Csúcstechnológia a fogászati rendelőben

2024 / 06 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Csúcstechnológia a fogászati rendelőben
A technológia fejlődése az élet egyre több területét átjárja. Nincs ez másként az orvostudománnyal sem, azon belül a fogászattal. Ezt bizonyítja, hogy ma már elérhető a prémium minőségű fogászati intraorális szkenner, mely digitalizálja a korábbi hagyományos lenyomat levételt.

Modern készülékekkel a magas szintű szolgáltatás érdekében

 

A MesterDent Fogászati Rendelő implantátum, tömés, mikroszkópos gyökérkezelés, általános és esztétikai fogászati problémák esetén is megoldást nyújt. A precíz munkát olyan gépek segítik, mint a fogászati CBCT, a kis röntgen, illetve most már a fogászati intraorális szkenner is. Ez a hatékony digitális eszköz megkönnyíti a lenyomatvételt, mivel a fogakról és az ínyről 3D-s digitális képeket készít.

 

Milyen előnyei vannak a fogászati szkennernek?

 

A hagyományos lenyomatvétel több szempontból is kellemetlen folyamat, hiszen a páciens kénytelen elviselni a szájában a kellemetlen ízt, a nagy méretű fém lenyomatkanalat a gyurmaszerű anyaggal kombinálva. A folyamat vége sem túl kellemes, mert olyan érzés, mintha az ember összes fogát egyszerre akarnák kitépni. Nem csoda, hogy sokan öklendeznek vagy hányingerrel küzdenek a lenyomatvétel folyamán.

 

A digitális technológia egy kényelmes és egyben gyors megoldás. Nem csupán a szkennelés zajlik gyorsan, hanem az adatok fogtechnikába való eljuttatása is. A hagyományos opció esetében az adatok futár segítségével jutnak el a laboratóriumba, míg a digitális adatok küldése csak pár percet vesz igénybe.

 

A gyors módszernek köszönhetően a fogtechnikai munka is sokkal gyorsabban zajlik. A beszkennelt adatok azonnal láthatók a monitoron, ami jó ellenőrzési lehetőség a kezelőorvosnak és a pácienst is megnyugtatja, hogy a folyamat láthatóvá válik.

 

Szintén nagy előny a pontosság és a precizitás. A digitalizáció eddig is jelen volt a fogászati rendelőkben, azonban az intraorális szkenner új szintre emeli a korszerű kezelésről alkotott fogalmunkat. Korábban a fogorvos által vett lenyomatot kellett beszkennelni, azonban a készülék használatával direktben a páciens fogait lehet beszkennelni, aminek köszönhetően csökkenthető a hibalehetőség.

Mikor vehetjük nagy hasznát a készüléknek?

 

A módszer sikeresen alkalmazható számos fogászati eljárás során, mint például a fogszabályozás, implantátum tervezése, mosolytervezés vagy fogpótlások. A kezelőorvos számára mindenképp hasznos, de a pácienseknek is előnyös, hogy egyszerűbben nyomon tudják követni a kezelések menetét.

 

A készülék használata valóságos élmény, melyből mindkét félnek nagyon sok előnye származik. Pontos, precíz, gyors és kényelmes diagnózist tesz lehetővé, ami össze sem hasonlítható a korábbi módszerekkel. A ragyogó, szabályos fogsorhoz vezető utat nagymértékben megkönnyíti az intraorális szkenner.

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.