Geotextília - Mire használhatjuk a kertben?

2021 / 03 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Geotextília - Mire használhatjuk a kertben?
Mit akar egy kertész? Gyommentes, rendezett és esztétikus kertet. Legalábbis a legtöbbjük. Mindenki jól ismeri az örökös gyomok elleni harcot, ami sokszor odáig fajul, hogy már azt gondoljuk, hogy a gyommentes ágyás is csak egy álom.

Jól tudjuk, hogy a természet így működik; a növények mellett gyomok is nőnek. Nos, a növénytermesztők számára szerencsére a csatatéren is van egy hatékony fegyver, a geotextília.

A geotextíliáról röviden

A kertészeti szakzsargonban két definícióját is ismerjük ennek a rendkívül hasznos kertészeti kiegészítőnek; nevezhetjük geotextilnek vagy geotextíliának. Ez lényegében egy filcszerű, tűnemezelt, szálszerkezetű textilanyag.

Akár a balkonon csücsülő ládákról, akár az utcafrontra néző kiskertekről, díszágyásokról, akár veteményesekről van szó, mindegyik esetében jól hasznosítható. De a dézsákban, ágyásokban elhelyezett növények mellett is segítségünkre vannak, hogy hatékonyan elbánjuk a gyomokkal.

Mire való a geotextília?

Ha már tudjuk, hogy hol lesz helye a geotextíliának, akkor nem árt többet is megtudnunk arról, hogy vajon miért is olyan hasznos a kertészetben.

Azt már tudjuk, hogy a gyomok növekedését gátolhatjuk segítségével. A talajra fektetve a nagy szakítószilárdságú geotextília megakadályozza a gyomok feltörését.

Természetesen bevethetjük őket a vakondok ellen is. Azért azt be kell vallani, hogy a vakondháló sokkal hatékonyabb erre a célra! Ha pedig a kettőt egyszerre hasznosítjuk a kertben, akkor vakond- és gyommentes kerttel büszkélkedhetünk.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy rendkívüli hőszigetelő tulajdonságokkal bír. Az egyenletes hőmérséklet azért is fontos, mert biztosítja a növények egyenletes növekedését. Például a talajmenti fagyok ellen véd kora tavasszal, de szintén hasznos lehet a nagy nyári melegben is.

Amennyiben a kertedben is jól jön egy-két hasznos kiegészítő, akkor az AutomataÖntözőrendszer.com speciális geotextíliái között te is megtalálod a számodra megfelelő darabot!

Egyéb felhasználási területek

Ha murvát, díszkavicsot használunk a kerti út kiépítéséhez, szintén érdemes geotextíliát alkalmazni. Jól hasznosítható a kerti út mellett fekvő virágágyáshoz. Akkor is praktikus, ha a gyepesített területet már lefedtük egy ilyen hálóval, de az utat nem, ahol a gyom megjelenhet. Ez a rész így elég nagy kakukktojás lenne, ezért jó, ha van a háznál geotextília.

Mivel sűrű szálszerkezettel rendelkezik, így könnyen felfogja a talaj szemcséit is, ennek ellenére a vizet átengedi. Így segít megtartani a talaj optimális vízháztartását, hatékonyabbá tehető a drén vagy más néven a talaj vízelvezető képessége.

Az már csak rajtad múlik, hogy mire fogod felhasználni. Azonban ha vásárlásra szánod el magad, mindenképpen a minőségi darabok közül válassz, hiszen ezek hosszú távú alkalmazást tesznek lehetővé.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.