Bérelni vagy vásárolni jobb az elektromos rollereket?

2022 / 06 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Bérelni vagy vásárolni jobb az elektromos rollereket?
Az elektromos rollerek egyre jobban közkedveltek a városban élők körében, mert könnyűek, környezettudatosak és csendesek. Hazánkban is egyre nagyobb teret hódítanak az automatizált elektromos rollerkölcsönző rendszerek. Az olyan márkák, mint a Lime, Tier és Bird már az egész országban, de főleg a nagyvárosokban közkedveltek. Felmerülhet azonban a kérdés: rollert bérelni jobb, vagy saját eszközt vásároljunk. Melyik megoldás a legköltséghatékonyabb? Ennek jártunk utána.

Hogyan működik az elektromos rollerek bérlése?

Az elektromos rollerek kölcsönzési szolgáltatásai a „szabadon elvihető” elven működnek: ez azt jelenti, hogy nincs fix telephelyük, így használat után bárhová letehetők. A márkától függően a használónak általában a következő lépéseket kell tennie:

  • Regisztráljon a márka alkalmazásban.
  • Keressen egyet a közelben az elektromos rollerek közül a földrajzi helymeghatározásnak köszönhetően.
  • Feloldás okostelefonon, meghatározott áron (250 Ft/ feloldás): Érintsük meg a jármű ikonját, vagy QR-kóddal szkennelje be az utazást, hogy képet kapjon a jármű aktuális díjáról. A Lime például fix díjat számít fel a roller feloldásáért, és perc alapú díjat a vezetésért. Az applikációban az utazás megkezdése előtt láthatja a készüléktípusra vonatkozó díjszabást, amely tartalmazza az adókat is. Általában 50 Ft/ perc a díj, amely időtartamra és nem km-re vonatkozik!
  • A roller csak akkor „indul el”, ha a QR-kód után a regisztráció vagy a bankkártyás fizetés megtörténik. Arra nagyon figyeljünk oda, hogy csak olyan területen zárjuk le az eszközt, ahol nem tilos a megállás (erre a GPS alapú alkalmazás is figyelmeztet), ellenkező esetben tiltott helyen való „parkolásért” büntetést vonnak le a végösszegből.

Miért érdemes sajátot az elektromos rollerek közül vásárolni?

A személyes elektromos rollerek hosszabb távon jó befektetések a folyamatos bérlés helyett. Például, ha naponta kétszer használ elektromos rollert, és 20 percet utazik (minden úton), hogy elérje a munkahelyét, majd visszatérjen otthonába (és ezt a hét 5 napján), akkor több ezer forintot költ az elektromos rollerek bérlésére. Igaz ugyan, hogy a saját jármű több százezer forintba is kerülhet, azonban hosszabb távon kifizetődő. A bérlésre szánt elektromos rollerek nagyon hamar elromlanak, nem beszélve az olyan személyekről, akik ütik és dobálják ezeket még lezárás után. Így ezek a rollerek sajnos nagyon hamar a kukában landolnak. A gyártók, illetve bérbeadók gondolnak az ilyen balesetekre, ezért gyakran éjszaka elszállítják a telephelyükre aztán másnap újra kihelyezik őket. Ettől függetlenül vannak szituációk, amikor tehetetlenek a károkozókkal szemben. Egy új budapesti szabályozás segíthet megóvni az elektromos rollereket azzal, hogy néhány helyen külön „roller-parkolót” festettek fel a járdára.

Mit vegyünk figyelembe az elektromos rollerek vásárlásakor?

Meg kell említenünk, hogy az elektromos rollerek beszerzése költséges, de megéri. Természetesen ne egy Xiaomi csúcsmodellt válasszon, hanem egy olyat, amely minden szempontból megfelel az igényeinek. Annak érdekében, hogy akkumulátora sokáig kitartson, és ne kelljen sokszor cserélnie, legyen óvatos és körültekintő! Ennek az az oka, hogy az elektromos rollerek használata és a vezetési mód lerövidítheti az akkumulátor élettartamát. Célszerű tanulmányozni az adott roller kézikönyvét a bevált gyakorlatok átvételéhez.

Szerencsére egy lítium akkumulátort közel 1000-szer lehet feltölteni, ez rengeteg időt biztosít a többszöri igénybevételre, mielőtt még a cserén gondolkodnánk.

Elmondható, hogy ha elég gyakran veszi igénybe az elektromos rollerek által biztosított közlekedési módot, akkor hosszabb távon a bérlése sokkal többe fog kerülni, mint a saját készülék vásárlása. Ezért azt tanácsoljuk, hogy fektessen be egy korrekt rollerbe, ha rendszeresen megy vele. A hazai internetes boltok hatalmas választékában biztosan talál olyat, amely minden szempontjának maradéktalanul megfelel. Az elektromos rollerek vásárlásával ugyanis közép- és hosszabb távon jelentős költséget takaríthat meg.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Az eszközök kalibrálása az egyik legfontosabb lépés a pontos mérések biztosítása érdekében. Ezért is fontos a megfelelő szakember felkutatása hozzá, hiszen a kalibrálás egyben a hatékony munkavégzés záloga is. Óriási könnyebbség, ha egy gyártó rögtön kalibrált eszközöket kínál, de akár külön kalibrációs szolgáltatást is vállal az eszközök mellé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.