Fontos szempontok függönyvásárlás előtt

2022 / 11 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Fontos szempontok függönyvásárlás előtt
A lakberendezők többsége állítja, hogy a helyiségben lévő függöny megalapozza a szoba hangulatát. Az ablaknak keretet ad, otthonossá teszi a teret és praktikusan gátolja a kíváncsi tekintetek bepillantását életterünkbe. A megfelelő függöny kiválasztása előtt sok szempontot figyelembe kell vennünk.

A függöny színe, mérete, hossza, vastagsága, mintázata néhány olyan paraméter, melyre mindenképpen szükséged lesz a választás előtt. A megfelelő szobai kiegészítő kiválasztásához szeretnénk néhány tanácsot adni, ezzel is megkönnyítve döntésed.

Függönyválasztás előtti tudnivalók

Otthonunk egyik legmeghatározóbb és leginkább szembetűnő textíliája a függöny, mely funkcióját tekintve többféle lehet. Alapvetően a belátást korlátozza, de emellett használhatjuk a fény szűrésére és dekorációs eszközként is. Az eltérő használatú helyiségekben különböző textíliákat, függönyöket használunk. A mömax által kínált textíliák között valamennyi helyiség berendezéséhez megfelelő kiegészítőket találsz.

A nappali berendezésekor elsősorban az esztétika az elsődleges szempont a függöny kiválasztásakor, míg a hálószobában főként sötétítésre használhatjuk. A különböző anyagok és színek megválasztásával változtathatunk a helyiség hangulatán, illetve alkalmazkodhatunk a meglévő berendezéshez és a helyiség funkciójához is.

Színek és anyagok

A szövet kiválasztása illeszkedik a függöny alapvető rendeltetéséhez. Amennyiben szeretnénk minél több napfényt beengedni a helyiségbe, érdemes vékony, könnyű anyagú, selyem vagy organza változatot választani. A sűrű szövésű anyagokat, melyek kevésbé vagy akár egyáltalán nem eresztik át a fényt, jól használhatjuk sötétítésre a hálószobában, esetleg térelválasztóként is. Emellett jól szigetelnek, így a hűvösebb napokon az ablakon beszűrődő hideg levegőt is feltartóztatják.

A színek szintén befolyásolják a helyiség hangulatát. Praktikusan javasoljuk, hogy a túlzottan napos ablakok elé ne helyezzünk élénk színű függönyöket, mert hamar megfakulhatnak, így vesztve újkori fényükből. Javasoljuk, hogy használj inkább semleges színeket, így nem kell a szoba berendezését újragondolnod.

Méretválasztás

A függöny méretének meghatározása előtt mindenképpen döntsd el, hogy milyen magasan lesz a karnis elhelyezve az ablak felett, illetve azt, hogy mennyire hosszan érjen le a textília az ablak aljától. Általában az ablak felett magasan szerelt függöny a belmagasságot optikailag nagyítja. Érdemes lehet három méter alatti belmagasságnál ezt a megoldást választanod. Alapvetően hat centiméterrel az ablakkeret felett szokták elhelyezni a karnist, de a drámaibb hatás érdekében ennél magasabbra is szerelhető.

A hagyományos függönyhossz általában a padlón ér véget, kissé összegyűlve azon. A modernebb lakásokban viszont a párkányok alatt néhány centiméterre kerül a függöny alja. A szélességét tekintve úgy adjuk meg a méretet, hogy a karnis méretének dupláját vagy tripláját vesszük.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
RFID vs. vonalkód – melyik a praktikusabb választás az árukészlet azonosítására?
RFID vs. vonalkód – melyik a praktikusabb választás az árukészlet azonosítására?

Az árukészlet-kezelés optimalizálása kritikus fontosságú minden vállalat számára, legyen az kisvállalkozás vagy multinacionális cég. A termékek azonosítása és nyomon követése elengedhetetlen ahhoz, hogy biztosítsuk a hatékony és gyors üzemelést. A dinamikusan változó környezetben azonban gyakran felmerül a kérdés: melyik az ideális módszer az áruk azonosítására? Maradjunk a hagyományos vonalkódoknál, esetleg próbáljunk ki valami egyéb megoldást?

Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében
Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében
Egy fűtésvezérlő rendszer hatékonysága abban rejlik, hogy nagy kontrollt lehet vele elérni. Ebben a cikkünkben összehasonlítjuk a hagyományos termosztáttal, és megnézzük, mivel kell számolnunk egy ilyen fűtéskorszerűsítés kapcsán.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.