Ékezetes domaint mindenkinek!

2021 / 07 / 10 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ékezetes domaint mindenkinek!
A domainnevek többségét jól átgondolt, alaposan megfontolt döntést követően foglalják le. Sokszor ez úgy történik, hogy a kreatív elmék összedugják a fejüket, és egy úgynevezett brainstorming során bedobják ötleteiket. Ezeket addig csűrik, csavarják, míg megszületik a legfrappánsabb változat.

Mi van azonban akkor, ha ez a frappáns változat vagy éppen a cég, márkanév ékezetet tartalmaz? Ilyenkor célszerű az ékezet nélküli és az ékezetes domaint is lefoglalni. Megeshet ugyanis, hogy bizonyos személyek kapásból az ékezet nélküli verziót gépelik a böngészőjük címsorába egy hirdetés láttán vagy hallatán. A net világát kevésbé ismerők azonban mit sem sejtve ékezettel próbálják felkeresni az adott honlapot.

A megoldás: ékezetesdomain-regisztráció

Bár úgy tűnhet, hogy az ékezetes domainek rendkívül hasonlóak az ékezet nélküliekhez, valójában ez nem így van. Technikailag két külön domainnévnek számítanak. Ha le szeretnéd foglalni mindkét változatot, azaz a zöldségárus.hu és a zoldsegarus.hu domaint is, akkor kettő különböző domainnevet kell regisztrálni hozzá.

A modern böngészőknek nem okoz problémát, hogy az ékezetes domaineket átalakítsák punycode verzióra, legyen szó akár asztali gépről, akár mobiltelefonról. Az ékezetes verzió begépelése esetén is helyesen jelenik meg a weboldal, ha ékezetes domainnel regisztrálták. Hogy mi az a punycode, arra azonnal rátérünk!

Mi is az a punycode?

Ha szeretnél ékezetes domaint regisztrálni az AB Plusznál, akkor meg kell tudnod, hogy mi az ékezetes domain punycode-ja. Ne ijedj meg, nem kell hozzá bonyolult képlet, hogy kiszámold. Szerencsére az AB Plusz a mellett, hogy domainregisztrációs szolgáltatást és szerverbérlést is lehetővé tesz, rendelkezik online ékezetesdomain-konvertálóval is.

Csak be kell gépelned az ékezetes domainnevet, majd a konvertálás gombra kell klikkelned. A zöldségárus szó esetében ez a bizonyos punycode az xn--zldsgrus-dza2f5g lesz. Ezt kell majd megadnod az ékezetes domain regisztrációja során.

Domainvégződés

Az ékezetes domainekhez bármilyen ékezetes domainvégződést hozzá lehet csatolni. Ha szeretnéd, rendelheted .hu-s végződéssel, de akár .com, .net, .eu-s is lehet, ez csupán a te igényeidtől függ. Ez lehet akár országspecifikus, akár más jellegű.

Amennyiben olyan domainvégződést szeretnél regisztrálni, ami nem szerepel az AB Plusz honlapján, akkor írj egy e-mailt nekik, és biztosan mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy sikerrel járj.

Az ügyintézés menete ennél a cégnél gyors, hiszen magát a domainregisztrációt még az adott napon végre tudod hajtani. Amint kifizetted, a domainneved már aznap használhatod. Jó hír, hogy erre papírmentesen is van lehetőséged. Elegendő a rendelést leadnod, nem kell postai úton megrendelőlappal bajlódnod.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Az eszközök kalibrálása az egyik legfontosabb lépés a pontos mérések biztosítása érdekében. Ezért is fontos a megfelelő szakember felkutatása hozzá, hiszen a kalibrálás egyben a hatékony munkavégzés záloga is. Óriási könnyebbség, ha egy gyártó rögtön kalibrált eszközöket kínál, de akár külön kalibrációs szolgáltatást is vállal az eszközök mellé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.