Fagyasztó kérdések, avagy milyen méretű legyen a fagyasztószekrényünk?

2021 / 12 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Fagyasztó kérdések, avagy milyen méretű legyen a fagyasztószekrényünk?
A fagyasztószekrény mérete, akármennyire is tűnik bagatellnek, kardinális kérdés. Előre meg kell gondolni, milyet választunk. Nem mindegy ugyanis, hogy a későbbiekben pontosan mit, mikor és miért szeretnénk benne fagyasztva tárolni. Ha kisebbet vásárolunk, mint ami az igényünk lenne, az idővel megbosszulja magát.

A legtöbb hűtő rendelkezik fagyasztórésszel. Sokan ennyivel meg is elégednek, ám később gyakran kiderül, hogy ez kevésnek bizonyul. Ha bővítésben gondolkodunk, minden esetben érdemes végigvenni pár fontos tényezőt. Így megtudjuk, milyen méretű fagyasztószekrény lesz számunkra az ideális.

Fagyasztószekrény vagy fagyasztóláda?

Először is fontos kérdés, hogy oldalról nyitható hűtőhöz hasonló fagyasztószekrényt kell keresnünk, vagy inkább egy fagyasztóláda volna a megfelelőbb? Előbbi helytakarékosabb és könnyen elfér a hűtőnk mellett, illetve beépíthető formában is kaphatóak. A fiókoknak és az oldalt nyitható elrendezésnek köszönhetően könnyen átláthatóak. Hátrányuk, hogy nagyobb tömegű fagyasztott élelmiszer, például több kilónyi zöldbab, vagy nagyobb darabokban hagyott sütnivaló húsok már nehezebben férnek el bennük, értelemszerűen azért, mert nem lehet őket praktikusan porciózni. Ezért alaposan át kell gondolni, hogy mi az igényünk. Ha van egy kisebb házi kertünk és minden évben rengeteg fagyasztani valót terem, vagy valamelyik családtagunk szenvedélyes horgász, akkor érdemesebb egy hűtőládát beszerezni. Ha viszont a fagyasztott ételre vonatkozó igényünk inkább a változatosságban rejlik, mintsem a mennyiségben, akkor fagyasztószekrényt nézzünk magunknak.

Milyen méretű legyen a fagyasztószekrény?

A fagyasztószekrények között a nagyobb tárolókapacitásúak ritkán érik el a 300 literes űrtartalmat, ezért mindenképp számolni kell azzal, hogy ebben a kategóriában maximum közepesen nagy kapacitást kaphatunk. Aki kifejezetten kedveli a fagyasztva tartósítást, kiegészítő élelmiszerek esetén is, annak mindenképp a legnagyobbat érdemes választania. Mivel a fagyasztószekrényben megfelelően elrendezhetőek az alapanyagok, ezért könnyen megtaláljuk az apróbb lefagyasztott dolgokat is. Aki nem ilyen típus, annak elegendő lehet egy kisebb fagyasztó.

(Szponzorált tartalom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.