Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében

2023 / 09 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében
Egy fűtésvezérlő rendszer hatékonysága abban rejlik, hogy nagy kontrollt lehet vele elérni. Ebben a cikkünkben összehasonlítjuk a hagyományos termosztáttal, és megnézzük, mivel kell számolnunk egy ilyen fűtéskorszerűsítés kapcsán.

Energiahatékonyság a cégeknél és otthon

 

Ha elolvassuk az EnergyHub esettanulmányait, akkor láthatjuk, mennyi mindent lehet tenni azért, hogy egy vállalkozás energetikailag hatékonyabbá váljon. Egy energetikai szakreferens segítségével egy auditot követően megtalálhatóak a gyenge pontok. Ezek orvoslására kész tervet kapnak a vállalatok, így célirányosan tudnak beruházni, melyre támogatást is kaphatnak.

 

Viszont egy otthon esetén nincs ennyi lehetőségünk. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nincs is dolgunk vele. Rengeteg energia spórolható meg a megfelelő szigeteléssel például. De a fűtési rendszerünk hatékonnyá tételével is rengeteget lehet megtakarítani. Épp ezért nézzük meg most ezt a területet.

 

Maximális megtakarítás, minimális beruházással

 

Ha a megfelelő vezérlést telepítjük, könnyen el tudjuk kerülni a felesleges túlfűtéseket és túlzott lehűléseket. Így az ezek korrigálására elhasznált energiát meg tudjuk takarítani. Emellett jobb lesz a komfortérzetünk is, mivel nem lesz akkora a hőingadozás.

 

A legtöbbször a meglévő rendszerünket nem kell cserélni, sem módosítani, ami jó hír. Így minimális lesz a beruházás. Természetesen a nagyobb hatékonyság elérése érdekében érdemes a szigetelést és a nyílászárócseréket is elvégezni. Azonban ez már egy jelentős kiadás, melynek töredéke egy vezérlő beépítése.

 

Mit tud egy fűtésvezérlő rendszer?

 

Egy modern fűtésvezérlő rendszer szabályozott fűtéskapcsolással vagy folyamatos szabályzójellel dolgozik. Így mindig a megfelelő pillanatban kapcsol vagy szabályoz.

Ma már elérhetőek olyan “öntanuló technikát” alkalmazó egységek is, melyek megtanulják, hogy az adott házban vagy lakásban mennyi időbe telik a felfűtés, mikorra hűlnek le a helyiségek. Az így megtanultakat alkalmazva mindig az épp legalkalmasabb időpontban történik a kazán vezérlése.

 

Emellett további kényelmi funkciókat is kaphatunk egy ilyen fejlesztésnek köszönhetően:

 

  • Vezeték nélküli vezérlés. Egyszerű telepítést tesz lehetővé, a legtöbb esetben még szakember sem kell hozzá. A hőmérő egységek szabadon elhelyezhetőek a lakáson belül, így mindig ott lehet a legpontosabb a hőmérséklet beállítása, ahol az számunkra fontos.
  • Távoli elérés. Okostelefonon keresztül, applikációval is elérhetőek a fűtésvezérlő funkciói. Így bármikor és bárhonnan vezérelhetjük otthonunk hőmérsékletének alakulását.
  • Multizónás vezérlés. Akár több zónát is kialakíthatunk az otthonunkban. Ennek köszönhetően különböző hőmérsékleteket állíthatunk be az egyes területekre.
  • Időprogram. Előre be tudjuk állítani, hogy mikor mennyi legyen a hőmérséklet, amit aztán a rendszer automatikusan, az ütemezésnek megfelelően teljesít.

 

Rengeteget spórolhatunk egy ilyen fejlesztéssel, mely még csak nem is jelent hatalmas beruházást.

(Szponzorált tartalom)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A Facebook Pixel beállításának lépései
A Facebook Pixel beállításának lépései
Az online marketingben a hirdetések terén fontos szerepe van a Facebook Pixelnek, vagy más néven képpontnak. Ez a kód nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kampányok jól teljesítsenek. A cikkben annak járunk utána, hogy miért van meghatározó jelentősége, illetve arra is kitérünk, hogy milyen lépésekből áll a beállítása.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.