Ezeket a szakmákat veszélyezteti az AI

2023 / 08 / 02 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ezeket a szakmákat veszélyezteti az AI
A mesterséges intelligencia (AI) fejlődése a XXI. század egyik legizgalmasabb technológiai előrelépése. Az AI képes felgyorsítani, automatizálni és hatékonyabbá tenni a munkafolyamatokat, miközben javítja a termelékenységet és minimalizálja a hibákat. Ugyanakkor ez a fejlődés komoly kihívást is jelent azok számára, akiknek munkáját átvehetik a gépek. Nézzük meg, mely szakmák a leginkább veszélyeztetettek, és hogyan lehet felkészülni a változásokra.

Telemarketing

A telemarketing szektorban az AI technológia gyorsan terjed. Az AI alapú rendszerek képesek automatizálni az értékesítési hívásokat, felismerik és értik a beszédet, válaszolnak a kérdésekre, és az ügyfelek reakciói alapján képesek alkalmazkodni és tanulni. Ez azt jelenti, hogy a jövőben telemarketingesek szerepe drasztikusan megváltozhat.

Könyvelők és pénzügyi elemzők

Az AI képes megkönnyíteni a pénzügyi adatok elemzését és javaslatokat tenni a befektetésekkel kapcsolatban. Az AI alapú könyvelői szoftverek, amelyek képesek az adatok elemzésére és riportok generálására, jelentős mértékben csökkenthetik a hagyományos könyvelői munka szükségességét. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a könyvelők szerepe továbbra is elengedhetetlen a pénzügyi döntéshozatalban és a vállalati stratégiai tervezésben.

Gyártósori munkavállalók

Az automatizáció már évtizedek óta hatással van a gyártósorokon dolgozó munkásokra. Az AI fejlődésével azonban a robotok ma már képesek komplex feladatokat is elvégezni, amelyek korábban még csak emberi beavatkozással működhettek. Ez azt jelenti, hogy sok gyártósori munka esetében a robotok egyre inkább átveszik az emberek szerepét

Online marketing

Az online marketing szakma eddig talán soha nem látott változások előtt áll. Ide érthetjük a PPC, SEO, SMM vagy E-mail marketing szakembereket és ügynökségeket.

A seostrategia.hu csapata 2023. februárjában a III. Online Marketing Konferencián előadást tartott az Óbudai Egyetem hallgatói számára. Az előadásban azt vizsgálták, hogy hogy milyen gyakorlati előnyei és hátrányai vannak / lesznek a AI-nak az online marketing és SEO szakmában.

Az előadáson a gyakorlati alkalmazáson túl szót ejtettek azokról a közelmúltban megjelent hírekről is, amik szó szerint felrázták a szakmai közösségeket.

Az ellentmondásos hírek és vélemények tengerében nehéz eldönteni, hogy a mesterséges intelligencia tényleg elhozza-e az online marketing szakmák végét, vagy csak egy hasznos kiegészítőként épül bele a szakemberek eszköztárába, de az elmondható, hogy a minőségibb tartalmat mindig az emberek fogják gyártani.

Hogyan készüljünk fel az AI által vezetett jövőre?

Az AI és az automatizáció átformálja a munkavilágot. Néhány munkakör csökkenhet vagy akár teljesen el is tűnhet, míg mások felértékelődhetnek. A munkavállalóknak és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell az új körülményekhez, és folyamatosan fejleszteniük kell képességeiket és készségeiket, hogy lépést tudjanak tartani a technológia fejlődésével.

Az AI nem feltétlenül ellenség, hanem eszköz, amelyet jól használva sok előnnyel járhat. Éppen ezért, a jövő munkaerőpiacának kulcsfontosságú lesz az AI-alapú eszközök és technológiák ismerete és használata.

A jövőben a munkavállalók számára nem csak az lesz fontos, hogy milyen technikai készségekkel rendelkeznek, hanem az is, hogy milyen "emberi" készségeik vannak. A kreativitás, az empátia, a problémamegoldó képesség és a stratégiai gondolkodás mind olyan készségek, amelyeket az AI jelenleg nem tud utánozni, és amelyekre nagy szükség lesz a jövő munkaerőpiacán.

Ezek az emberi készségek hozzáadott értéket képviselnek, és segíthetnek abban, hogy alkalmazkodni tudjunk az AI által vezetett foglalkoztatási szférán. Az AI fejlődése mellett fontos, hogy fejlesszük és értékeljük az emberi képességeinket is, hogy sikeresek tudjunk lenni a jövő munkaerőpiacán.

(Szponzorált tartalom)

(Fotó:https://pixabay.com/photos/hand-robot-human-binary-finger-2692450/)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.