A darálós kávé időigényesebb kicsit, mint a már előre kész darált kávé megfőzése. Még egy kis adag esetében is párszor meg kell futtatni a darálón a szemeket, és bizony az sem mindegy, milyen durvaságúra őröljük a kávét a legjobb hatás miatt. Persze ez kiváltható egy eleve darálós kávéfőzővel, az viszont hasonlóan kicsit több időt jelent, mire lefőzi a kávét. Ellenben a már darált kávéval, ahol a darálás mechanizmusa kiesik.
Ha kisgyermekünk van, illetve sokat éjszakázunk és vékonyak a falak, akkor a darálós megoldás nem igazán lesz nekünk való. Még a prémiumkategóriás darálós kávéfőző is rendkívül hangos, amikor megdarálja a kávészemeket. Persze, ezt kiválthatjuk kézi darálóval, ami némileg halkabb, azonban itt az időtényező is nagyobb szerepet kap. A darálós kávét ebben az esetben tehát csak akkor ajánlott bevetni, ha nincsenek ilyen gondjaink.
A kipróbált kávé pörkölő alól frissen kijött, majd otthonunkban darált kávészem jóval több aromát tartalmaz, mint a már előre kész társaik. Ez pedig sokak számára lehet túl erős és akár gyomorfájást is okozhat. Vagyis ha a gyomrunk túl érzékeny, akkor ebben az esetben is inkább a már előredarált kávék közül válogassunk, vagy tejezzük fel a darálós kávénkat fogyasztás előtt.
A szemes kávé értelemszerűen nagyobb tömegű csomagot jelent például egy online rendelésnél. A darálatlan kávékat általában több kilós kiszerelésben árulják. Ez a futárárakat is megdrágíthatja. Azonban jó hír, hogy a szemes kávé jóval tovább megőrzi az aromásságát. Vagyis éppen ezt ki tudjuk küszöbölni úgy, ha egy különleges kávé shop kínálatából több csomagnyi szemes kávét vásárolunk egyszerre és elérjük az ingyenes kiszállítás mértékét. Ezzel hónapokra előre lesz elég kávénk és a futárt is megspóroltuk.
(Szponzorált tartalom)
(A fotó forrása: Artem Varnitsin / Shutterstock.com)