Bontott autóalkatrészek a netről? Nézzük meg, hogy jó ötlet-e!

2022 / 01 / 21 / Fizetett Hirdetés
#pr
Bontott autóalkatrészek a netről? Nézzük meg, hogy jó ötlet-e!
Biztosan sokan szkeptikusak elsőre, ha arról olvasnak, hogy az internetről lehet beszerezni autóalkatrészeket. Pláne ha bontott alkatrészekről van szó! Az egészséges gyanakvás nem rossz dolog, sőt! De vajon lehet jól is csinálni?

Bizonytalan weboldalról bizonytalan eredetű alkatrészeket beszerezni nem volna túl bölcs dolog. Nézzük, milyen szempontokat érdemes mérlegelni, ha a netről szeretnél bontott alkatrészeket vásárolni!

Legyen megbízható a weboldal!

Mindig célszerű ellenőrizni egy weboldal esetén, hogy mi szerepel annak címsorában. Böngészőnként eltérő, milyen szimbólummal jelzik azt, hogy biztonságosan kezelik az adatokat, ám egy dolog közös: http:// helyett https:// jelenik meg a weboldal elérési címe kezdetén. Az s betű az angol secure azaz biztonság szót jelöli.

Mindemellett érdemes némi kutatást végezni, hogy miféle weboldallal van dolgunk. A netes piactereken és a közösségi oldalakon árult alkatrészek kapcsán egyértelműen felvetődik az a kérdés, hogy honnan lehet megbizonyosodni arról, hogy az alkatrészt áruló személy legális úton jutott hozzá. Valószínűleg az esetek többségében sehogy.

A bontott alkatrészek árusítására szakosodott oldalaknál kicsit egyszerűbb a helyzet. Vagy a kapcsolati oldalukon, vagy a láblécben fel szokták tüntetni, hogy miféle cégről van szó, amit a céginfóban ellenőrizni tudsz, hogy létezik-e. Ezen felül győződj meg arról, hogy találsz-e a weboldalon telefonos elérhetőséget, e-mail címet vagy kapcsolatfelvételi űrlapot, továbbá fizikai címet vagy székhelyet! Ha ezek közül bármelyik hiányzik, akkor jobb, ha inkább másik szakáruházat keresel.

Így nem nyúlhatsz mellé

Az AutobontoWebaruhaz.hu Nissan bontójából biztonságosan beszerezheted a szükséges Nissan autóalkatrészeket! Azt bizonyára kapásból meg tudod mondani, hogy miféle Nissanhoz keresel alkatrészt. Cherryhez, Sentrához, Bluebirdhöz, Stanzához, Maximához, Primerához vagy éppen Almerához. Talán még azon sem kell sokat gondolkodnod, hogy ha tegyük fel Nissan Almeráról van szó, akkor azon belül milyen évjárathoz keresel valamit.

Azt azonban tudnod kell, hogy még egy generáción belül is lehetnek eltérések a különféle komponensek között. Éppen ezért okos döntés a nagy alkatrész kutatás előtt bekészíteni a kocsi forgalmi engedélyét. Ezen ugyanis gyakorlatilag minden adat szerepel, ami ahhoz kell, hogy megtaláld azt az alkatrészt, amire neked van szükséged.

A magukra valamit is adó bontott alkatrészeket kínáló áruházak ugyanis amellett, hogy feltüntetik az alkatrész pontos nevét, valamint azt, hogy milyen modellhez valók, listáznak fontos paramétereket is. Ezek között a paraméterek között szerepel az üzemanyag, az alvázszám, a motorszám, a gyártási év, az, hogy hány köbcentis a motor és a teljesítménye. Ha ezeket az értékeket összeveted azokkal, amik a forgalmidban szerepelnek, akkor biztos lehetsz abban, hogy a megfelelő bontott alkatrészt tudod beszerezni Nissanod megjavításához.

(Szponzorált tartalom)


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.