Egy csipetnyi humor a hétköznapok szürkeségének elűzésére

2021 / 06 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Egy csipetnyi humor a hétköznapok szürkeségének elűzésére
A humor eredeti jelentése a latinban “nedv”. A korabéli orvostudomány ugyanis azt tartotta, hogy az ember kedélyállapotát a testnedvek határozzák meg. A humor megjelenik az élet minden területén, a hétköznapokban, az irodalomban, a művészetekben. Számos hétköznapi dolog és igen gyakran az emberi gyarlóság adja a fő témát hozzá. A hazai irodalomban és közéletben Karinthy Frigyes volt nagy mestere.

Sokan szeretik a vicces, humoros embereket és dolgokat. Ami érthető, hiszen képesek elvenni az élet sarkosságát, és rajtuk keresztül képesek vagyunk könnyebbnek és kerekebbnek látni a világot. Két könnycsepp között is csalhat egy kis mosolyt az arcunkra.

A humor változatos formái

A humornak számos formája van, és nem mindegyikre kapható mindenki. Ezért sem árt óvatosnak lenni vele, mert elsülhet ellenkezőleg is, ha nem a megfelelő helyen, megfelelő időben és személynek szól.

Abszurd humor, fekete vagy morbid humor, intellektuális humor, nyelvi humor, hogy csak néhányat említsünk. A fekete humor többnyire a betegség, halál témáját érinti, az intellektuális humor szélesebb körű ismeretet, és némi logikát is igényel.

A nyelvi humor a nyelv sajátosságain alapul. Felhasználhatnak benne szokatlan szóösszetételeket, többjelentésű szavakat, és gyakori a közhelynek számító kifejezések szándékos torzítása is. Egyfajta nyelvi játék, amihez nemcsak a nyelv magas szintű ismerete, de a kreatív, asszociatív (szokatlan, egymástól távoli kép- és szövegtársítás) gondolkodás is elengedhetetlen. Hasonló a szóvicc is, ami hasonló hangzású vagy írású, de eltérő jelentésű szavak szokatlan összekapcsolásán alapul.

Egy kis humort bármilyen módon becsemészhetünk a hétköznapokba, de feldobhatunk vele egy-egy különleges alkalmat is, amikor például ajándékkal is készülünk. A humor egy könnyen emészthető formája köszön vissza a Pamutlabor Pólónyomda márkaparódiás pólóin. Ki ne emlékezne a kínai koppintásként emlegetett Mike cipőkre vagy a PolyStation játékkonzolra vagy az Adidos márkanévre. Ezek nem elírások és márkaparódiák, hanem kőkemény márkakoppintások, de azért jókat nevettünk rajtuk.

A Pamutlabor Pólónyomda pólóin számos mai reklámszöveg, márkanév kreatív, képi-nyelvi asszociatív megjelenítésével találkozunk. Ilyen például az Élet babos oldala vagy Murder King.

Remek lehetőségek saját részre vagy olyan ünnepi alkalmakra, amikor belefér ez a kis nyelvi-képi játék.

Ajándék, képesség, esetleg velünk született dolog lenne a humor?

A humor lehet egyfajta megküzdési stratégia, ami segít felülemelkedni a problémákon. Mégis igazságtalan lenne azt mondani, hogy akinek nem adatik meg, az nehezen tud a problémákkal megbirkózni. Nos, tanulmányok is születtek ezzel kapcsolatban, ami alapján azt lehet mondani, hogy a humorérzék született és környezeti hatások függvénye, ami fejleszthető.

A humort leggyakrabban társas helyzetekben alkalmazzuk, így elsődleges célja a társas kapcsolatok kialakítása és fenntartása. Nem árt azonban odafigyelni, mert ha mindent viccel ütünk el, könnyen ragaszthatják ránk a komolytalan, felszínes jelzőt.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Az eszközök kalibrálása az egyik legfontosabb lépés a pontos mérések biztosítása érdekében. Ezért is fontos a megfelelő szakember felkutatása hozzá, hiszen a kalibrálás egyben a hatékony munkavégzés záloga is. Óriási könnyebbség, ha egy gyártó rögtön kalibrált eszközöket kínál, de akár külön kalibrációs szolgáltatást is vállal az eszközök mellé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.