Hasznos tanácsok a lánc kiválasztásához

2022 / 01 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hasznos tanácsok a lánc kiválasztásához
Annak érdekében, hogy tökéletesen működjön a láncfűrész, rendkívül körültekintőnek kell lenni a lánc kiválasztása során. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a hasznos tanácsokat, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni a választáskor.

A megfelelő változat megtalálásához ismerni kell a láncosztást (Pitch), a hajtószemek számát és természetesen a vastagságot (Gauge) is. Ha mindezek megfelelőek, akkor már csak a munkakörülményeket és a személyes preferenciákat kell figyelembe venni.

A láncosztás mellett a vastagság is kiemelkedően fontos

A Pitch, vagyis a láncosztás azt mutatja meg, hogy mekkora az átlagos távolság két szegecs között. Az értékek a következők lehetnek: 1/4", .325", 3/8", .404". Ezek az értékek többnyire feltüntetésre kerülnek a vezetőlemezen. Ha mégsem található a régi fűrészen ez az adat, akkor mindenképpen érdemes megmérettetni a kereskedővel, hiszen ez az érték feltétlenül szükséges a megfelelő változat megtalálásához.

A láncosztás mellett a Gauge, vagyis a vastagság is fontos szempont a választáskor. Ez lényegében a hajtószemek vastagságát mutatja. Ennek az értéknek az ismerete rendkívül fontos ahhoz, hogy tökéletesen illeszkedjen a vezetőlemezre a kiválasztott típus. Az értékek a következők lehetnek: .043", .050", .058" vagy .063". Ugyanúgy, ahogy a láncosztás értéke, ez is megtalálható a vezetőlemezen. Ha mégsem látható az érték, akkor ezt is érdemes megmérettetni a kereskedővel.

Fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen egymáshoz a fűrész és a lánc

Milyen hosszú legyen a kiválasztott lánc? Az, hogy milyen hosszú legyen a hajtószemek számától és a láncosztástól függ. Ennek értéke többnyire nincs feltüntetve a vezetőlemezen, szóval meg kell azokat számolni a régi változaton. Továbbá a választás során arra is figyelni kell, hogy a fűrész és a lánc tökéletesen illeszkedjen egymáshoz. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy jól teljesítsen a munka során a fűrész.

Ugyanis hiába kerül egy agresszívabb változat az átlagos fűrészre, a teljesítmény nem lesz jobb. Az eszköz csak akkor fog maximális teljesítményt nyújtani, ha tökéletesen illeszkedik egymáshoz a fűrész és a lánc. A fűrészhez tökéletesen illeszkedő, megfelelő lánc egyszerűen beszerezhető a Husqvarna oldaláról.

Eltér egymástól a kialakítás

A láncok kialakítása is eltér egymástól. Három változat ismert: a full chisel, a semi-chisel és a chipper. Mi a különbség köztük? A full chisel gyors és hatékony vágást biztosít, egyszerűen hasítja szét a fa rostjait, a fogak éles sarkainak köszönhetően.

 

A semi-chisel esetében a fogak sarkai lekerekítettek, melynek köszönhetően tovább élesek maradnak. Ráadásul extrém körülmények között is helytállnak, vagyis ideálisak a fagyott fa vágásához, és szennyezett körülmények között is jól teljesítenek. A chipper a semi-chisel lánchoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, azonban a munkasarkok az esetében kerekebbek.

 

Nézzen körül a Husqvarna oldalán, és válasszon igényei szerint!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Melyik páramentesítőt válasszuk az autóhoz?
Melyik páramentesítőt válasszuk az autóhoz?
Az autóápolás ma már egyszerűen elvégezhető a különböző hatékony termékeknek köszönhetően. Sokszor olyan, elsőre apróságnak tűnő műveletekre is oda kell figyelni, mint a páramentesítés. Nem szabad róla elfeledkezni, mivel igazán kellemetlen tud lenni, amikor a pára miatt nem látunk ki megfelelően az ablakon.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.