Esküvői vacsora kisokos - milyen felszolgálási módot válassz?

2021 / 03 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Esküvői vacsora kisokos - milyen felszolgálási módot válassz?
A járványhelyzet miatt a tavalyi évben sokan kénytelenek voltak elhalasztani életük Nagy Napját - idén viszont már bizakodva tekintünk a jövőre, és reméljük, hogy ezen a nyáron már az esküvőket is meg lehet majd tartani. Amíg viszont a várakozás zajlik, nem árt, ha beleveted magad az (újra)tervezésbe, és átgondolod például a vacsora felszolgálásának a kérdését is. Nézzük meg, milyen lehetőségek közül választhatsz!

Ültetett vacsora, tányérszervízzel

A klasszikus felszolgálási mód, ha tradicionális, konzervatívabb esküvőben gondolkodtok, akkor ez az egyik legjobb választás. Itt a vendégek helyet foglalnak az asztalnál, a pincérek mindenkinek tányéron szervírozzák az ételt. Előnye, hogy a tálalás ízléses és látványos lesz, valamint a vendégeknek is kényelmesebb, hogy nem maguknak kell szedni, hanem eléjük rakják az ételt. Valamint egyszerűbb lesz kikalkulálni, hogy hány adag ételre lesz szükség, és valószínűleg nem lesz annyi maradék sem.

A hátránya viszont azt, hogy így kevesebbféle étel közül választhat a násznép, illetve ha nagy létszámú esküvőt tartasz, akkor sokáig tarthat, mire mindenki megkapja az ételét - valamint magasabb a felszolgálási díj. Ha viszont csak szűk, családi körben ünnepeltek, akkor jó választás lehet.

Tálszervíz

Hasonló az ültetett felszolgáláshoz, annyi különbséggel, hogy az ételeket nem egyesével, tányérra szedve szolgálják fel, hanem a pincérek nagyobb tálakon viszik ki a fogásokat az asztalokra, és a vendégek saját maguknak szednek róluk. Egy tálon általában 5-6 fő osztozik. Ez a szervírozási mód használható előételekhez, levesekhez és főételekhez is. Gyorsabb, mint a tányérszervíz, és az ételkínálat is változatosabb lehet. Nagy létszámú esküvőkhöz is ideális.

Svédasztalos vacsora

Ha nem ragaszkodtok annyira a hagyományokhoz, és “lazább” hangulatú lagzit terveztek, akkor választhatjátok ezt a praktikus, egyszerű felszolgálási módot is. Itt minden ételt egy büféasztalon helyeznek el, a vendégek pedig odamennek, ízlés szerint telipakolják a tányérjukat a finomságokkal, majd asztalhoz ülve elfogyasztják.

Ez pedig nem csak a főételnél alkalmazható, hanem a desszerteknél is - a süteményeket egy külön asztalon, gyönyörű torta- vagy süteményállványokon helyezik el (olyasmiken, mint amiket a Gasztronagykernél is látsz), és mindenki saját magát szolgálja ki. Ha bőséges ételkínálatot szeretnél, arra ez a legjobb megoldás.

Kombinált felszolgálás

Talán ez a legnépszerűbb, hiszen vegyíti az ültetett vacsorát a büféasztallal. A lényege, hogy az előételt és a leveseket tányér- vagy tálszervízzel kínálják, viszont a főételeket már a svédasztalon szolgálják fel.

Így egyszerre tisztelegtek a hagyományok előtt, és alkalmazzátok a modern megoldásokat. A vendégeknek is kényelmesebb, hisz aki a leves után még nem akarja rögtön folytatni a vacsorát, az nyugodtan tarthat egy kis szünetet a két fogás között.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.