Az otthoni macskakozmetika nem álom!

2022 / 12 / 13 / Fizetett Hirdetés
#pr
Az otthoni macskakozmetika nem álom!
A gondolat, hogy megpróbáld samponnal megfürdetni, vagy valamilyen egyéb módon ápolni a cicádat, elsőre őrült ötletnek tűnhet. A csodaszép szőrzet megőrzése érdekében és más egyéb egészségügyi előnyök miatt azonban igenis fontos a macskád ilyen szempontból történő kényeztetése. A siker kulcsa abban rejlik, hogy fokozatosan - ha lehet, akkor már kiskorától kezdve - szoktasd hozzá az egyes folyamatokhoz.  

Fésülés

Annak érdekében, hogy a kedvenced bundája rendezett maradjon, rendszeres fésülésre van szükség. Ez segít eltávolítani a szennyeződéseket és a gubancokat, miközben egészséges olajokat oszlat el a szőrében. A ZebraPets.hu macskakozmetikai termékei között fellelhető fém tüskékkel ellátott Trixie szőrápoló kefével lazítsd fel az elhalt szőrszálakat, a fejétől fokozatosan farok felé haladva. Majd ugyanezt ismételt meg a Trixie rózsaszín szilikon kefével is! Arra viszont feltétlenül ügyelj, hogy az arcánál, a hasánál és a mellkasa körül óvatos legyél!

Fürdetés

A legtöbb macska nem szereti a fürdést, és nem fél attól, hogy ezt a tudtodra adja. De a türelem ebben az esetben is rózsát terem. Haladj szépen fokozatosan, és a végén még az is lehet, hogy ő maga fog majd beugrani a kádba!

Először is szükséged lesz egy kifejezetten macskáknak készült samponra és/vagy balzsamra, amelyek megválasztásánál mindenképpen vedd figyelembe az esetlegesen felmerülő allergéneket. Majd kezdésként tegyél egy gumiszőnyeget a fürdőkádba, hogy a cicád kényelmesebben érezhesse magát a fürdetés közben. Töltsd meg a kádat néhány centiméternyi meleg vízzel! Fontos, hogy a víz meleg legyen, és ne forró!

 

Ha mindent előkészítettél, akkor egy kancsó segítségével kezdd el megnedvesíteni a bundáját, viszont az arcát, különösen a fülét, a szemét és az orrát feltétlenül kerüld el. Ezt követően pedig a nyakától a farkáig óvatosan vidd fel a választott sampont! Ezután már csak annyi dolgod maradt, hogy a szőrét alaposan leöblítsd, és meleg, száraz törölközővel megszárítsd.

Karomvágás

A macska karmaira mindaddig nem gondolsz, amíg nem kapsz egy “hegyes emlékeztetőt” arról, hogy túl hosszúak. Amennyiben szeretnéd elkerülni a karomvágás során felmerülő esetleges sérüléseket, akkor javasoljuk, hogy előtte játssz egy kicsit a macskád lábaival, így könnyebben megszokja majd a folyamattal járó érzést.

Magánál a vágásnál pedig először nyomd meg óvatosan a macska lábának felső és alsó részét, amíg a karmai elő nem bukkannak! Használj speciális karomvágót, aminek segítségével csak a karom fehér hegyét vágod majd le, és nem a belső rózsaszín részét, amely idegeket és ereket tartalmaz. Ha netalántán mégis ügyetlenkednél, akkor jó ha kéznél van törlőkendő és egy doboz fertőtlenítő por is.

Macskaápolás felsőfokon

A macskák ugyan hihetetlenül önellátóak, de a legtöbb esetben nem árt nekik némi plusz törődés, amely segít fenntartani az egészséges, tiszta szőrzetet és körmöket. A legfontosabb, hogy minden ápolási feladatnál legyél türelmes, és figyelj a kedvenced jelzéseire!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.