Fontos szempontok függönyvásárlás előtt

2022 / 11 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Fontos szempontok függönyvásárlás előtt
A lakberendezők többsége állítja, hogy a helyiségben lévő függöny megalapozza a szoba hangulatát. Az ablaknak keretet ad, otthonossá teszi a teret és praktikusan gátolja a kíváncsi tekintetek bepillantását életterünkbe. A megfelelő függöny kiválasztása előtt sok szempontot figyelembe kell vennünk.

A függöny színe, mérete, hossza, vastagsága, mintázata néhány olyan paraméter, melyre mindenképpen szükséged lesz a választás előtt. A megfelelő szobai kiegészítő kiválasztásához szeretnénk néhány tanácsot adni, ezzel is megkönnyítve döntésed.

Függönyválasztás előtti tudnivalók

Otthonunk egyik legmeghatározóbb és leginkább szembetűnő textíliája a függöny, mely funkcióját tekintve többféle lehet. Alapvetően a belátást korlátozza, de emellett használhatjuk a fény szűrésére és dekorációs eszközként is. Az eltérő használatú helyiségekben különböző textíliákat, függönyöket használunk. A mömax által kínált textíliák között valamennyi helyiség berendezéséhez megfelelő kiegészítőket találsz.

A nappali berendezésekor elsősorban az esztétika az elsődleges szempont a függöny kiválasztásakor, míg a hálószobában főként sötétítésre használhatjuk. A különböző anyagok és színek megválasztásával változtathatunk a helyiség hangulatán, illetve alkalmazkodhatunk a meglévő berendezéshez és a helyiség funkciójához is.

Színek és anyagok

A szövet kiválasztása illeszkedik a függöny alapvető rendeltetéséhez. Amennyiben szeretnénk minél több napfényt beengedni a helyiségbe, érdemes vékony, könnyű anyagú, selyem vagy organza változatot választani. A sűrű szövésű anyagokat, melyek kevésbé vagy akár egyáltalán nem eresztik át a fényt, jól használhatjuk sötétítésre a hálószobában, esetleg térelválasztóként is. Emellett jól szigetelnek, így a hűvösebb napokon az ablakon beszűrődő hideg levegőt is feltartóztatják.

A színek szintén befolyásolják a helyiség hangulatát. Praktikusan javasoljuk, hogy a túlzottan napos ablakok elé ne helyezzünk élénk színű függönyöket, mert hamar megfakulhatnak, így vesztve újkori fényükből. Javasoljuk, hogy használj inkább semleges színeket, így nem kell a szoba berendezését újragondolnod.

Méretválasztás

A függöny méretének meghatározása előtt mindenképpen döntsd el, hogy milyen magasan lesz a karnis elhelyezve az ablak felett, illetve azt, hogy mennyire hosszan érjen le a textília az ablak aljától. Általában az ablak felett magasan szerelt függöny a belmagasságot optikailag nagyítja. Érdemes lehet három méter alatti belmagasságnál ezt a megoldást választanod. Alapvetően hat centiméterrel az ablakkeret felett szokták elhelyezni a karnist, de a drámaibb hatás érdekében ennél magasabbra is szerelhető.

A hagyományos függönyhossz általában a padlón ér véget, kissé összegyűlve azon. A modernebb lakásokban viszont a párkányok alatt néhány centiméterre kerül a függöny alja. A szélességét tekintve úgy adjuk meg a méretet, hogy a karnis méretének dupláját vagy tripláját vesszük.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
A cégérték meghatározása kulcsfontosságú lépés minden vállalkozás életében, hiszen ennek alapján formálódnak a stratégiák, befektetések és pénzügyi döntések. Az érték meghatározása komplex folyamat, amely számos területet érint. Ebben a cikkben részletezzük, milyen esetekben válhat szükségessé a cég értékének meghatározása, milyen veszélyekkel járhat a helytelenül meghatározott cégérték, és hogyan lehet ezeket elkerülni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.