Főzős vagy darálós kávé? Melyik lehet a legjobb választás?

2022 / 10 / 19 / Fizetett Hirdetés
#pr
Főzős vagy darálós kávé? Melyik lehet a legjobb választás?

A szemes kávé otthoni darálása lényegében teljesen általános eljárás volt a régi időkben, amikor még darált kávé híján mi magunk daráltuk a megfelelő mértékűre a kávébabokat főzés előtt. Az ilyen módon készült kávé páratlan aromával rendelkezik, azonban nem mindenki számára lehet manapság már opció. Kiknek ajánlott és kiknek nem?

Időkérdés

A darálós kávé időigényesebb kicsit, mint a már előre kész darált kávé megfőzése. Még egy kis adag esetében is párszor meg kell futtatni a darálón a szemeket, és bizony az sem mindegy, milyen durvaságúra őröljük a kávét a legjobb hatás miatt. Persze ez kiváltható egy eleve darálós kávéfőzővel, az viszont hasonlóan kicsit több időt jelent, mire lefőzi a kávét. Ellenben a már darált kávéval, ahol a darálás mechanizmusa kiesik.

Hanghatás

Ha kisgyermekünk van, illetve sokat éjszakázunk és vékonyak a falak, akkor a darálós megoldás nem igazán lesz nekünk való. Még a prémiumkategóriás darálós kávéfőző is rendkívül hangos, amikor megdarálja a kávészemeket. Persze, ezt kiválthatjuk kézi darálóval, ami némileg halkabb, azonban itt az időtényező is nagyobb szerepet kap. A darálós kávét ebben az esetben tehát csak akkor ajánlott bevetni, ha nincsenek ilyen gondjaink.

Túl intenzív ízvilág

A kipróbált kávé pörkölő alól frissen kijött, majd otthonunkban darált kávészem jóval több aromát tartalmaz, mint a már előre kész társaik. Ez pedig sokak számára lehet túl erős és akár gyomorfájást is okozhat. Vagyis ha a gyomrunk túl érzékeny, akkor ebben az esetben is inkább a már előredarált kávék közül válogassunk, vagy tejezzük fel a darálós kávénkat fogyasztás előtt.

Online rendelés és futár

A szemes kávé értelemszerűen nagyobb tömegű csomagot jelent például egy online rendelésnél. A darálatlan kávékat általában több kilós kiszerelésben árulják. Ez a futárárakat is megdrágíthatja. Azonban jó hír, hogy a szemes kávé jóval tovább megőrzi az aromásságát. Vagyis éppen ezt ki tudjuk küszöbölni úgy, ha egy különleges kávé shop kínálatából több csomagnyi szemes kávét vásárolunk egyszerre és elérjük az ingyenes kiszállítás mértékét. Ezzel hónapokra előre lesz elég kávénk és a futárt is megspóroltuk.

(Szponzorált tartalom)

(A fotó forrása: Artem Varnitsin / Shutterstock.com)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.