Fürdőszobai világítás - Tippek profiktól

2021 / 07 / 19 / Fizetett Hirdetés
#pr
Fürdőszobai világítás - Tippek profiktól
Nincs is kényesebb lakberendezési terület, mint a fürdőszobai világítás megtervezése. Miért? Azért, mert a fürdőszobát általában több zónára osztjuk, amelyek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek mind a megvilágítási igény, mind az IP védelem szempontjából. Azonban ne aggódj, ez csak elsőre tűnik bonyolultnak!

A következő pár sorban tehát megtudhatod, hogyan tudunk igazodni ezekhez a zónákhoz, és mégis melyikbe milyen típusú lámpa elhelyezése ajánlott.

Mosdó és a fürdőszobai tükör megvilágítása

A mosdó és a fürdőszobai tükör az első fürdőszobai zóna. Ebben a zónában az arc megvilágítása kifejezetten fontos. Itt ugyanis úgy kell elhelyezni a lámpákat, hogy arcunkra minél kevesebb árnyék vetődjön. Ezt úgy oldhatjuk meg, ha minden oldalról, alulról, felülről is körbevilágítjuk az arcunkat.

Fontos még az is, hogy a szórt fényt adó lámpatestek megvilágítására törekedjünk, és a lámpát igyekezzünk a tükör közepéhez közel elhelyezni. Túl magasra sem túl jó rakni azokat! A lámpa pedig minél nagyobb, annál jobb!

Lámpák a kád és a zuhanyzó körül

Ez esetben már nincs olyan nagy tétje a dolognak, hiszen akár még a sötétben vagy csukott szemmel is menne a fürdés. Sőt, van, aki tényleg be is csukja a szemét, amikor mossa a haját.

Ebből kifolyólag elegendő egy, a fürdő közepén elhelyezett lámpa, ami az egész teret bevilágítja.

Vannak extrém pici fürdőszobák is, amelyekbe a jó minőségű, tükörmegvilágító darabok is illenek. A nagyobb terekbe pedig akár a kád vagy a zuhanyzó fölé is helyezheted a lámpát. Ilyenkor akár bekerülhetnek a spotok, de minimum 1-2 szórt fényt adó lámpára is szükség lesz. A spotlámpák nagyon menőnek bizonyulnak, hiszen kiemelik például a kádat.

Amennyiben szeretnéd te is különlegesre megtervezni a világítást a fürdőszobádban, akkor keresd fel a Designmarket világítástechnikai eszközök kínálatát!

Mi a helyzet a közlekedőkkel?

A közlekedőutakat sem kell elhanyagolni, ez ugyanis nagyban befolyásolhatja az összhatást. Leginkább ebben az esetben a szórt fényre kell törekedni. Minél világosabb a burkolat, annál egyenletesebb lesz a fényelosztás. A sötét burkolat már kicsit megköti a kezünket, de ilyenkor érdemes szétosztani a lámpákat, s a mennyezeten több irányból világítani.

Felejtsd el a “kevesebb néha több” elvet, ez esetben minél több, annál jobb! A közlekedőterületek megvilágításához alkalmas lehet egy nagy teljesítményű, nagy átmérőjű LED panellel ellátott lámpatest.

Hangulatvilágítás a fürdőben

Sokaknak a fürdőszoba a wellness, a kikapcsolódás központja. Ilyenkor azonban senki nem szeretne erős, zavaró fényeket a helyiségbe.

A hangulatvilágítást megoldhatod gyertyákkal, de ha nem akarsz ezzel bajlódni, akkor válaszd az álmennyezeti peremvilágítást vagy a tükör mögé rejtett világítást! De a fényerő-szabályzó kapcsolóval rendelkező mennyezeti lámpa is tökéletes választás!

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Hogyan válasszunk otthonunkba kényelmes ágyakat és kanapékat?
Hogyan válasszunk otthonunkba kényelmes ágyakat és kanapékat?
Otthonainkat igyekszünk nemcsak esztétikusan, stílusosan, hanem a lehető legkomfortosabban berendezni, különös tekintettel a család közös találkozási pontját alkotó és a vendégek fogadására szolgáló nappalira, valamint az intimitás helyszínére, a hálószobára.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.