Ezekről érdemes tudnod, ha szervert vásárolnál

2021 / 11 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ezekről érdemes tudnod, ha szervert vásárolnál
A szervervásárlás komoly beruházás egy cég életében. Ezt a lépést nem érdemes elsietni, mindenképpen célszerű alaposan mérlegelni, kielemezni a helyzetet. Az első kérdés az, hogy valójában szükséged van-e arra, hogy birtokolj egy szervert?

Bérlés vagy vásárlás? Mi a jó döntés?

Általánosságban véve nehéz volna azt mondani, hogy minden egyes cég számára a szerverbérlés vagy a -vásárlás volna a jobb választás. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya is.

A vásárlás mindenképpen egy komolyabb elköteleződés. Ha felmerülnek hardveres problémák, akkor azokat tudni kell kezelni, vagy legalábbis kell egy szakértő csapat, amelyik tudja, hogy lehet hatékonyan elhárítani a hibát. Kell mérnököt, rendszergazdát alkalmazni, akik természetesen nem ingyen dolgoznak.

Szintén jelentős különbség, hogy a bérlésnek folyamatosan van havi díja, szervervásárlás esetén alapvetően egy egyszeri nagyobb kiadással kell kalkulálni. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a különféle telepítések, frissítések megoldásra várnak akkor is, ha már birtokolja az ember az adott szervert. Érdekes kérdés az is, hogy mi van, ha új vasra van szükség, mit kezdünk a régivel? Ezeket a kérdéseket érdemes alaposan megfontolni, mielőtt leteszi a voksát az ember az egyik vagy a másik lehetőség mellett.

Milyen konfigurációk közül lehet választani?

Ha van tapasztalatod, akkor összeállíthatod a saját igényeidnek leginkább megfelelő szervert. Amennyiben nem vagy annyira járatos, akkor választhatsz például a RackForest előre elkészített konfigurációi közül. Ez a magyar tulajdonú cég számos szolgáltatást nyújt, regisztrálhatsz náluk domaint, bérelhetsz tárhelyet, van VPS és szerver hosting szolgáltatásuk is, de szervert is vásárolhatsz tőlük természetesen.

Nézzük, hogy mit tud egy alapcsomag, egy úgynevezett E3 / MicroCloud Supermicro. Ennél a konstrukciónál egy Xeon-E3 1230v3 Haswell CPU-val számolhatsz, továbbá 4/8 Core 3.3 GHz 1600 FSB-vel. A RAM egészen 32 GB-ig bővíthető ennél a csomagnál. Választható az LSI 2108/2308 hardware RAID és a Battery Backup Unit is. Jár még hozzá hot swap 2x HDD/SSD és 1 SATA DOM is.

A RAM nagyobb csomag esetén akár 512 GB-ra bővíthető. A legnagyobb csomaghoz már 2x Xeon-E5 2620v2 Ivy Bridge CPU jár, továbbá 6/12 Core 2.1 GHz 1600 FSB és hot swap 12x HDD/SSD.

Mennyibe kerül mindez?

Nos, a világban mint mindennek, a szervereknek sem állandó az ára. A folyamatos infláció ezt a területet sem kerüli el, ezért nincsenek listaárak. Ahhoz, hogy megtudd, mennyiért kínálnak most egy adott csomagot, ajánlatot kell kérned.

Ne aggódj, ez egyáltalán nem bonyolult, és még telefonálnod sem kell feltétlenül. Csupán egy űrlapot kell kitöltened, megadva a nevedet, az e-mail-címedet és egy rövid üzenetet, hogy melyik konstrukciónak szeretnéd megérdeklődni az árát.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.