Ezek a munkagép karbantartásának alapjai!

2022 / 05 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ezek a munkagép karbantartásának alapjai!
Mindannyian azt szeretnénk, ha munkagépeink hosszú-hosszú ideig problémamentesen szolgálnának minket. Szerencsére ez nem is lehetetlen: csak az kell hozzá, hogy ha nem is folyamatosan, de rendszeresen elvégezzük rajtuk a szükséges karbantartási munkákat.

Lássuk, hogyan érdemes ezt csinálni!

Miért van erre szükség?

Felmerülhet bennünk a kérdés: miért is kéne nekünk folyvást a munkagépeinkkel bajlódni. A válasz sajnálatos, de egyszerű: ha nem így teszünk, előbb-utóbb el fognak romlani. Sokkal jobban megéri rendszeres, de kis anyagi és energiaráfordítással megőrizni a problémamentes működést, mint ritkán, de beláthatatlan mennyiségű pénzt elköltve a helyreállításokra. Ráadásul a javítás nemcsak pénzbe kerül, hanem időbe is: amíg el nem hárítjuk a meghibásodást (meg nem érkezik az alkatrész stb.), addig használni sem tudjuk az eszközünket. Ennek a következménye pedig időzítéstől függően a szimpla kellemetlenségtől a jelentős anyagi kárig is terjedhet.

Az alapvető karbantartási feladatok

A legjobb, ha az alábbiakat minden használatkor megejtjük. Egészen pontosan azután, hogy huzamosabban, 8-10 órán keresztül használtuk a munkagépünket. Ha a rutinszerű ellenőrzés közben hibás részt találunk, akkor persze érdemes mielőbb kicserélni, például a Ferwantnál kapható MTZ traktor alkatrészekre.

  • Kezdetnek a legegyszerűbb körbejárni a munkagépet, szemmel látható hibát, eltérést keresve.
  • Ha már eltelt kb. 10 perc a jármű leállítása óta, akkor fontos ellenőrizni az olajszintet és a hűtőfolyadékot.
  • A légszűrő kitisztítására is jó, ha sor kerül, nehogy eltömődjön.
  • Zsírozzuk meg a kenőhelyet, mert egy gépnek a zsírból sosem elég!
  • Ellenőrizzük a motor működését, meghallgatva azt, és végigtekintve a szerkezetet, nem csöpög-e, nem folyik-e valami a rendszerből!
  • Ha van segítségünk, könnyebb és gyorsabb végig leellenőrizni az összes lámpát és fényjelző berendezést.
  • Érdemes külön kipróbálni a féket, a kormányt és a hidraulikus rendszert is.
  • A gumiabroncsokat is fontos alaposan átvizsgálni, nem keletkezett-e rajtuk valamilyen sérülés, repedés, nem állt-e beléjük esetleg egy szög vagy csavar.
  • Az egyik legjobb módszer arra, hogy aprólékosan átnézzük a munkagépünket, ha letakarítjuk: ha olyan közelről tekintjük meg a járművet, amilyen közel egy rendes takarításhoz, lemosáshoz lennünk kell hozzá, bizonyára minden eltérést észreveszünk.

 

Segítség az olaj és a hűtőfolyadék ellenőrzéséhez

Motorolaj ellenőrzéséhez húzzuk vagy csavarjuk ki a nívópálcát a hüvelyéből, töröljük le, majd dugjuk vissza! Újból húzzuk ki, és nézzük meg, az olajcsík a minimum és maximum jelzés között van-e!

A hűtőfolyadékról se feledkezzünk meg! A hűtő tetejére borítsunk rongyot, majd nyomjuk le és tekerjük ki! Leemelve nézzük meg, a folyadék tiszta-e, és a bordák felett 3-4 centiméterre ér-e!

Csupán néhány extra perc a nap végén, és elkerülhetőek a munkagép végzetes, költséges meghibásodásai. Szánjuk ezt rá a gépeinkre, és tartósan remek műszaki állapotban maradnak - ezért pedig igazán megéri!

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
A híres Donald rágó hol kapható? A nosztalgia újra a boltokban!
A híres Donald rágó hol kapható? A nosztalgia újra a boltokban!
Ismét minden menő, ami retró. Talán azért, mert felnőtt egy generáció, ami kellemes nosztalgiával gondol vissza a 80-as évek nyújtotta hangulatra. Tipikus zenék, filmek, rajzfilmek, ruhák és ízek határozták meg a mindennapjainkat, amiből gyerekként a Donald rágó sem hiányozhatott. Nem véletlenül kapták fel olyan sokan a fejüket, hiszen a Donald rágó újra kapható. A kasszához érve kinek ne akadna meg rajta a szeme? A színes, már jól ismert csomagolás messziről visszaköszön és hirtelen egy egész emlékcunamit indít el bennünk.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.