Glükozaminnal a könnyedebb mozgásért

2021 / 05 / 03 / Fizetett Hirdetés
#pr
Glükozaminnal a könnyedebb mozgásért
Bizonyára Ön is észrevette már, hogy az ízületi problémákra javasolt készítmények rendkívül sok fajtájával találkozhatunk a drogériák és patikák polcain, de egyvalamiben mindegyik termék megegyezik, ez pedig a megemelt glükozamin tartalom. Az említett anyag előállítása azonban nem tartozik a legegyszerűbb eljárások közé – ami nagyban befolyásolja ezen produktumok viszonylag magas árát – ráadásul az orvostudomány képzeletbeli térképén is sok a fehér folt ezzel kapcsolatban. Érdemes tehát górcső alá venni, mivel is van pontosan dolgunk.

Mikor lehet szükségünk glükozaminra?

A tudomány mai állása szerint, a glükozamin az ízületi porckopás elleni harc egyik legerősebb fegyvere. Miután befejeződik az ember testi fejlődése, a csontok és a csontok végén található porcszövetek, illetve a porcok megfelelő súrlódását biztosító porcfolyadék termelődése megáll. Innen már csak lefelé vezet az út a lejtőről és az évek folyamatos fizikai terhelése következtében ezek az anyagok kopni kezdenek. A felnőttek nem egészen 20%-át érintő jelenség sajnos az öregedés velejárója.

Megoldás az óceánok fenekéről

glükozamin igazából egy aminocukor, pontosabban az egyik legelterjedtebb monoszacharid a természetben. Pechünkre semmilyen ételben nem található meg, annál inkább a baktériumokban, gombákban és rovarokban. A szakemberek a legtöbb esetben a rákok és a kagylófélék kitinpáncéljából nyerik ki a porckopás kezelésére szolgáló anyagot, úgynevezett hidrolízises eljárással.

Ezt teszi pontosan a glükozamin

A szóban forgó, akár vény nélkül is kapható termékeket, krémek, gélek és tabletták formájában is megvásárolhatjuk, de utóbbi változata a leghasznosabban felszívódó és a leggyorsabban ható a felsoroltak közül. Miután ez a speciális szénhidrát bekerül a szervezetünkbe, elkezdi regenerálni a porcokat és meggátolja azon enzimek működését, amelyek a porcszövetek szétbomlásáért felelnek. Ezenfelül segíti a porcfolyadékok előállítását, ezzel biztosítva a csontjaink folyamatos „kenését”.


Dietary supplements. Omega 3 capsules and jar bottle with fish oil pills on black dark background. Top view. Health support and treatment. Biologically active additives.

Az a bizonyos apróbetűs rész

Ezek a tények bár bámulatosan hangzanak, mégis van néhány feltétel, illetve betartandó szabály, amivel mindenképp tisztában kell lennünk. Amennyiben allergiások vagyunk a kagylófélékre, szorítkozzunk a gombákból kinyert hatóanyag felhasználására. Vegyük figyelembe, hogy a fentebb taglalt anyag gyengíti a kemoterápia hatékonyságát. Végezetül, ne lépjük túl a napi fogyasztásra javasolt 1500 gramm mennyiségét, mert azzal nem csupán megemelhetjük a vércukorszintünket, de akár a diabétesz kialakulását is kockáztathatjuk.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.