Fluktuáció? Van megoldás!

2023 / 07 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Fluktuáció? Van megoldás!
A gyárak, üzemek, ipari, mezőgazdasági vállalatok HR-eseinek legnagyobb rémálma a magas fluktuációs ráta. Ha gyakoriak a felmondások, kilépések, és a dolgozók helyére új embereket kell keresni - olykor nagy számban -, az igencsak megterhelő feladat. Ám van megoldás a problémára: ez pedig a munkaerő-kölcsönzés!

Mi az a munkaerő-kölcsönzés?

 

A munkaerő-kölcsönzés egy atipikus foglalkoztatási forma, amely egyre elterjedtebb hazánkban is. Sok cég alakult, akik ezzel foglalkoznak, de a tatabányai székhelyű Beraman Hungary már többéves tapasztalattal rendelkezik e téren, évek óta megbízhatóan működnek.

 

Azok a munkaerő-kölcsönző cégek sikeresek, akik képesek gyorsan és hatékonyan toborozni, ugyanakkor utána is nyitott partnerként működnek együtt. Nem titkolnak el semmit, betekintést engednek a pénzügyi, jogi dokumentumokba is, és fő erősségük a problémamegoldó képesség.

 

Egyik ok, amikor szükség van a munkájukra, amikor egy-egy üzemben megnő a fluktuáció, azaz sokan távoznak a cégtől, többen, mint ahányan belépnek. Hogy mik állhatnak a felmondások mögött, azt is a kölcsönző cégek tudják leginkább, ezért ők hatékonyan tudnak fellépni a létszámcsökkenés ellen.

 

Mik a fluktuáció leggyakoribb okai?

 

Amikor a kékgalléros szektorban egyre többen mondanak fel egy adott munkahelyen, akkor érdemes elgondolkozni, mi az, amin változtatni kellene. A legtöbb esetben azonban ki sem derül a valódi ok, hiszen a fizikai dolgozók nehezen nyílnak meg.

 

Gyakori, hogy a munkaerő-kölcsönző cégekkel közvetlenebb a kapcsolat, illetve ők jól értenek a kékgallérosok nyelvén, és azt is tudják, mire vágynak leginkább a dolgozók. A felmondások mögött nemcsak az anyagiak szerepelhetnek.

 

Sokszor a rossz munkahelyi légkör, az alulmotiváltság vagy a megfelelő körülmények, felszerelések biztosításának hiánya vezet a munkahely elhagyásához. De nagyon gyakori ok az is, ha a munkavállaló nem kezdhet azonnal dolgozni a felvételt követően, hiszen bevétele így csak később lesz.

 

Mit tehet ilyenkor a kölcsönző?

 

Ha munkaerő-kölcsönző cégen keresztül történik a toborzás, kiválasztás, máris hatékonyabban oldható meg a probléma.

 

A kölcsönző cégek ugyanis a szálláskeresésben, a bejárás támogatásában is tudják segíteni a leendő munkavállalókat, sőt még előleget is tudnak számukra biztosítani, ami nagyon motiváló. A konfliktuskezelésben is élen járnak a munkaerő-kölcsönző cég munkatársai, így a műszakok alatt keletkező problémák utólagos elsimításához is vannak jó módszereik.

 

Nem mellesleg, a HR tevékenységeit is hatékonyan támogatják, így a fluktuáció csökkentésében nagymértékben részt tudnak venni, a jó hírnév kialakítására is hatással vannak.

 

Mindenképp megfontolandó a hosszú távú együttműködés kezdeményezése egy munkaerő-kölcsönző céggel!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Melyik páramentesítőt válasszuk az autóhoz?
Melyik páramentesítőt válasszuk az autóhoz?
Az autóápolás ma már egyszerűen elvégezhető a különböző hatékony termékeknek köszönhetően. Sokszor olyan, elsőre apróságnak tűnő műveletekre is oda kell figyelni, mint a páramentesítés. Nem szabad róla elfeledkezni, mivel igazán kellemetlen tud lenni, amikor a pára miatt nem látunk ki megfelelően az ablakon.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.