Az új bringás őrület: fat bike, az igazi kaland

2021 / 11 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Az új bringás őrület: fat bike, az igazi kaland
Őrültségnek tűnik, pedig nem az: ezzel az új típusú kerékpárfajtával inkább izgalmas, mint strapás a közlekedés, a fat bike nem véletlenül a fiatalok kedvence. Sokan ahogy kipróbálják, gyorsan meg is kedvelik ezt a könnyen felismerhető, vastag kerekű csodamasinát.

Minek köszönhető a fat bike-ok ilyen mértékű népszerűsége?

 

A napjainkban új trendként hódító fat bike bringákkal való közlekedés eredete Alaszkában keresendő. Az ottani havas terep bringázhatósága volt ugyanis a cél a vastag kerekű bicajok megalkotásánál. A szinte már extrémnek tűnő széles kerekek segítségével lehetővé vált, hogy az ott élő emberek a helyi környezeti viszonyokhoz alkalmazkodva bringával járják a terepet.

 

A fat bike-ok kedveltségének a földrajzi határok nem parancsoltak megálljt, így más országok lelkes bringásai is gyorsan megkedvelték ezt az újfajta bicajt. A használata több előnnyel is jár, és erre nem túl nehéz rájönni. A vastag kerekű bringa gyorsan ismertté és népszerűvé vált világszerte. Ma már a legtöbb kerékpár-kereskedésben megvásárolható az egyre inkább keresett termék. Aki ilyet szeretne, annak érdemes megtekintenie a Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop fat bike kínálatát is.

Tények, amelyek hozzájárultak a fat bike bringák népszerűségéhez

Természetesen ezeknek az érdekes, széles kerekű bringáknak az elterjedése nem csak a kinézetüknek köszönhető. Több olyan előnnyel is rendelkeznek más kerékpártípusokhoz képest, amelyeket összevetve kellemes bringázhatóságot biztosítanak a tulajdonosuknak.

Az irányzatnak behódolt bicajosok sorra egyetértenek abban, hogy a vastag kerekek segítik az egyensúly fenntartását és biztosítják a bringa könnyű irányíthatóságát. Mindez növeli az éppen közlekedő bringásban a biztonság érzését.

A komfortos utazás sem utolsó szempont, amit ez a kerékpár a vastag - szinte lengéscsillapítóként funkcionáló - kerekeivel biztosítani képes. Legyen szó akár sziklás, kavicsos vagy bármilyen durvább terepről, a fat bike kiáll magáért, sőt értünk is, ugyanis kevésbé fogjuk érezni vele a rázós utakat.

A fat bike lehetőséget ad arra, hogy télen a havas táj is járható legyen bringával. Ha esetleg a mountik nem is mennek már el a nehezített útszakaszon, a vastag kerekű bringa számára nem fog nehézséget okozni a jeges és havas, sziklás terep.

Fat bike-ok és további fejlődési lehetőségek

Kijelenthetjük, hogy a fat bike bringákra is előnyösen hat a világ fejlődése, ugyanis az elektromos rásegítéssel még nagyobb élményre lehet szert tenni ezeknek a bicajoknak a tekerése során is. A pedelec fat bike a vastag kereke ellenére a terepen is képes olyan élményt adni az ember számára, mintha egy alapbringával tekernének a sima aszfalton. Az élmény nem csak a bringás számára lesz különleges, hanem annak is, aki szemléli ezt a most még olykor újnak számító látványt.

Nem kérdés, a fejlődés nem áll meg, így talán további előnyöket is tartogat majd számunkra ez az új bringatípus - érdemes folyamatosan figyelni a piacot.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Segítség az arctisztító kiválasztásához
Segítség az arctisztító kiválasztásához
Beszerezted magadnak a legdrágább kozmetikai termékeket, de a vonalak és az apró ráncocskák egyszerűen nem akarnak eltűnni az arcodról? Nos, ennek egy banálisan egyszerű oka lehet: nem fordítasz kellő figyelmet az alapos arctisztításra.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.