Az új bringás őrület: fat bike, az igazi kaland

2021 / 11 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Az új bringás őrület: fat bike, az igazi kaland
Őrültségnek tűnik, pedig nem az: ezzel az új típusú kerékpárfajtával inkább izgalmas, mint strapás a közlekedés, a fat bike nem véletlenül a fiatalok kedvence. Sokan ahogy kipróbálják, gyorsan meg is kedvelik ezt a könnyen felismerhető, vastag kerekű csodamasinát.

Minek köszönhető a fat bike-ok ilyen mértékű népszerűsége?

 

A napjainkban új trendként hódító fat bike bringákkal való közlekedés eredete Alaszkában keresendő. Az ottani havas terep bringázhatósága volt ugyanis a cél a vastag kerekű bicajok megalkotásánál. A szinte már extrémnek tűnő széles kerekek segítségével lehetővé vált, hogy az ott élő emberek a helyi környezeti viszonyokhoz alkalmazkodva bringával járják a terepet.

 

A fat bike-ok kedveltségének a földrajzi határok nem parancsoltak megálljt, így más országok lelkes bringásai is gyorsan megkedvelték ezt az újfajta bicajt. A használata több előnnyel is jár, és erre nem túl nehéz rájönni. A vastag kerekű bringa gyorsan ismertté és népszerűvé vált világszerte. Ma már a legtöbb kerékpár-kereskedésben megvásárolható az egyre inkább keresett termék. Aki ilyet szeretne, annak érdemes megtekintenie a Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop fat bike kínálatát is.

Tények, amelyek hozzájárultak a fat bike bringák népszerűségéhez

Természetesen ezeknek az érdekes, széles kerekű bringáknak az elterjedése nem csak a kinézetüknek köszönhető. Több olyan előnnyel is rendelkeznek más kerékpártípusokhoz képest, amelyeket összevetve kellemes bringázhatóságot biztosítanak a tulajdonosuknak.

Az irányzatnak behódolt bicajosok sorra egyetértenek abban, hogy a vastag kerekek segítik az egyensúly fenntartását és biztosítják a bringa könnyű irányíthatóságát. Mindez növeli az éppen közlekedő bringásban a biztonság érzését.

A komfortos utazás sem utolsó szempont, amit ez a kerékpár a vastag - szinte lengéscsillapítóként funkcionáló - kerekeivel biztosítani képes. Legyen szó akár sziklás, kavicsos vagy bármilyen durvább terepről, a fat bike kiáll magáért, sőt értünk is, ugyanis kevésbé fogjuk érezni vele a rázós utakat.

A fat bike lehetőséget ad arra, hogy télen a havas táj is járható legyen bringával. Ha esetleg a mountik nem is mennek már el a nehezített útszakaszon, a vastag kerekű bringa számára nem fog nehézséget okozni a jeges és havas, sziklás terep.

Fat bike-ok és további fejlődési lehetőségek

Kijelenthetjük, hogy a fat bike bringákra is előnyösen hat a világ fejlődése, ugyanis az elektromos rásegítéssel még nagyobb élményre lehet szert tenni ezeknek a bicajoknak a tekerése során is. A pedelec fat bike a vastag kereke ellenére a terepen is képes olyan élményt adni az ember számára, mintha egy alapbringával tekernének a sima aszfalton. Az élmény nem csak a bringás számára lesz különleges, hanem annak is, aki szemléli ezt a most még olykor újnak számító látványt.

Nem kérdés, a fejlődés nem áll meg, így talán további előnyöket is tartogat majd számunkra ez az új bringatípus - érdemes folyamatosan figyelni a piacot.

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.