legyenek, rejtsd el őket kábelcsatornában
  • Gondolj a kéttónus-szabályra: a padlónak két árnyalattal sötétebbnek vagy világosabbnak kell lennie, mint a bútoroknak
  • A teret megfelelő textil kiegészítőkkel - szőnyegekkel, függönyökkel, díszpárnákkal - élénkítheted
  • A belső térre mindig egészében gondolj. Ha csak azért veszel egyes darabokat, mert megakad rajtuk a szemed a boltban, az nem biztos, hogy a végén nyerő lesz, és illeni fog az enteriőrbe.

A fotó forrása: Biano.hu

(Szponzorált tartalom)

(A nyitófotó forrása: Daria Minaeva / Shutterstock.com)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.