Az új bringás őrület: fat bike, az igazi kaland

2021 / 11 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Az új bringás őrület: fat bike, az igazi kaland
Őrültségnek tűnik, pedig nem az: ezzel az új típusú kerékpárfajtával inkább izgalmas, mint strapás a közlekedés, a fat bike nem véletlenül a fiatalok kedvence. Sokan ahogy kipróbálják, gyorsan meg is kedvelik ezt a könnyen felismerhető, vastag kerekű csodamasinát.

Minek köszönhető a fat bike-ok ilyen mértékű népszerűsége?

 

A napjainkban új trendként hódító fat bike bringákkal való közlekedés eredete Alaszkában keresendő. Az ottani havas terep bringázhatósága volt ugyanis a cél a vastag kerekű bicajok megalkotásánál. A szinte már extrémnek tűnő széles kerekek segítségével lehetővé vált, hogy az ott élő emberek a helyi környezeti viszonyokhoz alkalmazkodva bringával járják a terepet.

 

A fat bike-ok kedveltségének a földrajzi határok nem parancsoltak megálljt, így más országok lelkes bringásai is gyorsan megkedvelték ezt az újfajta bicajt. A használata több előnnyel is jár, és erre nem túl nehéz rájönni. A vastag kerekű bringa gyorsan ismertté és népszerűvé vált világszerte. Ma már a legtöbb kerékpár-kereskedésben megvásárolható az egyre inkább keresett termék. Aki ilyet szeretne, annak érdemes megtekintenie a Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop fat bike kínálatát is.

Tények, amelyek hozzájárultak a fat bike bringák népszerűségéhez

Természetesen ezeknek az érdekes, széles kerekű bringáknak az elterjedése nem csak a kinézetüknek köszönhető. Több olyan előnnyel is rendelkeznek más kerékpártípusokhoz képest, amelyeket összevetve kellemes bringázhatóságot biztosítanak a tulajdonosuknak.

Az irányzatnak behódolt bicajosok sorra egyetértenek abban, hogy a vastag kerekek segítik az egyensúly fenntartását és biztosítják a bringa könnyű irányíthatóságát. Mindez növeli az éppen közlekedő bringásban a biztonság érzését.

A komfortos utazás sem utolsó szempont, amit ez a kerékpár a vastag - szinte lengéscsillapítóként funkcionáló - kerekeivel biztosítani képes. Legyen szó akár sziklás, kavicsos vagy bármilyen durvább terepről, a fat bike kiáll magáért, sőt értünk is, ugyanis kevésbé fogjuk érezni vele a rázós utakat.

A fat bike lehetőséget ad arra, hogy télen a havas táj is járható legyen bringával. Ha esetleg a mountik nem is mennek már el a nehezített útszakaszon, a vastag kerekű bringa számára nem fog nehézséget okozni a jeges és havas, sziklás terep.

Fat bike-ok és további fejlődési lehetőségek

Kijelenthetjük, hogy a fat bike bringákra is előnyösen hat a világ fejlődése, ugyanis az elektromos rásegítéssel még nagyobb élményre lehet szert tenni ezeknek a bicajoknak a tekerése során is. A pedelec fat bike a vastag kereke ellenére a terepen is képes olyan élményt adni az ember számára, mintha egy alapbringával tekernének a sima aszfalton. Az élmény nem csak a bringás számára lesz különleges, hanem annak is, aki szemléli ezt a most még olykor újnak számító látványt.

Nem kérdés, a fejlődés nem áll meg, így talán további előnyöket is tartogat majd számunkra ez az új bringatípus - érdemes folyamatosan figyelni a piacot.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
RFID vs. vonalkód – melyik a praktikusabb választás az árukészlet azonosítására?
RFID vs. vonalkód – melyik a praktikusabb választás az árukészlet azonosítására?

Az árukészlet-kezelés optimalizálása kritikus fontosságú minden vállalat számára, legyen az kisvállalkozás vagy multinacionális cég. A termékek azonosítása és nyomon követése elengedhetetlen ahhoz, hogy biztosítsuk a hatékony és gyors üzemelést. A dinamikusan változó környezetben azonban gyakran felmerül a kérdés: melyik az ideális módszer az áruk azonosítására? Maradjunk a hagyományos vonalkódoknál, esetleg próbáljunk ki valami egyéb megoldást?

Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében
Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében
Egy fűtésvezérlő rendszer hatékonysága abban rejlik, hogy nagy kontrollt lehet vele elérni. Ebben a cikkünkben összehasonlítjuk a hagyományos termosztáttal, és megnézzük, mivel kell számolnunk egy ilyen fűtéskorszerűsítés kapcsán.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.