Ezt érdemes tudni a PD-elem kapcsán

2021 / 06 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ezt érdemes tudni a PD-elem kapcsán
A PD-elem kifejezésből a PD rövidítés az adagoló-porlasztó egységre utal (Pumpe Düse). Ez tulajdonképpen a rendszer lelke: létrehozza a befecskendezési nyomást, és az égéstérbe juttatja a gázolajat. Maga a PD-elem olyan berendezés, ami magában foglalja a befecskendezőt és a magasnyomású szivattyút is.

E technológia az egy időben közvetlen befecskendezésű turbódízel motoroknál kerül alkalmazásra. Minden egyes hengerhez egy-egy PD-elem kerül beépítésre, melyet a vezérműtengely hoz működésbe.

A PD-elem előnyei és hátrányai

A porlasztás pontos és kitűnő, köszönhetően annak, hogy nagyobb befecskendezési nyomást tud biztosítani, ezenfelül precízebben lehet időzíteni az elektronikus szabályozás, valamint a szállítócsövek elhagyásával. Az újabb PD-elemek már képesek az előzetes befecskendezésre is. Ez előmelegíti a levegőt, így az égési folyamat könnyebbé válik.

A hátrányok között megemlítendő az, hogy nagy hengerszám esetén a költségek magasak lehetnek. A magas nyomás következtében nagyobb zajhatással jár a folyamat, ami bizony az utastérben is jól hallható. Ráadásul a nagy nyomás miatt az alkatrészek élettartama is csökken.

A Siemens gyártásában készülő PD-elemek esetében visszahívás is volt, és ezek helyett Continental pd-elemek lettek visszaszerelve az hibás autókba. Ez sem lett a felhasználók kedvence, ugyanis nem lehet felújítani és újabban még új sem kapható hozzá.

A BOSCH pd-elemek ellenben jól felújíthatóak,  de ehhez jól felszerelt szervizre van szükség.

Hogyan zajlik a PD-elem felújítása?

Ha elvitte autószerelőhöz a kocsit, és kiderült, hogy a pd-elemek rakoncátlankodnak, a Tamorin Kft. vállalja, hogy másnapra küld érte futárt aki elhozza a befecskendezőket.

Első körben bevizsgálják, majd ajánlatot tesznek a felújítására. Ez általában 4 nap alatt készül el, de ha igény van hamarabbi megoldásra akkor cseredarabot kínálnak fel, hiszen azt már egy nap alatt is el tudják postázni. A felújított cseredarab egy gyári, vagy utángyártott PD-elem, amit a hibás alkatrész helyett adnak.

Alternatív megoldásként az új PD-elem jön szóba. Ez sajnos kevésbé pénztárcabarát megoldás. Bizonyos gyártók nem készítenek cseredarabot az általuk előállított PD-elemhez, és megesik, hogy fel sem lehet őket újítani. Tipikusan a VDO és a Continental gyárt ilyen alkatrészeket. Ha az autója ilyen PD-elemmel van felszerelve, és gondja támad vele, akkor jobb, ha felkészül egy komolyabb kiadásra.

Bosch és Delphi PD-elem meghibásodása esetén a felújítás körülbelül a felébe kerül az új alkatrésznek. Ilyen alkatrész esetén nem éri meg újat vásárolni, mert a felújítás olcsóbb és egyértelműen gyorsabb megoldás. Ha egyeztetett a szervizzel az ár kapcsán, és sikerül megegyezni, akkor akár már másnap át is vehető a termék. Alapesetben egy teljes esztendőnyi garancia jár hozzá.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.