Balesetbiztosítás vagy strapabíró laptop? Melyiket válasszuk?

2023 / 05 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
Balesetbiztosítás vagy strapabíró laptop? Melyiket válasszuk?
Sajnos nincs 100%-os biztonságban egyetlen laptop sem, főleg, ha folyamatosan magunkkal hordjuk mindenhova, és szinte mellette élünk (eszünk, iszunk). Egy nagyobb ütés vagy egy kiömlött ital, és máris kész a baj! Ilyenkor nemcsak egy értékes eszközünket veszíthetjük el, de a rajta tárolt adatainkat is. Épp ezért nagyon fontos a megelőzés!

Balesetbiztosítás vagy strapabíró laptop?

 

Ebben a cikkben erre a kérdésre keressük választ azzal, hogy megnézzük, hogy melyik mit takar, miért és mikor érdemes az egyik és a másik mellett letenni a voksunkat.

 

Számos bevált használt készülék is van a piacon, a PC Aréna használt Dell laptop kínálata kiváló példa erre. Vannak üzleti hordozható számítógépek, melyeket jellemzően komolyabb igénybevételre terveztek.

 

De köthetünk simán egy komolyabb (drágább) balesetbiztosítást is a laptopunkra, hogy adott esetben megtérüljön az anyagi kárunk.

 

Nézzük meg kicsit közelebbről, hogy melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak.

 

Mi a helyzet a balesetbiztosítással?

 

Nagyon sokan használják napi szinten a laptopjukat. Ez lehet azért, mert munkához van rá szükségük, de azért is, mert valamilyen személyes okból kell nekik a gép.

 

Bármelyikről is legyen szó, köthetünk rá balesetbiztosítást. Azonban ennek összege, illetve az, hogy mire fizet a biztosítás, az változó lehet. Jellemzően az alábbi esetekben fizethet a biztosító:

 

 • rongálás
 • lopás
 • gondatlanságból adódó sérülés
 • tűzkár
 • nedvesség okozta károk

 

Kinek érdemes balesetbiztosítást kötnie? Akinek pl. a hipermarketekben kapható, gyengébb anyagokból készült típusa van. Ezek a modellek sokkal kevesebbet bírnak ki, mint például egy üzleti laptop, legyen az új vagy használt.

 

Ami még nagyon fontos, hogy bár fizethetnek azért, mert kár ért minket, de ezzel még nem lesznek meg az elveszett adataink. Ez tehát csak pénzügyi védelmet nyújthat számunkra. Ha nagyon fontos adatokat tárolunk a gépünkön, akkor érdemesebb egy strapabíró készüléket választani, ami megvédi az adatainkat is.

 

Egy strapabíró üzleti laptop előnyei

 

Az üzleti laptopok masszív kialakítással rendelkeznek, sokkal erősebbek, mint egy normál készülék. Így sokkal jobban ellenállnak a környezeti hatásoknak. A business class gépek házai jellemzően magnéziumötvözetből vagy megerősített műanyagból készülnek.

 

Van egy úgynevezett MIL-SPEC nevezetű katonai szabvány is, melynek jellemzően megfelelnek ezek a laptopok. Ahol tehát ezt látjuk, ott biztosak lehetünk benne, hogy ellenáll a készülék a(z):

 

 • vízbe merítésnek
 • vibrációnak
 • pornak és homoknak
 • ballisztikus becsapódásnak
 • extrém időjárásnak
 • alacsony és magas hőmérsékletnek

 

Bár mindez nem azt jelenti, hogy elpusztíthatatlanok, de egy nagyon komoly védelemmel vannak ellátva. Persze ez az újak árain is meglátszik, de ha megnézzük a használt üzleti laptopok kínálatát, például a már említett PC Aréna oldalán, akkor láthatjuk, hogy kedvező feltételekkel hozzájuthatunk egy ilyen géphez.

 

Ha szeretnénk elkerülni az adatvesztést, akkor mindenképp egy ellenálló üzleti laptopot kell beszereznünk.

(Szponzorált tartalom)


Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
A hőszigetelésnek kiemelt jelentősége van napjainkban az energiahatékonyság és a környezetvédelem kapcsán, de az energiaárak drasztikus emelkedése miatt is előtérbe került.
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
A mai cikkünkben megismertetünk azokkal a leggyakoribb sportfogadási hibákkal, amelyeket mindenképpen tudnod kell, mielőtt belevágsz az online sportfogadásba.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.